סקר קטנטן

Altryne

New member
סקר קטנטן

אוקי הסקר הוא על נושא שהתלבטתי בו רבות והנושא הוא להתכונן\לקרוא את החומר לפני המבחן עצמו ואני מתכוון איזה שעה לפני שהמבחן מתחיל... בעד או נגד?

Altryne

New member
תגובה שלי

אני למשל בעד זה הרבה אנשים אומרים לי שזה לא טוב שזה יבלב את החומר אבל לדעתי זה רק מרענן את הזכרון וחוץ מזה זה מצויין לאנשים עם זכרון פוטוגראפי לא ממש מפותח זאת אומרת אנשים שרואים משהו ויכולים לשחזר את זה רק לכמה שעות... אז ככה אני זוכר איפה נמצא כל דבר במחברות ו בסיכומים שלי :)

nutmeg

New member
תגובה שלי

היא שזה לא עוזר. ישנם שני תהליכים מרכזיים בזיכרון - האחד מכניס את החומר לראש והשני שולף אותו מהראש. קריאה, כתיבה, תמצות ודומיהם עסוקים בחלק הראשון של קידוד החומר בחבילות בעלות הגיון פנימי ותווי זיהוי והכנסתם למאגר הזיכרון. אלא מה, שבבחינה עצמה אתה לא נדרש לקדד. בבחינה אתה נדרש לשלוף את אותן חבילות שצררת, לפרום אותן יפה יפה ולכתוב את התשובות באופן מלא. אם עד הבחינה לא ענית בפועל על אף שאלה או לא עסקת באימוני שליפה, לא רק בקידוד, עשית רק חצי עבודה. הזיכרון הפוטוגני נהדר - השאלה היא האם יש טעם שוב לצלם את החומר במקום לעסוק בפיענוח שלו.

בנגלה

New member
אני בכל אופן לא יעשה דבר כזה..

אלא אם כן אני לא בטוח בעצמי בכלל.. אני חושב שביום המבחן צריך להיות רגועים.. להתכונן לפני וביום למחרת להרגע!

Mנטה

New member
מה שעוזר לך - עוזר לך ומה שלא - לא

אני גם תמיד שמעתי את האגדות של ללכת לסרט יום לפני מבחן, אבל אותי זה ממש בלבל. לעומת זאת, אחרי לימוד ממש רציני למבחן, בבוקר המבחן להסתכל ברפרוף על התמצותים האחרונים או על הסיכומים, הרבה פעמים הציל אותי. תמיד נשמט פרט כזה או אחר, ורפרוף כזה לפעמים מעלה אותו שוב מהשכחה. ודבר נוסף, זה אחלה עוזר נגד בלק אאוטים. אולי כי במקום להיות עסוק בחרדות, סתם מרפרפים על החומר.

בנגלה

New member
לא ולא...

ללכת לסרט יום לפני המבחן גם לטעמי מאוד מאוד לא במקום.. יום לפני המבחן צריך להתכונן וגם אם התכוננת שבוע שלם לפני המבחן, יום לפני צריך לעבור על החומר.. התכוונתי ליום המבחן- בבוקר.. אני לא עסוק בחרדות בדרך כלל.. אני בנאדם מאוד רגוע בקשר למבחנים- זה דבר מאוד חשוב בדרך להצלחה.. בשנה שעברה לקחתי מורה למתמטיקה.. הוא היה מורה טוב שנתן לי הרבה תרגולים והחדיר לי את החומר טוב טוב למוח.. הייתה השתפרות בציון של המבחן הראשון שלי איתו, 85 אם אני לא טועה.. והסיבה לכך שירדו לי הנקודות היה הלחץ! המורה הזה גרם לי להרגיש שאני עושה את המבחן הזה בשבילו ושאני צריך לרצות אותו.. כשהתחיל המבחן פשוט קיבלתי בלק אאוט!! גם התגובה שלו לאחר המבחן הייתה לא לרוחי ומאוד התעצבנתי על זה.. במבחן לאחר מכן לא שמתי "זין" (סליחה על הביטוי) עליו! הגעתי רגוע למבחן כמו תמיד והוצאתי 100.. כלל מאוד חשוב הוא להבין שלא משנה מה תהיה התוצאה במבחן: זה בסך הכל ציון ותמיד אפשר לשפר אותו!

למעלה