סקר קטנטן...

lilit jam

New member
סקר קטנטן... ../images/Emo24.gif

איזה סרט יותר טוב לדעתכם...? * "מגרש השדים"(המקורי) * "הדיבוק" * "סטיגמטה"

miss i

New member
לדעתי מגרש השדים ../images/Emo45.gif

אני עדיין חושבת שהוא קלאסי-מפחיד, לא כזה שמדיר שינה מעיני הצופה, אבל מאוד מיוחד, כזה אולד-סקול (כמו the omen). מה שעוד יותר טוב בו, שיש בו שחקנים מעולים ומצויינים. יש סצינה שם, שאני לא יכולה לשכוח, שבה הילדה יורדת לחדר האורחים, כשאמא שלה מארחת אנשים, והיא משתינה על עצמה, ואומרת משהו בסגנון you are all gonna burn in hell.... משהו כזה לפחות.... הדיבוק? אה... סטיגמטה? חובבני, לא ברור אם זה מתח, אימה, מסתורין...לא אהבתי...

x פ ר ת

New member
ללא ספק מגרש השדים

יש בו הכל. מפחיד, מותח, נוגע ללב. הדיבוק? נדמה לי שלא ראיתי... איך קוראים לזה באנגלית? וסטיגמטה ממש סתם.

miss i

New member
אם את מדברת על "אהבה אסורה"

אז זה באמת סרט מרגש מאוד - אבל בטח שלא סרט אימה!!!!

VAMPhantom

New member
איזה סרט ישראלי בשם "דיבוק"?

זה עם אלקבץ ועוד? מה מפחיד בזה? לעומת זאת, יש את הסרט תזזית

lilit jam

New member
ממממממ...

אני לא זוכרת אם אלקבץ הופיעה בו, אבל איילת זורר הופיעה (ולא, זה לא "אהבה אסורה"). ולא אמרתי שהוא מפחיד... הוא ממש לא...

lilit jam

New member
../images/Emo45.gif ו...

רק לידע כללי... סטיגמטה (כמו מגרש השדים) מבוסס על סיפור אמיתי...

miss i

New member
סטיגמטה, אינו מבוסס על סיפור אמיתי

יותר משמגרש השדים או הדיבוק מבוססים - תלוי במה את מאמינה.... כבר במאות הראשונות לספירה, היו שני קדושים (גבר ואישה), שקיבלו התקן הזה, על סמך חווית הסטיגמטה שהם עברו. אני לא יודעת למה התכוונת כשכתבת שזה מבוסס על סיפור אמיתי, אולי לכך שהיה מישהו שראה כומר מבצע גירוש שדים או רבי שמגרש נוכחות זרה מתוך גוף חי, אבל בגלל שיש להן הסטוריה ארוכת שנים, הן בנצרות והן ביהדות, אולי הן נתפסות כאמיתיות.

lilit jam

New member
ממממ...

הסרט כן מבוסס על סיפור אמיתי... כדאי שתבדקי את העובדות לפני שאת קובעת אותן...

x פ ר ת

New member
זה קישור קתולי- מיסיונרי

אז איפה העובדות? אם את קתולית מאמינה, הברית החדשה היא האמת עבורך כמו שהתנ"ך הוא ה-אמת עבור היהודי הדתי... אבל לא כולנו חייבים להאמין. נכון?

miss i

New member
לילית, כל סיפורי הקדושים נאגדו לספר

אחד שנקרא "אגדת הזהב" על ידי אדם בשם יעקובוס דה וורג'ינה. הסיפורים הללו מתייחסים לקורות חיי הקדושים, לחוויות המיסטיות שהם חוו (כמו חיזיונות למינהם, הופעות של הבתולה בפניהם וכו'). מדובר בסיפורים שנאספו ועברו דורות רבים, ואני מניחה שאם את מאמינה במיסטריום שבדת, אז מבחינתך זוהי אמת לאמיתה. אבל, בסופו של דבר, זה בדיוק כמו לומר שהסיפור על האיש השרוף עם החולצה המפוספסת והכובע המרופט יהרוג אותך אם תחלמי עליו...

VAMPhantom

New member
אוי, אהבתי את תאורך לF.K:

האיש השרוף עם החולצה המפוספסת והכובע המרופט

lilit jam

New member
תודה רבה על המידע ו...

יש לי שאלה אליך... את מאמינה באלוהים?

miss i

New member
זה לא הפורום לדיונים פילוסופיים על

מהות האלוהות וכו'. התגובה שלי בכלל לא קשורה לאמונה באלוהות, היא קשורה בעובדתיות - כפי שאת בעצמך כתבת - זה בכלל לא משנה במה את מאמינה - מפני שאמונה איננה קשורה בראציונל, אלא באמוציונל - העניין הוא שהסיפור על הסטיגמטה מתואר כסיפור מיסטי-דתי במהותו- ועל כן אף אחד לא יכול לדעת אם היה או לא היה.

x פ ר ת

New member
זה באמת לא המקום

לדיונים מהסוג הזה. אם הייתי רוצה לשתף אנשים באמונות שלי הייתי הולכת לפורומים אחרים...

למעלה