סקר קצר |שמאלה| כנסו

dikla13

New member
סקר קצר |שמאלה| כנסו

שלום לכולכם! אני תלמידת תיכון ואני עושה עבודת חקר בנושא אגדות ילדים. במסגרת עבודה זה, ערכתי סקר קצר ואני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי ולענות על הסקר הקצר. אין צורך בפרטים אישים של המשתתפים בסקר, רק את הגיל אני צריכה לדעת. אז בבקשה צינו את גילכם. אז הנה השאלות - 1- האם אתה חושבת שבאגדות הילדים ישנם ביטויים של אלימות, גזענות וכו'? 2- האם לדעתך סיפורי האגדות הם תמימים? 3- האם אתה חושב שלאגדות הילדים יש השפעם רעה על הקוראים הצעירים? 4- והשפעה טובה? תודה מראש לכל העונים על השאלות!!
 
התשובות שלי

אני בת 27 1.כן 2.לא 3.לא 4.כן שיהיה לך בהצלחה!
 

Athaclena

New member
טוב...

אני בת 23 1. כן, בטח. איזו אגדה כבר יש שאין בה אלימות? 2. אולי יש כאלה שתמימים. 3. תלוי בילד. נראה לי שברוב המקרים אין השפעה רעה, אחרת היינו כולנו חיות-אדם. 4. לא במיוחד. אולי פה ושם, כשיש מסר חיובי.
 

ענתש

New member
אני גם אענה למרות שזו לא חוכמה...

גם אני עשיתי בתור תיכוניסטית עבודה על ספרות ילדים (עבודת גמר ליתר דיוק בהקף של 4 יח"ל... סתם כי התחשק לי לעשות משהו שמאד רחוק מהתחום שלמדתי והמשכתי ללמוד אחר כך - מדעים). אם תרצי עוד פרטים ורעיונות את יכולה לשלוח לי מסר (קיבלתי 100
). אז אני עונה. הגיל: 28 (כמעט 29). ולפני שאני אתחיל תיקון קטן - מעשיות ילדים ולא אגדות. אגדות הן סיפורים שהיו באמת והתפרסמו (למשל האגדה על טרומפלדור...). לסיפורי העמים וסיפורי הילדים המוכרים לנו יש לקרוא מעשיות. 1. בוודאי שיש ביטויים של אלימות וגזענות וכו'. 2. לא תמימים בכלל ומקורם לא תמים. הם התחילו כולם בתור סיפורים מסמרי שיער למבוגרים מסביב למדורה. הם עודנו וסורסו מהקטעים הקשים ביותר במשך השנים ע"י אספנים כמו האחים גרים למשל... וע"י קהל המאזינים הנלהב ביותר ומה שהוא אהב לשמוע - הילדים. 2. השפעה רעה ממש לא. להפך, אצל ילדים זה מאד ברור - מה שלא עונה לצרכים הנפשיים שלהם נדחה בשיעמום, לא משפיע לרעה. 4. השפעה טובה - בוודאי. היות והם נותנים מענה והד לצרכים נפשיים של הילד שאין לו רשות או יכולת לבטא בחיים האמיתיים כי הרגשות האלו נחשבים "אסורים" - כמו למשל לשנוא את אמא כשהיא כועסת עליי, כמו למשל לרצות להרוג את האחים הגדולים כשהם מציקים לי.... המעשיה נותנת לו שיחרור נפשי מהדחפים והרצונות האלו דרך ההזדהות עם הגיבור. היות ואין לי זכות (או יכולת) לסנן עבור הילדים שלי את הצרכים הנפשיים שלהם ואת דחפיהם העמוקים והנסתרים רצוי לפחות שאאפשר להם לחוות שיחרור דרך המעשיות ולא הדחקה. בהצלחה !
 

maore

New member
אגדה זה fairytale וטרמפלדור- מיתוס!

מעשיה היא סיפור שלא היה ואגדה גם היא סיפור שלא היה. אגדות עורבניות הן סיפורים שייתכן שהתרחשו, אבל הם לא התרחשו באמת, ולכן הם אגדות או מעשיות. מיתוס יכול להיות מקרה אמיתי שהתרחש או מקרה שלא התרחש - אבל בכל מקרה הועלה על נס ומוצג כדוגמה בתרבות מסוימת. בדרך כלל בדרך להפיכת הסיפור/מקרה למיתוס ישנו שינוי/עיוות/אי-דיוק של העובדות והקצנת הערך "החינוכי" או ה"חיברותי" של הסיפור. לדוג' שכחנו את שמונת הנלחמים על תל חי, מספיק שיש לנו את טרומפלדור (פלוס המשפט שנטען שהוא כלל לא אמר). כיום אפילו אין תמונות של כל השמונה שנהרגו שם, וגם מי שמכיר את ההיסטוריה, לא ידע לומר בדרך כלל שמות נוספים. גם על חנה סנש אפשר לראות את התופעה, מתוך שלושים ושלושה (ותשעה שנפלו) צנחנים מוכרת סנש, חלק ידעו להצביע גם על חביבה רייך עוד פחות יאמרו אנצו סירני. מי יודע מי הם כל שאר הצנחנים? מיתוס מסתפק בדוגמא אחת והעלתה על נס.
 

sigalit33

New member
הגדרות בז'אנר

יש הרבה בילבול וחוסר ידע לגבי ההבדלים בין מעשיות (fairytale), אגדות (שזה LEGENDS) ומיתוס - כולם שייכים לז'אנר של ספרות עממית. למי שמתעניין בנושא, בספר של דינה שטרן "אלימות בעולם קסום" אפשר למצוא הגדרות ברורות. אני מניחה שגם במונחונים לספרות (כמו זה של ריבלין למשל) אפשר למצוא גם.
 
למעלה