סקר שבת המסורתי

bibaso

New member
באמת יהיה יותר משעמם

אבל זה מחיר שאני אישית מוכן לשלם - לא רק בשביל ההנאה הרגעית אם זה יקרה, אלא כהבעת עמדה ציבורית נגד צורת התנהלותו. (וזאת משום שאני רואה את המשחק כ- תגור בוילה ותהיה "אתה", והצופים יבחרו בך אם הם אוהבים אותך, בניגוד ל-הצופים יבחרו בך רק על פי העניין שאתה גורם להם בתוכנית). איך שאני רואה את זה - אם אני מצביע לטובת שי משום שהוא מביא עניין לתוכנית, אני נותן לגיטימציה להתנהלותו, ואת זה אני לא יכול לעשות.

ככל שהתוכנית תתקדם

יותר ויותר מתמודדים ינהגו כפי ששי נוהג . רואים את זה כבר עכשיו . אתם לא שונאים את שי בגלל איך שהוא נוהג אלא בגלל שהוא מצליח בזה . נכון להיום כווווולם שם בוחשים בקלחת . כולם שם צבועים וכולם שם תככנים . כולם שם גם מנסים להסיט את האש מעצמם . ככל שתוכנית תתקדם אתם תגלו ששי בסך הכל הקדים את זמנו והיה שם הכי פיקח לעשות את זה מההתחלה . אם כבר יש שם מישהו שנשאר אמיתי ועיקבי לאורך כל הזמן זה שי . אז נכון הוא תחמן אבל על מנת להצליח בחיים וגם בוילה אתה חייב להיות תחמן או מוקיון מהסוג של יוסי או לאון . אני מעדיף להיות תחמן ופיקח על פניי להיות מוקיון בכל יום מימות השנה ( פרט אולי לפורים ) . הסיבה המתחסדת הזו של להיות " צודק " בהצבעות היא לא רלוונטית בעיניי . זה לא בית ספר להתנהגות אנושית אלא תוכנית שאמורה לספק עניין לצופים בה . אם בוחנים את הדברים על פי האומדן שאתה הצעת אז אין שם ולו מועמד אחד שראוי לקבל את הפרס או הנצחון . ואני יכול לפרט לך את הסיבות לכך אחד לאחד אם תירצה בכך . טימטום , עילגות ובורות זה לא משהו שאני הייתי רוצה לפרגן לו ( במקרה של מועמדים מסויימים ) או פאטתיות כרונית במקרה של מתמודדים אחרים . ואם בוחנים על פי צביעות או תככנות אז בכלל ... אם הגעת למצב שבו על פי האומדנים שלך אתה מנסה לבחור ברע במיעוטו . אני חושב שכדאי לשנות את האומדנים . בכל מקרה , השורה התחתונה היא שאם שי יודח ואיתי ישאר ( במידה ובכלל יעמדו להדחה ) אז התוצאה תהיה משעממת ביותר עבור הצופים . אז אני רק מעלה את הנקודה על מנת שחלק מהציבור יחשוב וישקול מראש את התוצאות של ההצבעה שלו ולא רק בדיעבד .

bibaso

New member
ההבדל המהותי בינינו הוא

אם לשפוט אותם על סוג הבן-אדם שהם, או לשפוט אותם על מהלכי משחק"

בגדול אתה צודק וכבר הסכמנו על זה

שההבדל בנינו נובע מהבדלים בנקודת המוצא . אבל במקרה של שי מול איתי הצבעה לאיתי היא פירגון לבינוניות . וגם ברמה האישית אני לא מעריך את השאיפה הזו לבינוניות . אני מעדיף אנשים שמנסים להיות טובים במה שהם עושים מאשר כאלה שמנסים לא להיות ( באופן כללי לא להיות ) . איתי כמתמודד בתוכנית מהסוג הזה הוא סוג של ביזיון ( אני מדגיש כמתמודד וכמתמודד בלבד ) ואילו שי כמתמודד הוא דבר שכל תוכנית ריאליטי צריכה לפחות 2 ממנו על מנת לייצר עניין וקונפליקטים . המשל שעובר אצלי בראש הוא ששי הוא כמו הגנן . הוא זה שמעדר את הערוגה ומנקש את העשבים ( וכן , גם זה שמפזר חומרי הדברה כחלק מהתפקיד ). הוא הגורם האקטיבי לכל ההתרחשות . ואילו איתי הוא הצנון שבערוגה . ואתה מעדיף לבחור בצנון על פניי הגנן . זכותך .

