סקר שוק - מספר שאלות.

שיווקי

New member
סקר שוק - מספר שאלות.

יש לי עסק שאני נותן פתרונות תוכנה.
כרגע, אני ממוקד במוצר אחד שלי בעל אפשרות סליקה (אין לי משהו אחר) , אך אני חש שהעלות/תועלת לעניין קצת בעייתית (צריך לא מעט משאבים בשל משהו קטנטן ..),
ועל כן אני רוצה להתרחב ולתת את שירותי המקצועיים - נשמע יותר סביר כפתרון העסקי הראלי.

כיוון שיש לי צורך באנשי מקצוע מסויימים, ודיי ברור לי המיקוד המקצועי, רציתי לעשות סקר שוק יעיל לבחינת אנשי מקצוע (אולי בשל כך, גם צריך איש מקצוע נוסף).

אני לא רוצה להתפזר כספית יותר מידי, כי תמיד השמיים הם הגבול.
לעשות סקר שוק אני יכול עם הידע והיכולות הבסיסיות שלי, אך איך עושים סקר שוק יעיל, בלי עלויות וזמן יקרות, ממוקד מטרה.

האם יש חברות שמתמחות בכך, והאם שווה להעסיק מישהו לצורך עניין זה, או חובה לבדוק בעצמי, לפני שמתחילים?

תודה.

שיווקי

New member
צורת ההעסקה זה כשותפות עסקית.

לא העסקה תחתיי, אלא כשותפות עסקית, או חלוקת עבודה ריאלית.

זה בדר"כ פרילנסרים, שרוצים שיתוף פעולה איתי (בשלב התחלתי).
אני צריך להכיר את הבן אדם.
בהתחלה ראיינתי לא מעט אנשים.
יש כאלה שאני בקשר איתם - לא כולם ברמה המקצועית הנדרשת.
זה סבב לא קל ...

אני מתחיל למקד רעיונות פרקטיים (כמו רשימת מכולת, ומנסה לתעדף את הרשימה), שהמשאבים הם מינימליים, ולהעבירן לאיש שיווק שאני עובד מולו - אם יהיה שיתוף פעולה, יהיה לזה מינוף (כמו חלוקת עבודה ביני לבין איש השיווק).

לגבי אנשים נוספים - זה יכול להתפתח תוך כדי, אך אני רוצה קצת ראייה יותר ארוכת טווח.
אני למשל, צריך שרתים חזקים - להעביר לחברה חיצונית, לנהל את השרת בעצמי. איך בכלל אני מצרף אדם נוסף, בעל שיתוף פעולה, שהעלות לכך תועמס ע"י הלקוח?
הכל תלוי בהכנסות - ברגע, שההכנסות ייגדלו, אז אחליט. קצת קשה לתכנן מראש פעילות שיווקית עם הון חוזר כשיש כרישים בשוק, ואין לי איזה מיליון דולר בכיס.

ידע שרכשתי, ויכול לשמש בתור ייעוץ - צריך להבין מי יכול לדרוש זאת.
כן, כלים דיאגנוסטיים שפיתחתי לניתור פעולות בשרת, והבנת אמינות כלים שיווקים.
פיתוח אתרים ואפשרות סליקה באתר - כפתרון עסקי לדורשים זאת.

תודה.

שיהיה בהצלחה

למעלה