סקר קצרצר

סקר קצרצר

מה הייתה המטרה הראשונית שלכם בפתיחת בלוג? אצלי אישית, זו הייתה צורת כתיבה אחרת ממה שאני רגילה אליה, על אף שגם הוספתי חלק מהשירים שלי. סיפורים קצרים וציורים למשל, נכון לעכשיו, פרסמתי רק ב"במה חדשה". זו הייתה מבחינתי גם צורת כתיבה ישירה יותר, בלי התחכמויות שיש בסיפורים הקצרים וכיו"ב.

דנטל

New member
להזכר

רציתי לזכור את הסקס בחיי. בלי הבלוג המקסימום שאני זוכרת זה שהיה לי סקס. וזהו. רציתי גם לזכור מה אשכרה עשיתי בסקס הזה. חשוב לי לזכור. אולי חלקם גברים שעברו לרגע בחיים שלי, אבל הם חשובים ואני לא זוכרת מה קרה איתם מעבר לרמה הבסיסית של "קרה-מה-שקרה". שקלתי לכתוב לעצמי את החוויות שלי וכל הזמן דחיתי. בעיקר דחיתי, כי היה ברור לי שאכתוב חצי פוסט ואפסיק. אני עצלנית. יום אחד חיפשתי בלוג של מישהי (אני לא זוכרת את זה, זה כתוב בפוסט הראשון בבלוג שלי, אם זכרוני אינו מטעה אותי...) ובמקום למצוא את הבלוג שלה פתחתי לעצמי בלוג. הגעתי למסקנה שאם הדברים יהיו כתובים לציבור הרחב זה יאלץ אותי להתמיד, כי יביך אותי שתחת הניק שלי יהיה בלוג לא מעודכן. עם הזמן גם צברתי קוראים, אז הם מנג'סים כשאני לא מעדכנת וגורמים לי להתמיד בערך בדבר היחיד שאי פעם התמדתי בו. את הבלוג השני (בניק דיטי) פתחתי כשכבר יותר מדי פעמים רציתי לכתוב חויות שלא קשורות לסקס - לא כי חשוב לי לזכור אותן, אלא כי יהיה נחמד להזכר בהן - אבל אני לא יכולה לכתוב אותם בבלוג הרגיל כי הוא תחום לנושא הסקס ואני לא מעונינת שיעסוק בתחומים אחרים. במיוחד הרגשתי צורך לכתוב על דברים קטנים שמעצבנים אותי. גם בבלוג הזה, אגב, ההתמדה היא בזכות החברים שלי שקוראים אותו. הוא חדש, אבל זה לא משנה את העובדה שחופשי יכולתי לא להתמיד בזמן הקצר הזה ושחצי מהדברים שכתבתי בו היו בגלל שכל פעם מישהו אחר מהחברים אמר לי "נו, תכתבי משהו חדש".

דם דם

New member
להתמיד בסקס ../images/Emo6.gif

קטלני עכשיו אני מבין מה חיפשת אצלי "בעולם שלי" אגב עדיין לא הצלחתי להוריד את האזהרה של מעל גיל 18, אם רק הייתי זוכר איפה משנים את זה אוחח הזיקנה,הזיקנה הורסת את המוח

דם דם

New member
לא יודע למה פתחתי את פרציפלוך

פתחתי את פרציפלוך
גאד זה לא נשמע טוב מזה לא נשמע טוב,זה נשמע רע,רע רע רע פויה לי...לפינה בעיקרון הסיפור של פתיחת הבלוג אצלי היא ארוכה, בקיצור. היה פעם בלוגר פה (ועדיין קיים,דייב) ששיגע אותי לפתוח בלוג עד שלילה אחד בפוסט של בלוגר אחר (עמית) הוא בלבל לי את השכל בתגובות לפתוח בלוג. ופתיחת הבלוג הייתה החלטה ספונטנית של רגע, הרעיון לרשומה הראשונה התבשל לי בראש כמה זמן, אבל הפתיחת בלוג שחשבתי שתיקח מלא זמן דווקא ערכה צ'יק צ'אק וככה נולדה "הסוואנה של פרציפלוך" שאגב הרבה אנשים עד היום לא יודעים למה בחרתי בדמות של זברה כיד ימיני

התחלתי לכתוב בלוג

כי רציתי לכתוב יומן על הדברים האישיים שקורים לי בחיים. בניגוד לכל שאר היומנים שכתבתי בנוכחי אני מתמידה כי הוא היחיד שמדי פעם עונה לי. בד"כ הוא מספר לי דברים שאני לא רוצה לשמוע ועסוקה בלהתעלם מהם, ולהתרגז מהם, אבל לפחות הוא עונה.

mary lou

New member
הכי ראשונית?

