"סקר" קטן.

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

naja

New member
"סקר" קטן.

בעקבות השרשור על הזעמן מטבעות- באילו עוד נחשים פעילים בלילה נתקלתם עד היום? אצלי יותר מ90 אחוז מהמקרים היו צפעים שהם בעיקר פעילי לילה. מקרים בודדים של חנקים משריצים ועין חתול חברברים שהם גם פעילי לילה. שני מקרים של נחשי מים בוגרים בשעות לילה מאוד מאוחרות שנשפו כמו צפעים ואחד מהם אף נשך.-זה חריג לדעתי מאחר ואלו בע"ח יומיים. זעמן שחור צעיר בתוך בית-זו כנראה הסיבה שהוא היה פעיל. זעמן זיתני שנצפה בצהרים חודר לתוך חור בקיר,היכן שנכנסת צנרת,והגיח ב11 בלילה באמצע המטבח. חוץ מזה לא זכורים לי עוד מפגשים עם נחשים באמצע הלילה, מלבד שני פיתונים ונחש מלך אבל זה כבר לא קשור. מה שמעניין אותי לשמוע זה בעיקר על נחשים פעילי יום שנצפו פעילים בלילה.

gaichuk

New member
אצלי...

רוב המקרים היו צפעים. גם קטנים וגם מפלצתיים. הבאים בתור הם עין חתול חברבר. נחשי מים בודדים (שתמיד מקפיצים לי את הלב כי הם נראים כמו צפע בחושך) וכמו אצל NAJA גם הם היו בוגרים.חוץ מאחד שנדחק לפינה ע"י חתול,כולם היו רגועים והורמו ללא שימוש במקל או מגב .הבעיה איתם היא לא התוקפנות כל כך אלא הסירחון... חלקם אפילו מתחזים למת-אי אפשר שלא לצחוק כשרואים את זה. מחרוזן דו-גוני גם מטייל בלילות.שחור ראש קטן גם כן נצפה בלילה. זעמן מטבעות ראיתי פעמיים בלילה. פעם אחת נקבה באורך מטר ליד החדר של המכרסמים שלי ופרט ענקי שנצפה מפותל על גדר בפינת החי בגובה של 1.5 מטר בערך.הוא פשוט 'עמד' והסתכל מסביב-עד שהבחין בי אחרי כמה דקות והחליק ונעלם בשניות. זעמנים זייתניים נתגלו בתוך מלכודות זבובים בסיבוב בוקר למילוי מי השמרים.בסיבוב ערב יום קודם הם לא היו... אגב,המילק שברח ונתפס לפני כשבועיים,נתפס כמה שעות אחרי השקיעה.

naja

New member
שכחתי את המחרוזן...

לכדתי עד היום אחד כזה וזה היה בלילה אבל אני משער שהמחרוזן אף הוא חיה לילית ולכן התצפית הזו לא חריגה.

Golan Oz

New member
מרבית הנחשים פעילי לילה

רק מעטים מאוד פעילי יום. התצפיות שלכם על זעמן שחור וזיתני בלילה נראות לי מוזרות הם נחשים יומיים קלאסיים. נחש המים פעיל גם ביום וגם בלילה תלוי באזה בית גידול ובאזה אזור. פעילות לילית היא הדומיננטית ולא בכדי את מרבית ההדרכות בנוגע לנחשים אנו מקיימים בלילה... כל מיני הנחשים הארסיים הינם פעילי לילה: העכנים, השפיפון, השרף, הפתן, הצפע. נחשי החולות נחש הכיפה, הנימון, המחרוזן, עין החתול(3 נמינים) ועוד ועוד.... מפתיע אותי שאתם לא צופים בנחשים בלילות. השנה הממוצע שלנו עמד על 30 נחשים בהדרכת לילית. בשנה שעברה הגענו לשיא של 124 נחשים בהדרכה אחת.... עוז

naja

New member
עוז שלום.

אתה מפספס פה את מטרת השרשור הזה. השאלה שלי באה כדי לשמוע על תצפיות חריגות כמו שציינתי ולא כדי לשמוע שהתצפיות האלה מוזרות(את זה אני יודע וזו הסיבה שציינתי אותן...). כמו כן המטרה שלי לא הייתה לקבל סקירה כללית על שעות הפעילות בנחשים בארץ, את זה אני כבר יודע, פשוט רציתי לשמוע על מקרים חריגים.

אני חייב להודות שמה שיצא לי למצוא

זה די שגרתי. הרבה שחורי ראש,זעמני מטבעות,עין חתול חברבר,צפעים,נדמה לי שגם טלואי ראש ונדמה לי שהיה עוד איזה מין או שניים.

עוז תגיד למה המספרים שאתה נותן

לא עקביים לחלוטין? אתה מדבר על ממוצע של שלושים נחשים בסיור לילי ושיא של 124 נחשים בסיור ולפני 10 ימים המספרים שנתת היו שונים לחלוטין. הנה ציטוט "סיורים אלה מתקיימים בתדירות גבוהה בנגב והממוצע השנה היה כ- 10 נחשים בסיור (השיא עמד על 32 נחשים בסיור)." אני מקווה שיהיה הסבר טוב כי זה לא ממש משדר אמינות גם המספרים הגבוהים וגם החוסר עקביות. תודה מראש. יונתן

Golan Oz

New member
עקביות מדוקדקת

יש להפריד בין סיור להדרכה אלו שתי פעולות נפרדות. הדרכה לילית מתקיימת עם קבוצה גדולה ולכן תדירות המפגשים הליליים בדרך כלל עולה. סיור מתקיים בצורת השתלמות, מחקר, סתם קבוצת חברים או קבוצה קטנה ולכן תדירות המיפגשים יורדת. ישנו גם טיול לילי שזה משהו לגמרי אחר. כמו כן ההדרכות מתקיימות ביותר זמן כי ישנם הסברים, גם על הדיונות וגם על הצומח, כמו כן ישנן הפסקות רבות למנוחה שהמטיילים נחים, אך אני ממשיך לחפש.... ישנן גם תצפיות ליליות בבעלי חיים שאינן קשורות להדרכה או לסיור.... עוז

למעלה