סקר קטן: מה זה משכורת טובה לדעתכם:

Golgi

New member
סקר קטן: מה זה משכורת טובה לדעתכם:

שלום רב! ברצוני לערוך סקר קטן בנושא "מהי לדעתכם משכור טובה?". לסקר הזה אין שום מטרה רשמית,הוא בא סתם מתוך עניין,אבל אני חושב שגם למשתתפים אחרי בפורום יהיה מעניין לדעת דיעות של אחרים בנושא זה. אני מתכוון לשמורת ברוטו של עובד אחד לחודש עבודה שלם (כ-193 שעות עבודה).לצערי אין פה אפשרות לערוך הצבעה,לכן אני מבקש רק לבחור אחת מהאפשרויות הבאות: 1) מעל 6000 ש"ח בחודש, כ-32 ש"ח לשעה 2) מעל 8000 ש"ח בחודש, כ-41 ש"ח לשעה 3) מעל 10000 ש"ח בחודש, כ-52 ש"ח לשעה 4) מעל 15000 ש"ח בחודש, כ-78 ש"ח לשעה 5) מעל 20000 ש"ח לחודש, כ-104 ש"ח לשעה 6) כל סכום שיהיה זה מעט מדי בשבילי 7) כל משכורת מעל שכר מינימום זה כבר טוב תודה מראש לכל המשתתפים.

משכורת טובה../images/Emo13.gif

*כשהאדם נהנה מהעבודה ומקבל ממנה סיפוק. ועכשיו לשכר כספי שכמובן חשוב שיהיה. *חשוב לחשב גם את כמות המס שיורדת. וכן,עבודה שתאפשר קיום בכבוד,אך שלא תדרוש שעות רבות ביותר. כי עם שכר גבוה מאוד יורד הרבה מאוד מס. (וכיום קופות גמל וכו' זה עם תנאים). ואז יוצא שעובדים מספר שעות בעצם ללא שכר. כי המס גבוה ביותר. ואז גם עובדים קשה ביותר,וגם לא נשאר הרבה פנאי. (אגב,למדתי פעם הנהלת חשבונות.ואני רואה כיום איך הידע שרכשתי עוזר לי בחיים בכלכלה נבונה של חיי האישיים,ואני שמחה ביותר לתרום מניסיוני זה לאחרים). אז חשוב מאוד לראות את ההנאה והסיפוק מהעבודה,השכר יחסית להשקעה,והמס היורד.

Golgi

New member
עניין המס - זה נכון מאוד,אבל זה

תלוי בהרבה גורמים: 1) הכנסה של בן/בת זוג 2) מס' ילדים 3) שירות צבאי קרבי 4) הוצאות מיוחדות הנותנותפטור ממס ועוד דברים כך של-2 אנשים שמרוויחים ברוטו אותו דבר יכולה להיות משכורת נטו שונה לגמרי. אבל בכל זאת...התייחסי בסקר לתפיסה של האנשים. נגיד את שומעת "הוא מרויח X שקל ברוטו בחודש" ואז יש לך אסוציאציה "הוא מרויח טוב","הוא מרויח מצויין","הוא מרויח גרוע" וכו'. אז הסכום הגבולי בשבילך שמעליו תגידי "הוא מרויח טוב"?

Golgi

New member
אגב,לגבי הטיפים של המס:זה מאוד

מעניין ומאוד חשוב - אם את יכולה לתת כמה טיפים בנושא,אז מאוד אודה לך. מה הטווח הזה שאת אומרת - שבו אין טעם לעבוד כי בעצם הכסף הזה יורד בכל מקרה? בהנחה שלבן אדם יש רק מס' נקודות מינימלי (2.25)?

יש מחשבונים מסויימים לזה.

שולחת לך קישור לאחד מהם. תחשב ותראה. וחוץ מזה,אם אתה רוצה יותר במדוייק תתיעץ עם יועץ/ת מס. הם יגידו לך בדיוק מה כדאי לך.

שכר../images/Emo13.gif

מה לעשות,לא כולם מגיעים לרמות שכר גבוהות. אך ניתן לחיות טוב כאשר משתמשים בתבונה כלכלית. אם יעשה מעקב כלשהו אחר ההוצאות וההכנסות. השיטה פועלת מניסיון. לא צריך לרשום כל הוצאה והוצאה. אך בכלליות. לעקוב למשל אחר האשראי.או/ו לרשום הוצאות שונות בכלליות. למשל,ביגוד,יציאות וכיוצ"ב. ולהתאימם להכנסות. ותאמינו לי-זה באמת פועל! אני גם עובדת וגם לומדת וגם מתפתחת בעוד דברים. כך שאין לי זמן למשרה מלאה. ואני מסתדרת די טוב עם השיטה הזו. הבנקים ממש לא מרוויחים ממני ריבית!

נראה לי ש-

15K ש"ח לחודש,נטו, אחרי תואר שלישי אבל עם 0 שנות נסיון יהוו התחלה לא רעה. ועד עכשיו אני לא יודע אם אני חי בסרט, וגם אם כן-לטוב או לרע..

motior

Member
15K נ ט ו ???

כן, אתה חי בסרט. זה אומר כ-30K ברוטו - באיזו עבודה אתה מצפה לקבל זאת ללא נסיוןכלל? (ועוד בתור התחלה... אפילו בנמלים צריך ותק כדי להגיע למשכורת הזאת).

אז...מה נראה לך סביר?..