להעביר בוקר משעמם. זה עלה לי ביוקר, אבל גם השתלם :)

ע ל ו מ ה

New member
הכי ראשונית? (2)

זה היה בכלל למטרות מקצועיות. הייתי צריכה ללמוד מה זה בלוג במסגרת העבודה והכי פשוט היה לפתוח בלוג ולנסות. בשבוע הראשון בכלל העתקתי מיומן כתוב, לא העזתי לכתוב חוויות יום יום והיומן אפילו לא היה "שלי" אלא יומן שכתבתי בשם בני כשהיה תינוק (לפני 10 שנים). תוך שבוע התלהבתי ופתחתי בלוג נוסף, אליו העתקתי יום ביומו חוויות מהיומן השני שלו (שנה יותר גדול). כעבור עוד שבוע קיבלתי אומץ ופתחתי בלוג אישי משלי. גם אז עוד לא כתבתי חוויות יום יום אלא העתקתי קטעים כתובים, אבל אלה כבר היו קטעים כתובים עדכניים (מהחודשים שלפני התחלת הבלוג) והם היוו כלי תקשורת יחיד למי שנקרא אז בבלוג "אהובי", אחרי רומן שהתרסק. כעבור חודשיים שלושה התחלתי להעז לכתוב חוויות יומיום. מאז חלפו שלוש וחצי שנים, מאות רשומות, בלוג שנמחק, בלוג חדש. and the rest is history.

הכי הכי הכי ראשונית?

כלומר, ההחלטה לבלוג הראשון שאי פעם פתחתי? בסך הכל לבדוק את המערכת החדשה של MSN Spaces. מי בכלל התכוון לכתוב משהו? לדעתי בקושי ידעתי מה זה בלוג.

ayala26

New member
לעדכן את המשפחה

על קורות הבן שלי במקום לעשות טלפונים כל פעם. בפועל - אמא שלי אומרת "למה אני צריכה לקרוא בבלוג שלך שהנכד שלי חולה? את לא יכולה להתקשר??" ואחר כך גם פתאום עלו לי דברים אחרים לכתוב עליהם מאשר רק עדכונים על בני. אהבת הכתיבה התעוררה בי מחדש!

אויש גם אמא שלי כזאת

כל פעם שאחותי שולחת לה דואר אלקטרוני אני צריכה לתרגם לה את הדואר.

ayala26

New member
../images/Emo32.gif אבל לא לגמרי

הרי אמרתי שפתחתי בלוג בשביל לעדכן וגם לרשום על חיי, האמהות והחיים בחו"ל אז זה קצת מתקשר.יום אחד ציינתי בבלוג את העובדה שאחי מתחתן ביוני. אחרי יומיים אמא שלי מתקשרת ואומרת :"אח שלך ביקש לא לספר עדיין על החתונה אז אמרתי לו שסיפרתי רק לאחותו" הוא היה רגוע עד שהיא סיימה את המשפט ".. והיא פרסמה את זה בבלוג שלה..." חחח
בקיצור כל המשפחה שלי ידעו שאחי מתחתן לפני שהוא הספיק לספר בעצמו
לא ידעתי שזה סוד..

ayala26

New member
במשפחה שלי קשה לדעת מי כבר יודע מה

זו רשת מסועפת של העברות מידע וסודות שלא היתה מביישת את הק.ג.ב (וכך אנחנו גם קוראים לזה למשל בת דודה:"אבל איך כבר את יודעת ?" אני:"הק.ג.ב. סיפרו לי"). לפעמים אני שואלת איך הם יודעים משהו עלי שלא סיפרתי עדיין אז הם מזכירים לי שכתבתי בבלוג

שטח לפריקה בלבד

בסופו של דבר הפכתי גם למטעין אבל רציתי קום להתפרק בו מהלחצים, מהדברים המציקים

ב-בלוג להמליץ

באישי.. הייתי צריך לפרוק ורציתי לעשות בלוג שלא קשור לשום נושא מוגדר, אלא אליי וזהו.

אה והראשון שפתחתי אי פעם

סתם בלוג של סיפור בהמשכים, ראיתי בלוג של ידידה שלי והתחשק לי גם.

גאמי

New member
ממש כל מה שכתבת

קודם כל צורך הכתיבה. ממש צורך בסיסי. אחר כך הבנתי שזו באמת במה להשמעת דיעות והחלפתן, להעלת נושאים החשובים לי לסדר היום, להוציא ג'יפה החוצה, להתפרק באופן כללי ובעיקר נתתי דרור לכישרון ההקדה שלי, קליידרמן לעולם לא אהיה, כתבנית מדופלמת אני אכן ואכן

למעלה