סקר: קמרון והאנה

Benjamin Turner

New member
סקר: קמרון והאנה

בעקבות ויכוח עם חברה בנוגע לסצינה שבה קמרון עושה גסטרוסקופיה להאנה (sleeping dogs lie, ממש לפני השתלת הכבד), שאלה לי אליכם: מה בדיוק הלך שם לדעתכם, מבחינת הנקמה של קמרון בהאנה דרך ביצוע הפרוצדורה? קמרון הרי קצת התעללה בה שם. האם עלתה במוחכם המחשבה למשל שפרוצדורה כזו יש לבצע תחת טשטוש ושהאנה כלל לא נראית מטושטשת? האם קיבלתם את הרושם שבתור נקמה, קמרון נמנעת מלטשטש את האנה? או שזה רק שהיא קצת בלתי זהירה וחסרת אכפתיות אתה במהלך הפרוצדורה (אני מניחה שאת זה כולם ראו)? הסבר: אני טענתי שקמרון, מתוך כעס על האנה, היתה בלתי עדינה ולא אכפתית במהלך ביצוע הפרוצדורה ולכן הכאיבה להאנה. החברה טענה שקמרון החליטה במודע להתנקם בהאנה ולכן ביצעה את הפרוצדורה ללא טשטוש, למרות שמוקדם יותר בפרק היא מחתה בפני האוס על ביצוע פרוצדורה דומה (הקולונוסקופיה) ללא הרדמה.

Koki Girl1

New member
זה לא חובה להרדים במצב כזה

כנראה שמרוב כעס היא רק רצתה לגמור עם זה ואולי גם קצת שהאנה תסבול אבל קצת כי קמרון לא הייתה עושה לה את זה בלי הרדמה אם זה היה ממש כואב

Benjamin Turner

New member
לא חובה, אבל מקובל (תחת טשטוש).

השאלה אם עלתה בך(ם) המחשבה "היי, רגע אחד, רק לפני כמה סצינות קמרון מחתה כנגד ביצוע פרוצדורה דומה ללא הרדמה, וכעת היא בעצמה עושה אותה כך" או שכלל לא חשבת(ם) שזו פרוצדורה דומה, או ידעתם שיש לבצעה תחת טשטוש והענין כלל לא נראה לכם מוזר (זו לדעתי אמורה להיות המחשבה של אדם שאינו רופא או רפואן או חולה שהתנסה בפרוצדורות הללו, כלומר רוב הצופים, ולכן גם התסריטאים לא יניחו שהצופים אמורים להבין זאת, ומכן שהם כלל לא התכוונו לכך).

Koki Girl1

New member
אני לא זוכרת מתי קמרון אמרה להאוס

על זה משהו.. טוב אולי כי לא הייתי ממש מרוכזת בפרק אבל בכל מקרה היא ניראתה קצת כיאילו זה בכוונה אבל לאדעת

Benjamin Turner

New member
יותר לכיוון תחילת הפרק, האוס אמר

להם לעשות להאנה קולונוסקופיה ללא הרדמה (כי היא היתה אמורה להישאר ערה), וקמרון טענה שזה עינוי. לקראת סוף הפרק (לפני ההשתלה) קמרון שוב עושה להאנה גסטרוסקופיה ללא הרדמה. היא מאוד לא זהירה, בכוונה כמובן וזה ברור מאוד. השאלה אם עברה לכם המחשבה שאמור להיות כאן שימוש בהרדמה. אשמח אם עוד אנשים יענו (סקר, אתם יודעים
)

האמת שלא שמתי לב לעניין של

"קודם היא אמרה להאוס שזה לא יפה ועכשיו היא עושה את זה בעצמה", סתם חשבתי שהיא נהנת להתעלל בה בגלל איך שהיא התייחסה למקס

Hieros Gamos

New member
קמרון כעיקרון מתייחסת בצורה מאוד

לא אובייקטיבית לאנשים שלא מתנהגים בצורה מוסרית לטעמה (האידיוט מspin, מירנדה בdeception...)

Benjamin Turner

New member
זה אומר שחשבת על ענין הטשטוש בעת

הגסטרוסקופיה? קלטת רמיזה לכך שהיא לא השתמשה בטשטוש למרות שהיא היתה אמורה?

Hieros Gamos

New member
אני לא יודעת להגיד לך

כאב להאנה אבל היא לא נראתה לי שכאב לה כל כך כמו שכאב לה בפרוצדורה השנייה שעשו לה...אני לא יודעת כי כמה שקמרון מתנהגת לפעמים בצורה האוסית שלא לחלוטין מחמיאה לה (האוס הוא היחיד שגורם לזה לעבוד כמו שצריך) אני לא בטוחה שהיא תתאכזר אליה כל כך כי היא עצבנה אותי מבחינה מוסרית... גם לא ראיתי את הפרק כשהוא שודר השבוע (לא מתה עליו וראיתי אותו כבר 3 או 4 פעמים) אז יכול להיות שאני טועה..

לא חשבתי שהיא צריכה לטשטש אותה,

אם אני זוכרת נכון, ההליך שקמרון ביצעה די הזכיר לי אינטובציה ולכן הנחתי שלא צריך לטשטש את החולה אם כי אין ספק שקמרון יכלה להיות יותר עדינה. עכשיו כשאני חושבת על זה, הסקת המסקנות הזו לא מדהימה כי אינטובציה מבצעים בשעת חירום וכשאין ברירה, אז אין זמן לטשטש במילא. ולפרוטוקול, אמרת שהיא לא נראית מטושטשת, לדעתי היא נראתה מטושטשת לאללה כל הפרק.

Benjamin Turner

New member
לא, היא מטושטשת כי היא לא ישנה,

לא מטושטשת באופן כימי כדי למנוע כאב. אבל אוקיי, את מאששת את הטענה שלי, שאדם שלא עוסק ברפואה (כמו אותה חברה, שהיא סטודנטית שנה חמישית לרפואה) כלל לא חושב על צורך בטשטוש בביצוע גסטרוסקופיה, ולכן אני בספק אם התסריטאים הניחו שהצופים יבינו שזה חלק מההתעללות של קמרון בהאנה וזו קריאה מצד אותה חברה במצב מעבר למה שיש בו, לדעתי כי היא שונאת את קמרון ו"מחפשת" אותה. אני יודעת שאני כלל לא חשבתי על כך.

זה ברור,

אבל ההרגשה שלי הייתה שהיא לא תזכור חצי מהדברים שעשו לה מרוב שהיא מסטולה.

למעלה