סקר קטן על תחבורה

סקר קטן על תחבורה ../images/Emo9.gif

לאלו מאיתנו שכבר יצאו מהבית - איך אתם מגיעים ממקום למקום ? או במילים אחרות - באיזה סוג של תחבורה אתם משתמשים ? האם קניתם לעצמכם כלי רכב כלשהו (אוטו/אופנוע/קטנוע/אופניים/סקטים
), או שאתם לוקחים את האוטו מההורים מתי שרק אפשר או שאולי אתם בכלל משתמשים בתחבורה ציבורית (אוטובוס/מוניות) ובקו 11 הידוע ?
כמה אתם מוצאים בממוצע בחודש על תחבורה ? בין אם זה דלק ותיקונים לאוטו/אופנוע וכו' או תיקוני פנצ'ר לאופניים או חופשי חודשי לאוטובוס ? זה משתלם לכם ? כלומר למי שמוציא חלק נכבד מהמשכורת שלו על אוטו העובדה שהאוטו שלכם ולא צריך להתחנן לאמאבא או לחכות לאוטובוס - זה משתלם ? ואלו שכן בחרו להשתמש בתחבורה ציבורית בלבד - הידיעה שאתם בסופו של דבר חוסכים המון משתלמת לכם ?

אאמממ

בקרוב מאוד מאוד אני יוצאת מהבית ומשאירה את האוטו הפרטי אצל ההורים שמתכננים למכור אותו אחרי שיעבור טסט. אני אאלץ להתרגל למעבר מאחת שיכולה לנסוע לאן שהיא רוצה מתי שהיא רוצה ברכב הפרטי לאחת שנוסעת באוטובוסים או הולכת ברגל אבל... זה היה ברור לי מההתחלה שזה מה שיהיה ואני שלמה עם זה כי אני לא מוצאת טעם להחזיק אוטו בגוש דן, מצוקת חניה ופקקים ומלכתחילה לחפש דירה עם חניה (אפילו שלגמרי במקרה לדירה שלי יש חניה שבינתיים משמשת את האורחים שלי...) שלא לדבר שלהחזיק אוטו זו חתיכת הוצאה, ושעדיף לי כבר לנסוע במונית כל פעם מאשר לשלם על אחזקת הרכב. חופשי חודשי אני לא אעשה כי עשיתי חישוב שאם אני אסע כל יום לימודים (4 ימים בשבוע) הלוך חזור לאוניברסיטה זה יעלה לי פחות מחצי ממה שעולה חופשי חודשי והיות שאני אשתמש בכרטיסיות זה יהיה אפילו פחות. לבילויים וכל מיני אני מסתמכת על חברים עם אוטו... ומקסימום זה לא כזה ביג דיל לנסוע באוטובוס או מקסימום מונית פעם ב..

Damnthiscow

New member
כמובן שקטנוע

אני משתמש בקטנוע נמרי 150 סמ"ק. כיף של דבר. למעט הוצאה חד פעמית גדולה, הקנייה עצמה, האופנוע מחזיר את עצמו ללא הרף. הוצאות ביטוח גבוהות מרכב, אבל - ההפרש מוחזר כאשר באים לשלם על רשיון רכב. 1000 שקל לרכב, 130 לאופנוע. דלק - מיכל 9 ליטר, 50 שקל, מחזיק שבוע וקצת. כל יום אוניברסיטה וגם עבודה וגם טיולים עם חברים בת"א. אויר מדהים, אין בעיות חניה, אין פקקים. מעולה. בחורף - לוקחים ת'אוטו של ההורים אם הם בחו"ל מתישהו + נרטבים בשאר הזמן. עדיין משתלם.

Benjamin Turner

New member
אני לא בדיוק דוגמא טיפוסית, אבל:

כשעזבתי את הבית הבנתי שאני וכובד משקלי לא נוכל להסתדר ללא רכב צמוד בעליות של הטכניון (מה גם שגרתי בנשר, שאמנם צמודה לטכניון אבל עם כמעט אפס תחבורה ציבורית מתאימה), ולכן מיהרתי ועשיתי רשיון על קטנוע (עד 500 סמ"ק). זה היה קליל ומהיר, ותוך חודש כבר היה לי רשיון ביד (בעיקר כי במקום להגיע להרצאות נסעתי לשיעורי רכיבה
). מכאן הסיפור קצת סוטה מהנורמה: בלילה שלפני הטסט, כשאבא שלי קלט שהבת שלו הולכת להיות אופנוענית מסוקסת
הוא הציע לתת לי את הרכב שהיה לי בתקופה שגרתי בבית (הם קנו רכב שלישי) תמורת שלוות הנפש שלו. בהתחלה אמנם סירבתי בתוקף (ולכן גם ניגשתי בפועל לטסט) כי סטודנטים לתואר ראשון ממילא לא יכולים לחנות בתוך הטכניון בשעות הלימודים, אך לבסוף נכנעתי ללחץ הפיזי הבלתי מתון שלו והשאר היסטוריה. ההורים שלי מממנים אותי כמעט לחלוטין (כולל את הרכב) ולכן אין לי אינדיקציה ממשית לגבי הכדאיות של אחזקת רכב, אולם מהבדיקה שעשיתי בזמנו עולה שקטנוע בהחלט משתלם (למי שרוכב בעיר בלבד, או גג למרחק 15-20 ק"מ מחוצה לה). כמעט ואין הוצאות דלק, והוצאות הביטוח והטסט מתקזזות עם עלויות הנסיעה בתחבורה ציבורית. מה שכן, לדעתי כדאי לקנות קטנוע חדש או לחילופין משומש שמכר שמבין בקטנועים הציץ בו, אחרת אפשר להיתקע עם חיית-מוסכים מוצצת-דם-וכסף. בנוסף, יש לקחת בחשבון שקטנוע (ובכלל דו"ג) לא מתאים לנסיעות גשומות או על כבישים רטובים (או כמו שהמרצה שלי לעזרה ראשונה אמר בהרצאה על פגיעות ראש, "אם אתם כבר נוסעים על אופנוע, לפחות אל תחבשו קסדה, חבל על המאמץ שלנו" (הוא ראש מחלקת טראומה ברמב"ם)).

JaneLame

New member
ג'רי סיינפלד דיבר על זה

חפשי ברשתות ה - P2P את הקטע Sky-Diving/The Helmet.

JaneLame

New member
אני חיה באוטובוסים של דן.

פעם נסעתי לטכניון ליום פתוח, וחיפשתי חצי שעה תחנה של אוטובוס של דן, כי כבר הייתה לי כרטיסייה. באיזשהו שלב שאלתי מישהו ברחוב, והוא אמר לי, "ילדה, אין פה בחיפה אוטובוסים של דן. דן זה גוש דן!" אני חושבת שזה היה השלב שבו החלטתי ללכת לאת"א במקום.

EyalPolo16V

New member
אוטו משלי. רק אוטו

אופנוע זה רק עניין של זמן עד התאונה, ובחורף לא פרקטי... אוטובוסים נוטים להתפוצץ. או באוטו או ברגל. אני גר מול האוניברסיטה אז ללימודים אני הולך ברגל, אבל לשאר המקומות במכונית. (האמת גם לפעמים לאוניברסיטה באוטו אם אני מרגיש עצלן במיוחד באותו היום)

ailag

New member
יש יותר תאונות באוטו מפיגועים

ויותר הרוגים.

לקשמי

New member
בעיקר קו 11 ../images/Emo13.gif

תמיד אהבתי לעשות הרבה הליכות, ועכשיו גם העבודה שלי היא די במרחק הליכה מהבית (אצלי כמעט ואין דבר שהוא לא במרחק הליכה בעצם). לעיתים רחוקות יותר אני נוסעת באוטובוס. (תלוי במזג האוויר ובכמה זמן יש לי).

טוסטוס../images/Emo70.gif

קניתי לי טוסטוס 50 סמ"ק מקסים. הוא מביא אותי לאונ' ולכל מקום באזור ת"א. הוא ואני חברים טובים. הוא מאוד משתלם, חוסך דלק, ואין חנייה. בערב לוקחים אוטו מההורים. וכשיש גשם אוטובוס!

ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

תגידי לי, את באמת כלכלנית? כי אני מתעדת להיות אחת כזאת... יש מצב לטיפים בנושא?

gal-or

New member
אף פעם לא נהגתי, אז אני לא יודעת

את הפרשי העלויות. עדי

karnaf7

New member
בכלל לא? אין לך רישיון?

או שמעולם לא היה לך כלי רכב?

למעלה