bibaso

New member
זאת באמת בעיה

אבל אין לי עוד משהו לחדש בנושא, אז לא אוסיף

מייליי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif גנן.... וצנון ....

הרגת אותי עם הדימויים
זה היה טוב !!!

droriko

New member
זה נשמע כאילו לא צפית בתוכנית עד כה

בן אדם , 7 הדחות צפויות ברצף מתחילת התוכנית! אתה קולט מה זה? פאקין 7 הדחות!! זה נראה לך מתקבל על הדעת? בבריטניה כל שתי תוכניות יש רעידת אדמה , רק ישראלים אוהבים ללכת על הבנאלי והמשעמם. שי או צבר יתרמו לתוכנית ככל שיתרמו , אם איתי ישאר ואחד מהם יעוף זה יראה לנו בבית שבתוכנית הזו אשכרה יכולות ליהות הפתעות (מה שלא קרה בשום ריאליטי עד היום).

ההדחות היו צפויות

כי הקהל בבית מתחסד . וגם אם שי יעוף ואיתי ישאר אז הקהל בעצם ממשיך באותו הקו המתחסד שלו . זה אולי יראה בעינך כהפתעה ( זה נשמע כאילו לא היית בפורום עד כה ) אבל עוד הפתעה כזו ואבדנו .

droriko

New member
אז בשביל מה אתה צופה בתוכנית בכלל?

הרי כל שבוע אתה ממילא יודע מי ישאר ומי יודח , אז איפה המתח? איפה הכיף?

אני אדם אופטימי מטבעי .

אם לא הייתי אופטימי אז לא הייתי כותב כאן את הדיעות שלי או בעצם לא הייתי כותב כאן בכלל ( רק אני מתחיל לקבל את התחושה שהפורום הזה מתחיל להראות כמו ארגז חול בגן ילדים ? או להבדיל כמו הבריכה של הקטנים שכולם משתינים שם ? ) ואכן מהדחה להדחה אני מוצא את עצמי יותר ויותר מתרחק מהתוכנית וגם מהפורום . אני מעריך שבסופו של דבר זה יהפוך לתוכנית עבור ילדים בני 12 שפועלים על פי העקרונות ההוליוודיים של "נכון" ו "צודק" . זה יהפוך לשורה של הדחות שיהיה בהם את מוסר ההשכל המתחסד והלא כלכך קשור למציאות . ציבור המצביעים מתעקש להפוך את המתמודדים לפלקטים ומתעלם מרובדים שנותנים לכל מתמודד את העומק של הדמות . הציבור מתעלם מכך שאין ערכים מוחלטים בכל הנוגע לבני אדם . וגם מתעלם מקונפליקטים קיומיים שמתרחשים בוילה . היות שהציבור הוא גם זה שמכריע את גורל העלילה אז התוכנית הופכת להיות פלקטית בעצמה . אבל מה שבעצם התוכנית הופכת להיות זה פיצוי עצמי של הצופים על ההתחסדות שלהם . הציבור דורש מהמתמודדים להיות מה שהציבור עצמו לא היה בסיטואציה הנתונה . וזה מסביר איך אפשר להגיע למצב שבו אדם שלא תורם כלום לתוכנית יהיה יותר פופולארי מאשר הציר המרכזי של העלילה עד כה . זאת השאיפה לבינוניות בהגדרה שלה שקורמת בשר וגידים מול עיניי המשתאות . המסר הוא : עדיף להיות משעמם ובינוני וחסר משמעות מאשר להיות בולט ודומיננטי ולנסות להצליח . ואני מעדיף בכל יום את השאיפה להצלחה על פניי השאיפה לבינוניות . אבל זה אני . אופטימי מטבעי .

bibaso

New member
יש ערכים מוחלטים בכל הנוגע לבני אדם

והערך הוא "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" וזה אמור להיות נכון גם לגבי מי ששואף להצלחה

חחחחחח....

