סקר קצרצר
אורז - אתם שוטפים לפני ?

סקר קצרצר ../images/Emo9.gif אורז - אתם שוטפים לפני ?

זה קצת מאריך את ההכנה לעצלנים שבינינו, אז האם בכלל צריך ? זה שיוצא עמילן - זה טוב או רע, ואולי בכלל עוד דברים מתפספסים ?
 

d a p h n a

New member
לא שוטפת

לפעמים אורז מלא שוטפת כי זה קצת מוציא ממנו טעמי לוואי שלפעמים יש לו.
 

Mיקי_

New member
../images/Emo189.gifאני שוטפת, בוררת ומשתדלת גם להשרות,

בן זוגי לא שוטף, למרות בקשותיי החוזרות ונשנות בנושא.
 
השרייה גם עושה את הגרעינים זמינים יותר לעכול.

ואם חלילה יש שם חרק, הוא ישתטף. אולי גם חלק מן הרעלים.
 

Mיקי_

New member
את לא זו שמפנה לגאמנון כל הזמן? ../images/Emo8.gif../images/Emo24.gif

http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs01-Alef/Heb-Alef-Rice.htm מעבר לזה שכתוב כמעט בכל אורז שאני משתמשת בו שיש לשטוף, זה מוריד עמילן, מקלף קליפה שנשארה (והיא לא אכילה) והברירה נועדה להעיף אכן את אותן קליפות יותרות, אורז בלתי קלוף, ליכלוכים שלפעמים יש וכ"ד. ההשרייה נועדה לעיכול טוב יותר, ולאורז רך יותר.
 
אני משרה ושוטפת היטב , עד למים זכים.

כי האורז מכיל לעתים גם חמרי שימור. וכך כל הדגנים והקטניות.
 
חומרי שימור באורז ובקטניות?

מעולם לא שמעתי על כזה דבר. כיצד זה לא מצוין על האריזות? ומכיוון שמה שצובע את המים זה בכל מקרה עמילן, מאיפה הביטחון שכשיש מים זכים זה אכן נקי ממה שרצית לשטוף משם?
 
אין לי ביטחון.

אבל קראתי פעם במקום כלשהו שהאורז מוגן בטלק העשוי מאסבסט. אני מקוה שכבר לא. אי אפשר לדעת.
 
אני חייבת להודות שזה נשמע כמו הנפצה

מוחלטת. נשמע כמו משהו שמתאים לגולםמפראג
להגיד
את זוכרת אולי איפה קראת את זה?
 

d a p h n a

New member
על אסבסט לא ראיתי כלום

למעשה הקשר היחיד שמצאתי בינתיים בין אורז ואסבסט הוא שיש איזו בדיקה שעושים לאסבסט שראשי התיבות שלה הן RICE
יחד עם זאת, לאחר חיפוש בגוגל מתברר שכן, היו (וייתכן ועדיין יש) מקומות בעולם שבהם מצפים את האורז הלבן בטלק כדי לגרום לו להראות יותר בוהק ויפה. בשנות ה-70 וה-80 (ממה שראיתי) היו גורמים שהצביעו על קשר בין טלק באורז לסרטן בקיבה (אם כי לפחות אחד מהאזכורים שראיתי לזה בגוגל היה מחקר שהצביע על כך שאין שום קשר כזה). בכל מקרה, ממה שהבנתי מחיפושיי במדינות מערביות היום כמעט בלתי אפשרי להשיג אורז מצופה בטלק (אם יש מישהו שמעוניין בו) ואורז כזה חייב להיות מסומן בבירור כאורז שנעשה בו שימוש בטלק, כך שככל הנראה זה לא רלוונטי לאורז שאנחנו צורכים.
 
למעלה