סקר קצר לנשים בפורום

mandanah

New member
סקר קצר לנשים בפורום

היי השאלה די פשוטה: האם תהיי מוכנה לפני נישואין לחתום על הסכם שעקרונותיו הם: במקרה גירושין- 1. חלוקה שיוויונית של הרכוש 2. משמורת משותפת על הילדים 3. מזונות שיוויוניים על פי יחס ההכנסות של שני בני הזוג

יש הבדל רציני בין

חלוקה שוויונית של רכוש לבין ילדים. אם הוא יהפוך לפסיכי יום אחד אין סיכוי שילדים יהיו אצלו במשמורת משותפת. ככה ש- על 1 ו 3 כן על 2 בחיים לא

mandanah

New member
מבקש הבהרות

השאלה הייתה האם תסכימי לחתום על הסכם כמפורט, לפני הנישואין. אני מניח שאין בכוונתך להתחתן עם פסיכי. אז לא הבנתי- האם תסכימי לחתום אבל בפרידה תסרבי לממש אותו או לא תסכימי כלל לחתום במחשבה שאולי בן הזוג שאת אוהבת יהפוך ל"פסיכי"?

על ההסכם הזה כמו שהוא נראה

כמו שכתבת- אני לא אחתום. כסף זה רק כסף, רכוש זה רק רכוש- ילדים, לא חותמים עליהם.

eshwarts

New member
ואם את תהפכי לפסיכית יום אחד?

כמובן שזה לא יקרה, סתם שאלה תאורטית. נ.ב. שלום לכולם!

מיטללל

New member
למה ממש לא ?

אני לא בטוחה שהייתי חותמת על מסמך כזה... אבל אני בטוחה שאני אתחתן עם מישהו שלא יהיה פסיכופט לכן, גם אם חס וחלילה יש פרידה הורים זה כו לעולמי עד לכן משמרות משותפת נשמע לי משהו הכרחי (אם חס וחלילה) בכ"מ אם כבר בואו נפתח את הנושא חוזה טרום נישואים- כו או לא ? אם כן, מה צריך שיהיה כתוב בו?

RVD18

New member
לא אוהב את כל החוזים האלה

למה לחשוב מההתחלה על גירושים או שיהיה משהו לא טוב? ואם אחד מבני הזוג מציע, אולי משהו לא בסדר אם הוא כבר חושב על זה.

TheWhiteTigris

New member
כשאתה עשיר

ואנשים פוזלים להון שלך, אין לך הרבה דרכים לדעת מי באמת רוצה אותך ומי לא....

יהללל

New member
אני לא מסכימה איתך.

"אני בטוחה שאני אתחתן עם מישהו שלא יהיה פסיכופט..." איך את כל כך בטוחה? ברור שלא תתחתני עם פסיכופט, אף אחת לא הייתה מתחתנת עם פסיכופט במודע, אבל אנשים משתנים. לא תמיד אפשר לדעת איך יתנהג בן הזוג במצבים שונים, לכן אני לא מוכנה לחתום שהילדים שלי יהיו אצל אבא שלהם בכל מצב. מה אם הוא יקח סמים, גם אז אני יחלוק איתו משמרות על הילדים? לא נראה לי בכלל.

זכוכיות

New member
א. במקרים חריגים אני בטוחה

שכל שופט בר דעת יקח את הילדים מידי ה"פסיכופט" ויחזיר אותם להורה הטוב והנורמלי. ב. שאל כאן מישהו, ובצדק, מה יקרה אם יהללל יקירתנו תתחרפן קלות? -לו- זה יכול לקרות ולך לא?

יהללל

New member
אם משהו עלול לקרות למה להגיע למצב

בו יש לבטל הסכמים שונים? ודאי שלי זה יכול לקרות, ולכן אני לא רוצה לחתום על כלום, לכאן או לכאן.

s h i r a n 1 9

New member
למה לחשוב על משהו שלילי מההתחלה?

עוד לא התחילו כזוג נשוי כבר גירושין? למה לחשוב על זה מלכתחילה?

נועם m

New member
כי יש לזה מספיק תקדימים...

הגישה של "happilly ever after" מאוד יפה באגדות, אבל בחיים האמיתיים יש להפעיל יותר שיקול דעת. נסי לדמיין סיטואציה שונה: ישנה החלטה גדולה ומשמעותית שעלייך לקבל, שתשפיע ותהפוך את כל חייך מעתה ועד עולם. באמת היית עושה זאת בלי לחשוב מראש על כל ההשלכות, ולדאוג לעצמך בהתאם?

