מעניין - חשיבה מעניינת
שלום רב , ראשית אני חייבת לציין שזו שאלה בהחלט שונה שלא נתקלתי בה קודם לכן ומעניין אותי לדעת מה המקור שלה . האם זה מיועד למחקר, או שמא זו שאלה אישית. בכל מקרה : כמו בכל החלטה או צעד חשוב בחיים , המקום להתחיל הוא המקום של הבירור העצמי. אין לזלזל בתהליך זה . אין לוותר עליו הוא מאוד חשוב. יש לעשות בירור מעמיק . כאשר ניגשים לחשוב על מוסד הנישואין , עוד לפני שאנו שואלים עצמנו שאלה כזו , יש לברר מהו מוסד הנישואין עבורי? איך אני רואה את מוסד הנישואין ומה אני רוצה ומצפה לקבל ממנו ? האם אני בכלל מאמינה במוסד הנישואין והאם הוא מתאים לי כלל? האם הנישואין עבורי הם גם ערכיים או שמא סוג של חוזה עסקי לכל דבר . האם מתאים לי כאדם להכניס למשוואה הזו של נישואין אם בכלל את גורם הילדים ? מתוך השאלות שלך אני מקבלת מסר מאוד מנוסח משפטית , ואכן הסכם נישואין הוא בהחלט גם הסכם משפטי. אבל האם עבורך זה כל מה שמוסד הנישואין מספק ? האם זה כל מה שאתה רוצה לקבל ממוסד הנישואין ? כמובן שהנושאים הכלכליים הרבה יותר פשוטים להחלטה . אולם האם באמת אתה כאדם מוכן להתחייב על משמורת לילדים מראש ? לפני שאתה יודע את המצב בשטח ? האם בית המשפט יתייחס לסעיף זה ברצינות הראויה כאשר מדובר בבני אדם ובעיקר קטינים???? החלטות חשובות צריכות להיעשות ממקום של עוצמה וכוח . ממקום של אמונה בעצמך ואמונה ביכולתך להתמודד על כל דבר שיקרה בחייך . יש מקום כמובן לתכנן לעתיד ושוב מתוך עוצמה ולא חולשה , מתוך ראייה של מה יכול להיות נפלא ולא מה יכול להיות נורא. אתה צריך לגלות את עוצמותיך ולרתום אותם ולהשתמש בהם בכל שלב שתצטרך . מהם היכולות שלך והעוצמות שלך בכל מה שקשור למערכות יחסים , לנישואין , לתפקוד בזוגיות. איך אתה יכול לקחת אתם ולרתום אותם כדי ליצור מערכת יחסים שתחזיק וגם אם תגיע למקום של משבר וגירושין עדיין תוכל להיעזר בעוצמות שלך ולהגיע למקום טוב יותר גם במערכת זוגית של גירושין. פה חשוב לעשות תהליך של ברור לגבי העוצמות ולהגיע למערכת יחסים ממקום של חוזק ואופטימיות שבונה ומתבסס על היכולות והעוצמות. חשוב להבין שמערכת יחסים של זוג גרושים היא גם מערכת יחסים זוגית ואפילו משפחתית לכל דבר . נכון שהיא אחרת אבל היא בהחלט יכולה להיות בריאה ואפילו טובה . ומומלץ כמובן שכך תהייה בעיקר כאשר במשוואה נמצאים הילדים. מאחלת לך ולכולם לעשות את ההחלטות החשובות בחיים רק ממקום של עוצמה אופטימיות ואמונה בעצמך שתוכל להתמודד עם כל מצב שיקרה , בעזרת העוצמות והכלים שברשותך . -------------------------------------------- נחמה סבר ,INFINITY מאמנת אישית במימד הוירטואלי.