אז מה שאתם עושים כאן כנגד שי זה לא מה ששי עושה שם בוילה ? ואתם עושים את זה אפילו בהתנדבות ומתוך שינאה כלפיי אדם שאתם כלל לא מכירים ובלי איזה פרס שיחכה לכם בסוף הדרך פרט לשימחה לאיד . אז אתה רוצה להתעמק יותר במשפט : " מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך " ? כי בחיי שזה לא מוציא אף אחד מיכאן יותר טוב משי . תסתכל על התגובות של קמבילי רק בשירשור הזה . תיראה כמה אנשים עקביים עם המשפט : " מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך " . אז דווקא אנשים מהסוג הזה תופסים מעצמם כאלה שיכולים להטיף מוסר למתמודדים ? ואענה לך גם בדרך הבאה : רק בעולם של שחור ולבן ניתן למדוד ערכים מוחלטים . העולם המציאותי לא מורכב רק מכן ולא או שחור ולבן . כל דבר נשפט על פי ההסתכלות הסובייקטיבית של האדם הספציפי ולא על פי ערך קבוע . ההסתכלות על דברים כעל שחור ולבן היא הסתכלות שיטחית שמשמיטה המון דברים מתוך המשוואה עצמה . ההגדרה של השחור והלבן נועדה רק לתת גושפנקא לזה שמגדיר את הדברים בדרך הזו מלכתחילה . אני עוסק המון בתחום המוסיקה ויש שיר של להקה זניחה בשם הפינק פלויד שמדבר על כך שכל המלחמות מתחילות כתוצאה מהחלוקה השיטחית הזו של אנחנו והם ( us & them שם השיר ) . כל המלחמות מתחילות בגלל חוסר הרצון או היכולת שלנו להבין שהדברים לא מחולקים לשחר ולבן ולהם ואנחנו . שאין דבר כזה " צדק מוחלט " . יש רק נקודות השקפה . זה כמו שאם תסתכל על קוביה מזווית מאוד מסויימת אתה תיראה רק ריבוע . אבל אם תהיה מסוגל לזוז מעט אתה תגלה שלא מדובר בריבוע אלא בקוביה . ואז תגלה שיש לדברים נפח מה שמשנה את הצורה שאותה ראית מקודם . אתה בוחן את המתמודדים בצורה שהיא מנותקת מהסיטואציה ( המשחק עצמו והכללים בו ) ומשליך מכך על המציאות . במציאות אתה מדיח מישהו מהחיים פעם בשבוע ? במציאות למי שנשאר אחרון מחכה סכום כסף ? המציאות באמת מקבילה בעינך למשחק האח הגדול ? בחיים הרגילים שלך אתה עומד באותה הסיטואציה שבה עומדים המתמודדים באח הגדול ? זה הכי קל לבוא ולשפוט אנשים מרחוק ועוד בהגדרות של שחור ולבן . משפט ידוע הוא : " אל תשפוט אדם עד שתעמוד בנעליו " וכתבו אותן אותם החבר'ה שכתבו את : " מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך " . אם אתה יכול לשפוט משהו , זה את המשחק ולא את האנשים . אתה מתעקש לשפוט את האנשים . אני מתעקש לשפוט את המשחק .

bibaso

New member
לראייתי - המשחק זה לשפוט את האנשים

ולכן לשפוט את המשחק = לשפוט את האנשים אני לא רוצה לסטות מהנושא ואין לי כח להתחיל להתווכח שוב אם מה שאנו עושים בפורום = ההתנהגות של שי. בכל מקרה כדי שלא נטחן מים - ברור לשנינו שההבדלים העיקריים ביננו זה דרך הראיה של המשחק, אז או שתוכיח לי (אם אפשר) שדרך הראייה שלך את המשחק היא הנכונה, או שתעלה כנגדי נימוקים מה אני עושה שסותר את הדרך שבה אני רואה את המשחק.

