סקר קצר לכבוד הסתיו

mother cat

New member
רגע, רגע, יש לך סיכום של תובנות מהפורום?

יש מצב שאת מעלה לפה? או חלקים מזה? יכול להיות ממש מעניין מי שלא פה מהתחלה ואין לו מן לעבור על הכל...

mother cat

New member
או - התחום הקרוב לליבי יחסי אם-בת חורגת...

איך מעלים? פותחים הודעה חדשה ומשתפים בה. אם יש לך קובץ את יכולה צרף אותו, או פשוט לעשות קופי פייסט ממנו.

mother cat

New member
סקר קצר לכבוד הסתיו

טוב, קצת מסקרנות וקצת כי השאלה התעוררה לי בעקבות הדיונים על העדרותי.... אשמח אם תשתפו אותנו בכמה דברים:

1. איך הגעתם לפורום הזה ואיפה שמעתם עליו?
2. מה הוא עבורכם הפורום ומדוע אתם ממשיכים לקרא ולכתוב פה?
3. מה הייתם רוצים לראות פה יותר? מה יגרום לכם יותר רצון להיות נוכחים פה?

תודה,
אמא חתולה

ornme

New member
תשובות לסקר

1. הגעתי לפורום לפני שנים, כשעמדתי מול בעיות שהיה לי קשה להתמודד איתן:
ככה באמצע החיים, כשילדי כבר עזבו את הבית, ובניתי לי הרגלים משלי ב"זולא " שלי, הגיעה לכאן ילדונת אנרגטית, תוססת, דורשת המון תשומת לב, והאיש שלי הוא האבא שלה, לפני כל דבר אחר, גם לפני שהוא האיש שלי (וככה לדעתי צריך להיות, שלא תהיה אי הבנה...).

רציתי שיהיה לה כאן בית חם, שתרגיש חופשיה, וגם, יחד עם זאת, לשמור על שפיותי...
זו התמודדות שמצריכה כוחות, כמו שכולם כאן יודעים.
לאיש שלי גם ילדים בוגרים, כמו לי, ונכדים, אבל נראה לי שהקשיים וההתלבטויות העיקריים היו סביב הקטנה.

תיארתי לעצמי שלא ייתכן שרק אני מתלבטת כל כך ורק לי קשה להתמודד, סביר להניח שישנם גם אנשים אחרים שמתמודדים עם בעיות דומות, וכדאי ללמוד מהם ולהתייעץ איתם.
חיפשתי פורום.
חיפשתי את ההגדרה הנכונה למשפחה כמו שלי, במונחים כמו:
"פרק ב' עם ילדים" ו"נישואין עם ילדים מפרק א' " ועוד, ובסוף חיפשתי גם "משפחות מורכבות" והגעתי לכאן.
ומצאתי כאן תשובות, והתלבטויות דומות, וגם שאלות שונות שחשבתי שאני יכולה לענות ואולי לעזור.

2. עבורי, הפורום הזה מהווה מקום לדון בנושאים מסוימים, שיש להם חשיבות בחיי.
נחמד שאפשר להתחבט עם עוד אנשים, גם אם לא תמיד באופן פעיל (היו תקופות שהעדפתי רק לקרוא ופחות להגיב).

3. נראה לי שהיה יכול להיות מעשיר לו היו מובאים לכאן סיפורי משפחות מורכבות שאינם סיפורים של חברי הפורום אלא כל מיני מקרים מהעולם או מהספרות. סוג של "פינת דיונים" כזו.
(לא שחשבתי על איך מוצאים ...)

mother cat

New member
תודה על השיתוף!

הרעיון של פינת דיונים על סיפורים שאינם של חברי הפורום מעניין מאד! אני חושבת שזו תהיה פלטפורמה מעניינת לדיון תוך כדי נטרול האמוציות וההאשמות ההדדיות שלעיתים עולים כאן. אני בהחלט אנסה להרים את הכפפה... אם רק אצליח למצא סיפורים.
&nbsp
אם למשהו יש סיפורים או רעיונות איפה למצא אשמח.

ornme

New member
ויש פה ה-מ-ו-ן. ממש לפרוס לפרוסות ולהתחיל. שווה!!!

mother cat

New member
כן, גם אני מצאתי את האתר הזה - מרימה את הכפפה ונתחיל לעשות.

רגשי1

New member
עונה

הגעתי לפורום לפני מספר שנים, כשנכנסתי לחיים המורכבים שלי, לא שמעתי עליו, מצאתי אותו..
חיפשתי קצת נחמה ותמיכה פה, ענין אותי נסיון ודרכי התמודדות של אחרים. קרה לי לא מעט שהייתי כל כך נסערת מסיטואציות מסויימות עם ילדיו של הזוגי, ולא היה לי את מי לשתף, אז כתבתי/פקרתי כאן.
אני קוראת פה הרבה, עונה מעט מאוד, והפסקתי לכתוב לאחר שהרגשתי שהרוב שופטים אותי יותר מאשר תומכים.
יש פה כמה משתתפות מקסימות שעונות תמיד בחום וחוסר שיפוטיות, זה בעיקר מה שמשאיר אותי פה.
אולי אירוח של יועץ משפחתי.פסיכולוג מדי פעם יכול להיות מעניין ולתת ערך מוסף.

mother cat

New member
תודה גם לך - ושאלה בפנים...

