סקר קצר בנושא קבוצות אימהות ותינוקות אחרילידה

סקר קצר בנושא קבוצות אימהות ותינוקות אחרילידה

היי, לצורך עבודת הגמר שלי בקורס הנחיית קבוצות אימהות ותינוקות אחרי לידה אשמח אם תוכלו להשתתף בסקר קטנצ'יק. (אפשר גם במסר).

1. האם השתתפת בקבוצה של אימהות ותינוקות לאחר לידה?
2. אם כן, מה הרגשת שקיבלת מהקבוצה? האם היית מרוצה?
אם לא, מדוע? (לא הרגשת צורך? בעיות לוגיסטיות? מחיר? אחר?)

3. האם היית מעדיפה קבוצה הומוגנית או מעורבת?
למשל קבוצה של אימהות לילד שני, לילד ראשון, למשפחות מורכבות, לאמהות ללא אם, לאמהות יחידניות או קבוצה מעורבת העיקר שכולן אחרי לידה :)?
4. האם היית מעדיפה שהמנחה הייתה מתחום הנפש (פסיכולוגית) או לא? כן/לא או לא משנה?
5. האם נסיעה באוטו לצורך הגעה למקום הייתה מהווה מחסום עבורך?
6. מה לגבי מדרגות ?

mother cat

New member
אני חושבת שאת כבר יודעת את דעתי....

אבל לטובת הסקר הנה תשובות רשמיות:

1. כן - אחרי לידת הבן הגדול שלי הייתי בסדנאת "אמהות בפעם הראשונה" של קופת החולים שלי, בהנחיית עו"ס.
אחרי לידת התינוקת לא הייתי בסדנא כזו, אבל כן בחוג של אמהות ותינוקות...

2. הסדנא של קופת חולים היתה מופלאה. אני בטוחה שהיא הצילה אותי מדכאון שלאחר לידה. קיבלתי שם המון תמיכה - גם מהמנחה וגם מהאמהות האחרות, קצת טיפים להתנהלות עם תינוקות, הרבה לגיטימציה לזה שקשה לי, ופגשתי חברות שאיתן המשכתי להפגש אחרי שהסדנא נגמרה. אני חושבת שהכי חשוב - זה הוציא אותי מהבית, מה שהיה ממש לא מובן מאליו אחרי לידת ילדון שהיה בפגיה 17 יום....
בחוג שעשיתי עכשיו היה יותר כיף, אבל גם הוא הוציא אותי מהבית שזה חשוב, ופגשתי חברות.

3. לדעתי קבוצה מעורבת, למרות שבהחלט היה נחמד אם היתה עוד איזה אמא או שתיים ממצב מורכב... בכל המקומות שאני נמצאת אני איכשהו היחידה עם ילדים חורגים, וההתיחסות של כולן זה די "יו, איזה כיף לך - יש לך בייביסיטר בחינם". אז זהו שלא. וזה ממש לא רק כיף וריח שושנים... מצד שני קבוצה שבה כולנו מרקע כזה נשמע לי מאד כבד ושאי אפשר להתמקד בדברים "רגילים" - תינוקות, לילות בלי שינה, ציצי כואב, גזים, פליטות, ואיפה יש מבצעים שווים על בגדי תינוקות

4. לא ממש משנה הרקע - יותר אישיות המנחה. המנחה העו"ס שהיתה לנו היתה מדהימה, אבל נראה לי שזה האישיות ולא ההכשרה... לא הייתי רוצה משהי "סתם" בלי שום רקע - או משהו מתחום הבריאות, בריאות הנפש, או משהי עם הכשרה קשורה לתינוקות, או לפחות נסיון אמהי.... נסיון והכשרה בהנחיית קבוצות כמובן חשובה גם כן.

5. לא. אין לי בעיה לסע. להפך, בקיץ הישראלי אני מעדיפה את זה... חשוב שיהיה איפה לחנות בקרבת מקום.

6. אממממ, אולי. אני מתניידת עם עגלה ומנשא. הייתי מעדיפה מקום נגיש לעגלה אבל אם המקום לא נגיש הייתי מסתדרת עם מנשא - חשוב לי שיגידו לי מראש. כשאני מגיעה למקום עם עגלה ואז מגלה מדרגות ואין מעלית אני מתעצבנת....

בהצלחה!

למעלה