העניין הוא דיי פשוט האמת .

הלגיטימציה שלך לשפוט את המתמודדים נובעת מכיוון שזה המשחק ( לפי דעתך ) ואלה הם כלליו . מצד שני אתה שופט אנשים כי הם מנסים לשחק את המשחק . ומעדיף על פניהם את אלה שכביכול לא משחקים את המשחק . יש כאן כפל סטנדרטים . יש גם התנשאות מסויימת בשאיפה לשפוט אנשים לטוב ולרע ולהחליט מה ההגדרה של אדם טוב ומה הגדרה של אדם רע . כל המנדט שלנו כקהל הוא לא לנסות ולקבוע מי אדם יותר טוב , אני בספק אם יש לכך ממש תשובה . וזה גם לא בא לידי ביטוי בתוכנית עצמה . האם אדם ששונא בע"ח הוא אדם יותר טוב או יותר רע מאדם אחר ? האם אדם שלא עשה צבא הוא אדם יותר טוב או יותר רע מאדם אחר שכן עשה צבא ? האם אדם שניצל ליכאורה עובד שלו אדם יותר טוב או יותר רע מאדם שהוא שכיר ? אם אתה רוצה להפוך את האח הגדול למבחן אישיות אז אתה חייב גם לקחת את כל השאלות הללו בחשבון . אתה חייב לקחת בחשבון גם את העבר של אותם האנשים ולא רק את ההווה שמוצג לך על המסך . ולכן לפי דעתי אתה יכול לשפוט את המתמודדים רק על פי המשחק ולא על פי האישיות . אחרת מה שמתחולל בתוכנית הופך לפחות ופחות רלוונטי והעבר שלהם מחוץ לוילה הופך ליותר ויותר רלוונטי על מנת לקבוע מי האדם שיותר טוב . אני מקווה שהצלחתי לענות לך .

bibaso

New member
תגובה

כשאתה כותב "אתה שופט אנשים כי הם מנסים לשחק את המשחק . ומעדיף על פניהם את אלה שכביכול לא משחקים את המשחק ." - אתה כבר יוצא מתוך ההנחה שמתמודד צריך לפעול לשם הדחת מתחרים אחרים כחלק ממשחקו, ומי שלא עושה את זה לא משחק. לפי ראייתי - לשחק את המשחק הוא להיות אתה, וזה מספיק - ובפורמט הזה ההנחה הבסיסית היא שאם יסגרו את האנשים בוילה בתנאים שהם נמצאים ועם ההדחות הפרס בסוף לזוכה - כבר יקרו דברים מעניינים. אני אזכיר כאן ששמעתי את עינב אומרת שהיא שאלה את ההפקה מה היא צריכה לעשות בוילה, וענו לה - "שום דבר, תהיי את". אם יעזור לך התיקון הבא, אז אני אגדיר את איך שאני רואה את המשחק - "לשפוט את האנשים על סמך אישיותם, כפי שהיא מתבטאת במשחק", כאשר המשחק הוא עצם שהייתם בוילה, ומהתנהגותם שם במשך כל הזמן הזה. ברור שלכל אחד יש קריטריונים שונים לשיפוט, אבל זה מה שקורה כשנותנים לקהל לשפוט, וזה אקסיומה במשחק הזה. אם מישהו מדבר על משהו שעשה בעברו זה גם נכנס למערכת השיפוט של כל אחד. ומי שרואה את המשחק כמוך - זו גם מערכת שיקולים לגיטימית מבחינת הקריטריונים לשיפוט, ובסופו של דבר התוצאה היא הסך הכל של המצביעים (השופטים) וכמות ה-אס אם אסים שהשקיעו.

