סקר שבת המסורתי

bibaso

New member
כבר כתבת לי על ג'ני ועניתי

וגם אם תקרא מה שכתבתי על וונסה תראה שתגובתך היתה מיותרת. (ציון המעולה היה מבחינת חוסר הצביעות והתככנות, וכתבתי על הנושא של איתי). עניין האנחנו - הרגע ראיתי שאתה טוען נגד מישהו שכתב בלשון רבים, אז גם ההיפך צריך להיות נכון - אין לך מה לבוא אלי בטענות על עקביות של קהל שלם. אתה כן יכול להראות לי שרב הקהל לא רואה את המשחק כמוני, אבל אל תבנה על זה כי באותה מידה - תראה איזה אחוז "מת" שידיחו את שי למרות מהלכיו המתוחכמים.

ביבאסו .

1 . פתאום לגבי ונסה אתה עושה את ההפרדה בין צביעות ותככנות לבין ההתנהלות שלה עם איתי ? הריי כאשר מדובר בשי , חלק גדול מהאשמות שמופנות כלפיו נוגעות ליחס שלו כלפיי מתמודדים אחרים ( בין השאר גם נעמה ) . 2 . אני לא בא אליך בטענות על עקביות של קהל שלם . אני שואל איפה אתה היית כאשר ג'ני היתה מועמדת להדחה . למה אני לא ראיתי שום נסיון לקריאה להשארת ג'ני בתוכנית על סמך נקיון הכפיים . השרשורים היחידים שעסקו איכשהו בג'ני היו למעשה שרשורים שקראו להדחה של שי ולכן הודיעו שיש להצביע לג'ני על מנת להעיף את שי . העניין הוא שאם אתה הולך על פי הערכים של נקיון כפיים וטוהר מידות . כל התסמינים הם שהקהל ברובו המוחלט לא פועל על פי האומדנים הללו אבל יודע יפה מאוד להתכסות בהם בעת הצורך . אנשים לא קוראים להדחה של שי בשל טוהר מידות פגום ואי נקיון כפיים . אנשים עושים את זה רק כי הם מתודלקים משינאה שמלובה בפורום הזה . ואחרי שי הם יעברו לשפרה ואחרי שפרה הם יעברו לרנין ואחרי רנין הם יעברו לצבר . אני יכול לכתוב לך את כל זה מראש כי זה ברור עד כמה שההתנהלות שלהם לא באמת קשורה למה שמתרחש בתוכנית . הם פשוט סימנו מראש מטרות מסיבה כזו או אחרת ועכשיו מחפשים את הסיבות למה צריך להדיח כל אחד ואחת . ואתה בדרך כזו או אחרת משתף איתם פעולה . זאת התנהלות דיי עצובה .

bibaso

New member
אני אתחיל בחלק שנוגע אלי

התקופה שנכנסתי לפורום היתה תקופת "הלינץ'" על נעמה. באותו זמן מי שהיה ראוי לתמיכתי, לא רק כנקי כפיים אלא כקול אנושי יחיד נגד המבצעים הייתה וונסה ואני הכנסתי תגובות התומכות בה על כך בכל מקום שזה התאים, והיו כמה וכמה כאלה. ההפרדה שאתה טוען שאני עושה לגבי וונסה היא רק בשמות של התכונות, לא במהות, ולא סתם כתבתי שלא הייתי נותן לאף אחד לזכות במליון - לגבי וונסה זו הסיבה. בקשר לשי : אני מסכים אתך חלקית ובקשר לחלק מהאנשים. קודם כל אף אחד לא מתחיל לשנוא את שי בגלל השתלחויות בו בפורום אלא שמי ששנא את שי כתוצאה של מה שראה בשידור - מוציא את זה בפורום. עד שהתחיל הלינץ' בנעמה לא היתה התנפלות על שי, (היא היתה על נעמה כפי שהבנתי) - מה שאומר שלא סימנו אותו מראש אלא זה היה כן על רקע טוהר מידות. היות ותנאים בבית יספקו טענות "טוהר מידות" לגבי כל אחד מהמתמודדים + האופי האנושי נראה התנפלות על כל אחד אבל כן על רקע "טוהר מידות", - אם הטענות יהיו מוצדקות או לא - זה עניין אחר. זה נכון שאחרי שסימנו מישהו - חלק אנשים ננעלים על כל מה ששלילי וגם מפרשים את כל התנהגותו כשלילית, חלק יותר, חלק פחות, חלק משתלחים בצורה דוחה, חלק פחות אבל כל זה לא קשור לדיון הנוכחי. אני מסכים לכך שאם היינו שופטים את המועמדים על פי מהלכי המשחק כפי שאתה דוגל - לא היינו מגיעים למצב של שנאה והכפשות כלפי מועמדים, אבל אני לא יכול לשנות את ראייתי לגבי המשחק כי הראייה הזאת לטעמי לא באה מתוך בחירה - יותר נכון אני מרגיש שאם אבחר בראיית המשחק שלך, אני אתכחש למציאות. כל החוקים של המשחק מדברים על המנעות מאסטרטגיות, ולדעתי זו החלטה שרירותית לראות המשחק בדרך שאתה רואה אותו.

