הו, סקר כלבבי
* איפה אתן חוגגות את החג?
השנה זה יוצא אצלנו 3 ערבים רצופים. מוצאי שבת, ראשון בערב ושני בערב - כי ככה הזמינו אותנו. כל השלושה אצל חברים
מוצ"ש זה אצל חברים שתמיד עורכים אירוע המוני - משהו כמו 80-100 איש (יש להם בית אדירים... אבל אפילו אצלם זה יוצא צפוף וזה לא ממש אירוע בישיבה). הם מזמינים קייטרינג פשוט יחסית - בשנה שעברה היה פלאפל.... זו הזדמנות בשבילם לתחזק קשרים. בכל זאת אני אוהבת ללכת לשם כי הם מזמינים אותנו כבר שנים.
ביום ראשון ושני זה יהיה אצל חברים יותר קרובים, בישיבה, ופחות אנשים (בין 10 ל-14 כולל ילדים).
* האם יש סדר קבוע כל שנה אצל מי חוגגים? לא אבל כשאני חושבת על זה זה כבר שנים עם שלושת זוגות החברים של השנה. אמא שלי גם מוזמנת ובאה אם היא אצלנו בחג - מה שבדרך כלל המצב.
* האם יוצא שאתן מארחות לחג ואז האם יש אירוח של שני הצדדים (שלך ושלו)? בהחלט יוצא. בד"כ זה עם חברים - אם זה משפחה אז זו תמיד רק אמא שלי כי היא זו שבאה בחגי תשרי.
* האם אתן מבשלות לחג (גם כשמתארחות)? אם כן מה התפקיד שלכן? חוץ מאשר אצל האלה עם הקייטרינג, אז בהחלט. ביום שני התבקשתי להביא סלט טעים ותבשיל עם בטטות. בדרך כלל מבקשים שאביא סלט, כי סלט ירקות אמריקאי הוא לעתים קרובות מדי חסה + בצל סגול פרוס דק + רוטב קנוי בסופר.
אז המארחים, מנסיון רב שנים, מעדיפים את הסלט שאני עושה....
* האם אתן קונות בגדים חדשים לכבוד החג? לכן? לכל המשפחה? לא. אף פעם לא קניתי. רעיון מענייין. נדמה לי שגם בילדותי לא קנו לי. לפעמים קנו לליל הסדר אבל לא לראש השנה
* קונות מתנות? למארחים? לילדים הקטנים? ולהורים? לא. לכולם יש מספיק דברים וחפצים בבית. מביאה 2 בקבוקי יין שווים - מתוך כוונה שאחד נשתה ואחד יהיה להם כמתנה.
* שתפו אותנו בכל דבר נוסף שאתן רוצות לשתף בנושא ראש השנה. הוא אחד החגים החביבים עלי. ומסתבר שפעם בתקופה המשנה היה "סדר ראש השנה" ונהגו לאכול מאכלים ששמם נוגע לשנה החדשה.
מצאתי על זה פעם חומר עם כל מיני משחקי מילים באנגלית.
למשל שנהוג לאכול צימוקים וסלרי (raisin and celery) כדי שתהיה העלאה במשכורת בשנה החדשה (raise in salary)
אם אמצא שוב אשים קישור - זה היה מעניין.