זה מאוד אינדווידואלי לכל אחד.
כשעמדתי לפני תום 12 השבועות של חופשת הלידה, לא רציתי לחזור לעבודה, כי הרגשתי שזה יותר מדי מוקדם. ובאמת, היו בדיוק צימצומים, וכמו כל שאר היולדות אצלנו בחברה, מצאתי את עצמי בחוץ (וזה מאוד התאים לי). הזמן הלך ועבר, ולי נהיה יותר ויותר קשה. שגיא נכנס לגן בגיל 8 חודשים, וזה היה ממש ברגע האחרון לפני איבוד דעתי. הוא ילד מאוד חברותי, שממש זקוק לחברת ילדים. בגיל הזה הם הרי לא משחקים אלד עם השני, אבל ההתבוננות בהם מאוד ריתקה אותו (ביום ראשון, למשל, הייתי איתו בגינה, והבחנתי בהתנהגות שאינה אופיינית לגיל שלו: הוא ממש תיקשר עם ילד טיפה יותר גדול ממנו, על המתקן של המיגלשות. הם זחלו אחד אחרי השני הלוך ושוב, נעמדו על המתקן, דפקו עליו וציחקקו אחד עם השני. נשארתי המומה
וכמובן-
ומאוד גאה
). אני הייתי זקוקה לחופש הזה. כ"כ רציתי להתגעגע אליו. רציתי חופש ממנו. בהתחלה היה לי קשה להודות בכך, אבל אח"כ אמרתי: "%&@-אעמק, אני לא היחידה שמרגישה כך, אז ממה יש לי להתבייש או להרגיש לא טוב". שוחחתי עם גאיה של זיו בנושא, הנושאת את דגל החזרה לעבודה, וקיבלתי ממנה המון תמיכה. אני יכולה לומר, שהחזרה לעבודה עשתה לכולנו רק טוב. שגיא מקבל אמא שמאוד התגעגעה אליו כל היום, ומקבל את המיטב ממני. אני פחות עצבנית וחסרת סבלנות (ניתן לומר שרגעי הכעס והתיסכול שואפים לאפס ומאוד נדירים), אני מעניקה לו את כל-כולי מאחה"צ, והוא רק מרוויח מזה. זה מגיע למצב בו אני מנסה לפעמים לדחות את שעת השינה שלו בעוד מס´ דקות, כדי למלא את המצברים שלי.