bibaso

New member
למען החיסכון - אני לא מדבר על מה שלא חוקי

הכוונה מאיך שאני הבנתי את המשחק - לא מחוייב בשום מקום שאני צריך להתלהב מאסטרטגיה טובה יותר מאשר מאדם שלא נותן לתאוות הבצע לדרוך על גופות בדרך לניצחון. אני מתנצל על ההתנסחןת הבומבסטית

היו ויש אנשים לצערי שסימנו מראש מתמודדים

מסויימים . ואני לא חושב ולו לרגע שאתה אחד מהם . אבל העניין הוא שהחל ממה שקרה בין שי לנעמה לא משנה מה שי יעשה זה יחשב לרעתו . שמעת פעם על לחץ חברתי והשפעה חברתית ? כאשר הפורום מלא עד אפס מקום בהודעות כנגד שי . ומלא בהכפשות אישיות על גבול הוצאת הדיבה כנגד שי . זה הרבה יותר קל לחלק גדול של אנשים להבין את המסר ולהצטרף לאותה חבורה של מנאצים . המון אנשים כאן הולכים עם כיוון הרוח . ומצד שני יש המון אנשים שפשוט חוששים ( בצדק או לא בצדק זה כבר דיון אחר ) להביע עמדות ודעות לטובתו של שי . כי התגובות כלפיי כאלה שמצדדים בשי גובלות לעיתים בביקורת אישית כלפיי טעמו של המגיב ( לי אישית אין ממש בעיה עם זה וזה לא עושה עליי רושם אבל יש כאלה שזה כן משפיע עליהם או לפחות על ההחלטה האם לכתוב את התגובה ). אם אתה טוען כי : " אבל אני לא יכול לשנות את ראייתי לגבי המשחק כי הראייה הזאת לטעמי לא באה מתוך בחירה - יותר נכון אני מרגיש שאם אבחר בראיית המשחק שלך, אני אתכחש למציאות." אז למה אתה עוצר רק באח הגדול ? האם כך גם התייחסת לכל שאר סדרות הריאליטי ? או לכל משחק אחר ? כי לפי דעתי שחמטאים ( שחקני שח מט ) משתמשים גם כן באסטרטגיות והטעיות כחלק מהמשחק . אז מה ? הם אנשים לא טובים ? ( לידעתך פרט לתקרית ההיא עם ערן , צבר ושי . שי לא עבר על כללי המשחק עד כה . מותר שלאדם תהיה אסטרטגיה אישית ומותר להיות צבוע ותככן וכל שאר התכונות שמייחסים לשי . אם זה לא מחוץ לכללים אז זה חוקי . ככה זה במשחקים , אם לא כתוב בחוקי הכדורגל שאסור להקפיץ כדור על החזה , אז מותר להקפיץ כדור על החזה וזאת לא עברה על חוקי המשחק ) . נראה לי שלא הפנמת בכלל את המתרחש באח הגדול . מה המטרה ומה כולם בכלל עושים שם . עבורך זה כאילו כלוב של בני אדם שכל מה שהם צריכים להיות זה הם עצמם . הם לא צריכים לעשות שום דבר על מנת לשפר את סיכוייהם להישאר בכלוב . הם רק צריכים לעשות בטן גב כל הזמן ואתה כבר תחליט מי ראוי ( כאדם ) להמשיך לשלב הבא . פרט ליומרנות שיש בכזו גישה יש בה גם נאיביות לא מעטה . ואין בה בסופו של דבר שום קשר לתוכנית שאמורה לרתק את הצופים . אז אני שואל ברצינות , האם לפי דעתך המתמודדים באו לוילה על מנת לשים את האישיות שלהם לשיפוטם של אלפי אנשים שהם כלל לא מכירים ? זאת כל המהומה סביב האח הגדול ? מעין תחרות אישיות ? אז מה הטעם למשוך את זה כלכך הרבה זמן ? אי אפשר כבר כעת לדעת מי הזוכים ? מה הטעם להוסיף מתמודדים חדשים ? במה זה תורם למבחן האישיות הזה ? והאם המתמודדים שעפו עד כה מהתוכנית הם בהכרח האנשים הפחות טובים כבני אדם ? או שהשיקול הזה משום מה נוגע רק לזוכה במיליון איכשהו . פשוט לא מצליח ממש להבין את הלך המחשבה הזה שאתה מייצג ( או ששוב לא הבנתי נכון ואם כך הם פניי הדברים אני מתנצל מראש ) . אבל אם כך הם פניי הדברים , אז אלה פשוט השקפות מאוד מאוד שונות . שאני באמת לא חושב שנוכל לגשר עליהם בשלב זה . אולי כאשר התוכנית תתקדם הדברים יראו מעט אחרת ( גם לי וגם לך ) .