וכמו שנאמר, דוקטוראט זה לא "חרטא" אלא נסיון במחקר. ויש עבודות בתעשייה שזה מה שעושים בהם["מחקר"]. גם שם,לידיעתך והבנתך אני ממש לא בכיוון מבחינת הציפיות?

motior

Member
אין לי מושג אמיתי

אני בעצם אפילו לא יודע על איזה מקצוע אנחנו מדברים... אני רק יודע שמעט מאוד אנשים בארץ מקבלים משכורות כאלה - ובד"כ לא לעבודה ראשונה.

Shichman

New member
אדם אחד שהוא מנהל בחברה

ביוטכנולוגית כתב פעם בפורום ביולוגיה שד"ר לביולוגיה-נראה לי שעם נסיון של שנתיים בלי פוסט-דוקטוראט יכול להרויח 10000 ש"ח ועם פוסט-דוקטוראט 12000 ש"ח. עם ניסיון זה עולה משהו כמו 5% בשנה. עם תואר שלישי בכימיה זה אולי קצת גבוה יותר - שמעתי על 15000 ברוטו אחרי פוסט-דוקטוראט ונסיון קטן. אבל זה תלוי מאוד מה אתה עושה. עם תואר שלישי אתה יכול להיות מנהל פרויקט ויכול להיות טכנאי בכיר...כמובן שאלה הם דברים שונים לגמרי. אבל

fighter21

New member
אני בספק שיהיה שכר כזה משום ש..

הניסיון הוא משאב יקר יותר בשוק מאשר מספר התארים שיש לך.. למעשה אדם עם 10 שנים ניסיון ותואר שני, יש לו עדיפות על בוגר ירוק עם 3 תוארים, אבל בלי מושג בעבודה מעשית בפרקטיקה. שאדם מסיים את לימודיו באונ' הוא בדר"כ יהיה מוכן להתפשר לעבוד כמעט בכל מקום- רק בשביל הניסיון ההתחלתי, והמעסיקים מנצלים זאת.

the new L

New member
רק ש

תואר שלישי בהחלט נותן המון ניסיון - ניסיון במחקר. זה לא כמו תואר ראשון...

כדאי שתנמיך ציפיות ומהר

נכונה לך אכזבה מאוד גדולה. שכר של 15 נטו הוא שכר של מנכלים בחברות בינוניות חביבי. אולי גם עצמאיים כמו רו"ח, עו"ד, רופאים, פסיכולוגים, אנשי עסקים ויועצים מצליחים מגיעים לזה אבל שום שכיר שהוא לא בתפקיד ניהולי בכיר יגיע לשכר כזה מטורף. תצפה בתור בוגר תואר שלישי חסר נסיון בתחום הכימיה בסביבות ה10K ברוטו. אבל אל תשכח שבתור דוקוטור אתה יכול לעבוד גם בתעשיה וגם באקדמיה וכך להרוויח הרבה יותר. בינתיים כימיה זה לא המקום עם המשכורות הגבוהות(לעומת פרוייקטים בתוכנה) אבל לך תדע ואולי זה ישתנה עד שתגמור דוקטורט. וסתם בשביל הידע הכללי, תדע שבשביל להיכנס בימינו לעשירון העליון מספיק 13-14K .....................ברוטו, אז מסתבר שיותר מ90% מהשכירים חיים די רע לפי מה שמישהו אמר כאן בשרשור.

england

New member
לדעתי נשים יכולות לחלום על משכורת

כזו. או לפחות זה המצב שלי. אותי 5000 היו מספקים בהחלט וכן אני יודעת שמצבי רע

fighter21

New member
יש על זה תשובה פשוטה- 15K

עשו בדיקה בישראל וראו שמשכורת של 15,000 ש"ח בחודש היא השכר המינמלי בשביל "לחיות טוב" בישראל. מה זה "לחיות טוב"? זה מספיק כסף לצרכים הבסיסיים בישראל- אוכל טוב, דיור, חינוך, הלבשה, תרבות, תחבורה, תקשורת, בילויים והן מספיק כסף לחסכון לפנסיה והוצאות נלוות כמו משכנתה.. וזה המינימום בשביל כל זה...

Shichman

New member
הכוונה ל-15K נטו או ברוטו? ובמשך

כמה זמן? הרי לרוב אנשים לא נשארים לאורך כל החיים עם אותה משכורת,אלא מתחילים עם שכר נמוך יותר ומגיעים לשכר גבוה יותר...ואם מדברים על חסכונות וכו',אז זה חשוב... והאם זה חושב לבן-אדם אחד או למשפחה או מה? אני מאמין זה מאוד תלוי... אם הכוונה לאדם אחד,אז זה נראה לי מוגזם ביותר ורק המעטים בארץ מגיעים לזה... אם הכוונה למשפחה,נגיד של 4 אנשים (הורים ו-2 ילדים),אז זה נראה סביר,למרות שגם אחוז לא גבוה של משפחות בישראל (נגיד משהו כמו 10-15% אם לא פחות) מגיעות להכנסות כאלה...שזה אומר משהו כמו 10000 ש"ח אם לא יותר לכל אחד מבני הזוג (אם רק אחד עובד או אחד עובד במשרה חלקית,אז שני צריך לפצות בהתאם...). ולגבי פנסיה - איך זה חושב? הרי זה מאוד תלוי בתוכניות ומקום עבודה... נגיד עובדי מדינה גם אם מרויחים לא מי יודע מה נהנים מתונכיות פנסיה לא רעות בכלל.לעומת זאת עצמאי לא מקבל שום תנאים סוציאלים וחייב להרויח די טוב כדי להגיע לאותה רמה של פנסיה (בהנחה שיצטרף לתוכנית של קרנות חיצוניים וכו')...

למעלה