אז אגיב לך כך :

"לשפוט את האנשים על סמך אישיותם, כפי שהיא מתבטאת במשחק", זה משפט מאוד יפה . אבל מה ? ככל שיתקדם המשחק אתה תגלה שכל המתמודדים הם כמו שי בדיוק . כולם רוצים להדיח אחרים ולזכות במיליון . כולם כבר עושים את זה , גם עינב ( אולי אפשר להוציא מההכללה הזו את לאון ) . אגב , על פי המשפט שלך והתאוריה שלך איתי צריך להיות המנצח של המשחק . וגם ג'ני היתה אמורה לנצח . שלא לדבר על בוריס .... אני באופן אישי הכי התרשמתי מהאישיות הנקיה שלהם . אז מה זה אומר עליי ? ומה זה אומר עליך ? ומה זה אומר על ההצבעות של הציבור ? כי אני לא ראיתי קמפיין אחד שקרא להצלה של ג'ני בשל טוהר המידות שלה . רק כשמדברים על שי פתאום נכנס למשוואה נושא טוהר המידות . קצת מוזר לא ?

bibaso

New member
נתחיל בזה שמבחינתי -

כנראה שקשה מאוד לצאת נקי בסיטואציה הזאת של הוילה, וכבר היום אין שם אף אחד שאני חושב שראוי לזכות במליון. עדיין נראה לי שאף אחד לא התקרב לרמת הליכלוך של שי "בדרכו" למליון, ואם כולם יהיו כאלה - זה הרגע שבו אכבה את הטלביזיה או אעביר לערוץ אחר, ואפרד לשלום מהאח הגדול. טוהר המידות עולה כל הזמן בקשר לכל המתמודדים לא רק לגבי שי, פשוט לגביו זה עולה יותר ביחס ישיר למעשיו, והיה עולה גם ביחס לג'ני אם היתה נשארת עד עכשיו ומפגינה משהו שאפשר להתייחס אליו. (את בוריס אף אחד לא הספיק בכלל להכיר). דרך אגב טוהר המידות הוא רק חלק מהעניין - אם אקח לדוגמא את וונסה, היא מקבלת אצלי עד כה ציון מעולה בהתנהלות נקיה, אבל בעיקר כל היחס שלה לאיתי ודיבורים על אקסים לשעבר הורידו הרבה נקודות. בכל מקרה נראה לי שאנחנו טוחנים מים, משום שאף אחד לא הגדיר את דרך המשחק כל אחד יכול כמובן לקבוע את הקריטריונים שלו לשיפוט. אישית, אם היה מוגדר מראש שהכי תככן \ רמאי \ מניפולטור הוא הראוי לניצחון - לא הייתי טורח להתחיל לצפות בתוכנית.

תשאיר את השלט בהישג יד .

רוב הסיכויים שתצטרך אותו ממש בקרוב לפי מה שכתבת . אם מדברים על טוהר מידות אז ג'ני הייתה ונותרה הכי נקיה שם . וכולנו הספקנו להכיר אותה . אבל מה ? זה לא הספיק לה על מנת שהציבור שתומך בצדק ונקיון הכפיים יצביע לה . אז אחד מהשניים : או שאתם לא ממש עיקביים . או שאתם לא כלכך רבים . אני מאמין שהתשובה היא שילוב של 2 האופציות . ואם ונסה מקבלת אצלך ציון מעולה אז יתכן שהפער בנינו הוא גדול מכפי שחשבתי בתחילה . כי מה שהיא עשתה ועושה לאיתי זה הרבה מעבר לגבולות המשחק . היא משתעשעת בו ללא שום מטרה וללא שום הצדקה . היא השלתה אותו וכשזה נהיה קצת פחות נוח לה היא הראתה לו את הגב . הכל למען המשחק האגואיסטי שלה עם עצמה . מאחל לך לפגוש פעם בחורה מהזן הזה ושתתאהב בה . זאת לא תהיה בעיה עבורך כי היא תעשה את זה בהתנהלות נקיה .

למעלה