ניסיתי בעבר ארוחים והיתה הענות די דלה. מה את חושבת יכול להפוך ארוח לאטקטיבי יותר?
אני רואה בפורוים אחרים ארוחים שבהם המנהלות צריכות להפסיק בסף את פרץ השאלות, בעוד בארוחים שאני עשיתי היו רק קומץ שואלים. זה בעיניך אופי המתארחים? צריך אנשי מקצוע אחרים?

רגשי1

New member
אולי

לרכז שאלות לפני הארוח? אולי לבדוק כאן איזה אנשי מקצוע יעניינו את המשתתפם(אם בכלל..)

מי זוכר?

הייתי הרבה שנים בפורום גרושים/גרושות, אני מתארת לעצמי שהגעתי משם כשהבנתי שהזוגיות שלי מתפתחת למשהו רציני.
&nbsp
הפורום בשבילי הוא מקום להתייעץ, ולפעמים גם לפרוק. פחות ממה שאני רוצה כי בזמנו שיתפתי את הזוגי שלי בפורום (והוא גם כתב פה תקופה מסויימת) אז אני חושבת כמה פעמים לפני שאני פורקת.
ובעיקר - אני מודה - צרת רבים חצי נחמה

&nbsp
ומה עוד הייתי רוצה לראות פה? טוב, את יודעת שכבר הצעתי כמה פעמים שיתארח פה יועץ כלכלי שעוסק בעניני משפחות מורכבות, ואשמח גם לאירוח עו"ד שמתמחה בנושא. מקווה שיצא לפועל!

mother cat

New member
תודה רבה!

כן, הצורך לפרוק במקום שעשויים להבין אותך ועם אנשים שאולי עברו חוויות דומות זה חשוב.
&nbsp
את יכולה לשלוח לי שוב את היועץ הכלכלי שאז הצעת ואני אנסה שוב להרים ארוח איתו? נעלמו לי הפרטים....

עונה

דבר ראשון, את לא חייבת הסברים והצטדקויות לאף אחד! אני במקומך הייתי מוחקת את התגובה הטפשית מלמטה ומתייחסת אל הכותבת כאל טרול.
1) אני הגעתי לפורום כבר בשם הקודם שלי, הייתי פעילה מאוד בתפוז במהלך ההריון ולאחריו וככה הכרתי פורומים שונים וגם את זה. יצא לי להתייעץ כאן ובעיקר ללמוד על בעיות של אחרים ועל ההתמודדויות שלהם.
2) בעבר הייתי נכנסת לפה יותר, להתעדכן, לשתף ולהגיב. היום הרבה פחות, גם כי יש לי הרבה פחות בעיות בתחום הזה וגם כי המשתתפים השתנו ואני מוצאת פה הרבה פעמים תגובות לא ענייניות ולא מעניינות.
3) הייתי רוצה לראות דיונים משמעותיים, ללמוד מניסיונם של אחרים.

mother cat

New member
תודה רבה!

אני חושבת שאתם כבר מכירים אותי שאני ממעטת למחוק הודעות ועשה את זה רק כשממש עוברים על כללי הפורום. קצת ביקורת עלילא מצדיקה בעיני מחיקה - אני מקווה שזה היה בעיקר להוציא קצת קיטור ושהרוחות ירגעו.
&nbsp
יש לך רעיונותאיך לעורר פה דיונים משמעותיים?

kisslali

New member
אני מריחה נפטלין

הגעתי לפורום אי שם בתחילת הזוגיות לפני המון שנים (חמש עשרה אבל מי סופר:)))
אין לי ממש תשובה למה אני ממשיכה לקרוא ולכתוב פה, זה חלק מהחיים שלי (המורכבות) וזה נושא שמעניין אותי.
הייתי רוצה לקרוא פה יועצים מקצועיים: עו"ד, מאמן כלכלי, יועץ משפחתי.

אבל, וזה אבל גדול, אנשים שיתנו עצות מעשיות ולא יעשו מאמץ לא לקחת אחריות. התבטאות בכתב זה לא הצד החזק שלי ולכן אגיד את זה ככה: אם מישהו פונה לבקש פה עזרה והתשובה היא תמיד: לך לטיפול משפחתי - זו בעיה. וזה יותר בעייתי אם עושה את זה יועץ :)

ללי

mother cat

New member
מסכימה לחלוטין. למרות שקשה מאד לתת יעוץ משמעותי

בפורמת וירטואלי על גבי פורום... מה גם שלכולנו כנראה לא יזיק טיפול כזה או אחר, אז העיצה טובה...

תשובות

איך הגעתם לפורום הזה ואיפה שמעתם עליו.הייתי פעילה בפורומים שנים בתפוז יותר שנים ממה שאני רוצה לזכור...1998 ליתר דיוק. בשם אחר.גיליתי את הפורום הזה לפני כשנתיים ומאז הוא מהווה עבורי קבוצת תמיכה וירטואלית בזוגיות הכל כך מורכבת שלי.2. מה הוא עבורכם הפורום ומדוע אתם ממשיכים לקרא ולכתוב פה?עניתי בשאלה הקודמת קבוצת תמיכה וירטואלית. 3. מה הייתם רוצים לראות פה יותר? מה יגרום לכם יותר רצון להיות נוכחים פה?הייתי רוצה לראות פחות ביקורתיות ויותר אמפטיה מאנשים מסויימים רוב המשתתפים הקבועים נהדרים. תודה לכל מי שעושה במלאכה.

למעלה