נועם m

New member
עקרונית כן

אני מאוד בעד הסכמי טרום נישואין. אבל על ההסכם להיות רחב יותר ממה שציינת. בנוגע למשמורת משותפת, הייתי אומרת שצריכה להיות, אבל עם הסתייגויות: אם הורה סבור שיש סיבה ממשית לא לחלק את המשמורת בשווה, חובה עליו להוכיח זאת ובית המשפט יכריע. גם על המזונות להיות שוויוניים לדעתי, ובנוגע לחלוקת הרכוש: בהתאם למה שהיה בזמן הנישואין. אני לא חושבת ששני בני זוג צריכים לחלוק בכל רכושם גם בזמן הנישואים.

שום עו"ד לא ינסח כזה הסכםכל כך

שיטחי. איך שהחיים נראים לפני נישואים וילדים. שונה לחלוטין אחרי ויש המון גורמים נוספים שצריכים לקחת בחשבון

מעניין - חשיבה מעניינת

שלום רב , ראשית אני חייבת לציין שזו שאלה בהחלט שונה שלא נתקלתי בה קודם לכן ומעניין אותי לדעת מה המקור שלה . האם זה מיועד למחקר, או שמא זו שאלה אישית. בכל מקרה : כמו בכל החלטה או צעד חשוב בחיים , המקום להתחיל הוא המקום של הבירור העצמי. אין לזלזל בתהליך זה . אין לוותר עליו הוא מאוד חשוב. יש לעשות בירור מעמיק . כאשר ניגשים לחשוב על מוסד הנישואין , עוד לפני שאנו שואלים עצמנו שאלה כזו , יש לברר מהו מוסד הנישואין עבורי? איך אני רואה את מוסד הנישואין ומה אני רוצה ומצפה לקבל ממנו ? האם אני בכלל מאמינה במוסד הנישואין והאם הוא מתאים לי כלל? האם הנישואין עבורי הם גם ערכיים או שמא סוג של חוזה עסקי לכל דבר . האם מתאים לי כאדם להכניס למשוואה הזו של נישואין אם בכלל את גורם הילדים ? מתוך השאלות שלך אני מקבלת מסר מאוד מנוסח משפטית , ואכן הסכם נישואין הוא בהחלט גם הסכם משפטי. אבל האם עבורך זה כל מה שמוסד הנישואין מספק ? האם זה כל מה שאתה רוצה לקבל ממוסד הנישואין ? כמובן שהנושאים הכלכליים הרבה יותר פשוטים להחלטה . אולם האם באמת אתה כאדם מוכן להתחייב על משמורת לילדים מראש ? לפני שאתה יודע את המצב בשטח ? האם בית המשפט יתייחס לסעיף זה ברצינות הראויה כאשר מדובר בבני אדם ובעיקר קטינים???? החלטות חשובות צריכות להיעשות ממקום של עוצמה וכוח . ממקום של אמונה בעצמך ואמונה ביכולתך להתמודד על כל דבר שיקרה בחייך . יש מקום כמובן לתכנן לעתיד ושוב מתוך עוצמה ולא חולשה , מתוך ראייה של מה יכול להיות נפלא ולא מה יכול להיות נורא. אתה צריך לגלות את עוצמותיך ולרתום אותם ולהשתמש בהם בכל שלב שתצטרך . מהם היכולות שלך והעוצמות שלך בכל מה שקשור למערכות יחסים , לנישואין , לתפקוד בזוגיות. איך אתה יכול לקחת אתם ולרתום אותם כדי ליצור מערכת יחסים שתחזיק וגם אם תגיע למקום של משבר וגירושין עדיין תוכל להיעזר בעוצמות שלך ולהגיע למקום טוב יותר גם במערכת זוגית של גירושין. פה חשוב לעשות תהליך של ברור לגבי העוצמות ולהגיע למערכת יחסים ממקום של חוזק ואופטימיות שבונה ומתבסס על היכולות והעוצמות. חשוב להבין שמערכת יחסים של זוג גרושים היא גם מערכת יחסים זוגית ואפילו משפחתית לכל דבר . נכון שהיא אחרת אבל היא בהחלט יכולה להיות בריאה ואפילו טובה . ומומלץ כמובן שכך תהייה בעיקר כאשר במשוואה נמצאים הילדים. מאחלת לך ולכולם לעשות את ההחלטות החשובות בחיים רק ממקום של עוצמה אופטימיות ואמונה בעצמך שתוכל להתמודד עם כל מצב שיקרה , בעזרת העוצמות והכלים שברשותך . -------------------------------------------- נחמה סבר ,INFINITY מאמנת אישית במימד הוירטואלי.

למעלה