bibaso

New member
נתחיל מזה שהשיפוט של הקהל

תלוי הרבה מאוד בזהות בשופטים (הקהל) ופחות בבחינה מלומדת של כל האירועים בוילה (הרוב לא רואה אפילו את ערוץ 20). וגם בכמות האס אם אסים, כך שהשיפוט לעולם לא יהיה הוגן. אני מסכים שאם כל המועמדים יענו לדרישותי לטוהר מידות התוכנית תרד מהמסך לאחר שבוע. ההנחה של ההפקה היא שהם בחרו אנשים מסוג אחר, שיעשו את העבודה השחורה הזאת בכל מקרה. גם לשיטתך אפשר היום לדעת מי הזוכים = שי , ובלי קשר לשיטתנו, נראה שיודעים כבר מי הזוכה (ודוקא העובדה שנשארו עוד 50 יום נומנת תקוה שמשהו יקרה וזה ישתנה. הוספת מתמודדים חדשים היא סתם לגוון התסריט של ההתרחשויות בוילה. בקשר לתוכניות ריאליטי אחרות - אני מכיר את כוכב נולד שלא שייך לדיון בנושא אסטרטגיה, ואת השרדות אני מכיר חפיף, ולפי מב שהבנתי - בהשרדות אסטרטגיות וקומבינות להדחה מותרות, והתוכנית הזאת לא אמורה להיות השרדות מסוג יותר מסובך אלא משהו אחר. אני אישית לא חושב אלא ממש בטוח, שהמתמודדים באו לוילה על מנת לשים את האישיות שלהם לשיפוטם של אלפי אנשים שהם כלל לא מכירים. וזה משום שבדרך זו או אחרת כולם אמרו את זה במהלך המשחק ואם תרצה אני יכול לפרט זה מלא הקלדה, ואני מקליד לאט, אבל אם זה יעזור לשנות במשהו דעתך אני אפרט.

אל תתחיל להקליד

כי אם זאת אכן תחרות אישיות אין טעם בכלל להכניס אותם לוילה ואפשר לקבוע את המנצחים על סמך עובדות העבר בלבד . בשביל כזו התמודדות לא צריך את כל התפאורה המפוארת מסביב . ואזכיר לך על קצה המזלג שהמתמודדים גם מדברים כל הזמן על כך שזה משחק וצביעות ותככנות זה חלק מהמשחק .

droriko

New member
ברור שאני יכול לשפוט אנשים במשחק

הרי תחשוב שניה, אם שי עושה את המניפולציות שלו בצורה כל כך מיומנת אז זה בטוח אומר שיש לו ניסיון בזה ממקודם לא?

אם כך אז תעיף מבט בתגובה שלי לביבאסו מעל לזאת

אם אתה רוצה לשפוט בני אדם אתה חייב לשפוט אותם על סמך המעשים שלהם בעבר . ועכשיו עולה סידרה של שאלות שעל פי התשובות שלהם בהתייחס לעבר אתה אמור לקבוע מי האדם הראוי לנצח במשחק . וכך יוצא שההווה הוא הדבר הכי פחות רלוונטי לקביעה אותה אתם מנסים להשריש . אז אין ממש טעם לתוכנית ולהתרחשות בזמן הווה . כי עבורי ( ועבור עוד פלח נכבד מהציבור ) יכול להיות שכל מי שלא שירת בצבא ולא תרם 3 שנים מחייו על מנת להגן על מדינת ישראל לא ראוי לזכות במיליון . כי עבורי מי שלא אוהב בע"ח לא ראוי לזכות במיליון ( נניח רק לשם הדוגמא ) . ועבורי מי שמנצל את העובדים שלו לא ראוי לזכות במיליון . אז למה רק להטפל לשי ולהסיק מסקנות כאילו שהמשחק הוא חלק מההתנהלות הטריוויאלית שלו ביום יום . כמה קל לכם לשכוח שמדובר בסיטואציה מאוד מאוד שונה מהחיים ? אז אתם באים עם הסיטואציה המעוותת הזו לשפוט בני אדם ? הריי שהריצפה מלכתחילה עקומה , אז למה שהם יצליחו לעמוד בה ישר ?

droriko

New member
יש הבדל

אם צבר נניח שונא בעלי חיים זה לא יבוא לידי ביטוי במשחק , אני לא אאלץ לצפות בו כל היום מנסה להבריח חתולים, או אפילו לרצוח אותם ולבשל. את החרא של שי מה לעשות אני כן רואה במשחק ביום יום, אני ואתה אוהבים את זה, אבל יש הרבה שלא ובגלל זה הם רוצים אותו בחוץ וזו בכותם המלאה ,. אם המנדראג' של שי הורס להם את ההנאה והם רוצים להעיף אותו על זה שיבושמו.

אתה עונה על מה שבא לך ?

כאשר אתה בא ומנסה לשפוט את האופי של המתמודדים אז אתה חייב לקחת בחשבון את העבר שלהם . דבר שהוא לא רלוונטי כלל למתרחש בוילה . ולכן אני טוען שאסור לנסות לשפוט את האופי של המתמודדים . אלא אפשר רק לשפוט את הדרך שבה הם משחקים את המשחק . ואם שופטים על פי המשחק אז לשי יש פור ענק על פני איתי לדוגמא . ואם הציבור היה שופט על פי האופי של המתמודדים אז ג'ני לא רק שהייתה נשארת בוילה אלא גם בעלת סיכויים ריאליים לקחת את המיליון . בקיצור נכון לעכשיו כולם משחקים את המשחק . ואפילו הם מדברים על זה בינם לבינם . אז מה הטעם שהציבור ימדוד את הדברים על פי אומדן אחר ? זה משחק וצריך להחליט על פי המשחק ולא על פי בסיס התרשמות אישי ( ודיי מתחסד יש להודות ) ולחפש שם ניקיון כפיים וטוהר מידות . כי מי שמחפש נקיון כפיים וטוהר מידות הולך להתאכזב ובגדול ממש או טו טו .

droriko

New member
האח הגדול זה לא כדורגל שהוא רק משחק

זה משחק חברתי,כלומר יש לך גם את האלמנט של החברתיות. הרי אם הדברים היו לפי הגישה שלך למה ההפקה מאפשר להם בכלל לדבר על דברים שלא קשורים למשחק?(כמו שקורה רוב היום) למה מרשים להם לדבר על סרטים או על אוכל או כל חיות ? למה לבזבז זמן על שיחות חברותיות בכלל? את מי זה מעניין? נעמה מצדי תיהיה השחקנית מצויינת(והיא היתה לא ראה בכלל) כל עוד היא מדברת כמו מורה לא רוצה לראות אותה שניה אחת על המסך שלי ,לא אני ולא אף אחד אחר , זה הכל .

droriko

New member
מה שמעצבן אנשים אצל שי

זו הזחיחות שלו שהוא יודע שהוא יגיע לפיינל פור , הוא יוצר אצלך הרגשה שהוא גדול מדי בשביל שידיחו אותו בשלבים האלה . וגם יש את ההפקה שחושבת בדיוק כמוך ובגלל זה דואגת להשאיר את הסטאר שלה (אני לא אחזור על כל המקרים) . להצביע כנגד שי זה איפשהוא להוצביע כנגד ההפקה לעשות לה דווקא. יש משווה מאד מרגש באנטי-ממסדיות , בעקיר כשמדובר בממסד מושחת כמו ההפקה . אסור לתת לאח הגודל להפוך להישרדות ישראל 2 !

אם אתה יוצא מנקודת ההנחה

שההפקה מושחתת ורוצה להשאיר את שי בכל מחיר . אז אין טעם בכל הדיון ( וכן אני יודע שאתה לא מצביע מתוך עיקרון ) . אבל אני מדבר על אלה שלא יוצאים מנקודת ההנחה הדיי קיצונית הזו שלך . אלה שכן רוצים להצביע ולא חושבים שההפקה מושחתת .

droriko

New member
זאת לא הנחה, זאת ידיעה מוגמרת

שי פעמיים אמר לערן למי להצביע וההפקה לא רק שלא הענישה אותו, אלא אפילו לא קראה לו לשיחת אזהרה (כמו שעשתה לפני לנעמה וערן)

אז אין לי שמץ של מושג מה אתה עדיין עושה כאן .

לך יש שמץ של מושג מה אתה עדיין עושה כאן אם ההפקה הזו מושחתת מהייסוד ? ( ואני שואל לגמרי ברצינות ולא בציניות )

droriko

New member
אני מאמין שכמו בכל שחיתות

גם זאת ניתן להילחם אני כבר קורה כאן לא פעם להקים עצומות שימגרו רמת המעורבות של ההפקה במהלך התקין של המשחק.

אז אתה נמצא כאן

על מנת לקרוא עצומות ולקרוא על קריאות לחרם על ההפקה ? משום מה אני קיבלתי רושם אחר . אבל שוב , זה רק אני המעצבן .

droriko

New member
אתה סתם גררת אותי לנושא שלא שייך

אנחנו הרי דיברנו (או יותר נכון אני הסברתי ואתה פיהקת) למה שי הפר את החוקים של האח הגדול (ולען לא מגיע לו לזכות)

למעלה