סקר:שיטות הרכיבה שלכם!!!

סקר:שיטות הרכיבה שלכם!!!

התשובות שלי זה *** איך אתם עובדים עם המושכות: ארוכות קצרות חצי חצי *** אתם עושים יותר טרוט: קימה ישיבה חצי חצי *** איזה עבודה אתם עושים לרגליים: טרוט עמידה *** ללא עכובות *** משהו אחר האם אתם עובדים גם ללא ראשיה??? כן *** לא אף פעם לא ניסיתי האם אתם עובדים ללא אוכף??? כן*** לא כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים לטיול??? 1 2 3 4 5 6 *** 7 מה אתם מעדיפים בשיעור??? ללא אוכף (שיעור רגיל עם כל התרגילים...) *** טיול קפיצות דרסאג' *** רגיל (סתם הליכה טרוט קאנטר...) אתם רוכבים עם שוט? כן לא *** עם דורבנות? כן לא *** אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו יותר לרכב עליו מה תעשו??? אני אזריק לו חומר הרדמה אני אמכור אותו אני אשים אותו בשדה שיהיה לו טוב עד סוף החיים *** אם יקרה לכם משהו ולא תוכלו לרכב חודש מה תעשו??? אני אתן למישהו אחר לרכב עליו אני אעבוד בלונג' או בחופשיות *** אני רק אבריש אותו כל יום ואבוא לראות אותו מתי ואיך אתם מענישים את הסוס שלכם??? אני: כשהיא נגיד נעמרת עקומה והיא ממשיכה גם אחרי שאני מתקנת אותה אז אני נותת רגליים כשהיא לא רוצה להעצר לי אני תוקעת לה את הראש בקיר וצועקת עליה כשהיא מסובבת את הראש וחולמת אני נותת מכה באוזניים...

RMXXX

New member
טוב אני ינסה לענות איך זה אצלי

באימון של סוסי מרוץ... מושכות: קצרות מאוד מוחזקות ב"גשר", אבל עדיין יש לסוס חופש כמעט מלא בפה(תכניקה מסובכת קצת בשביל להסביר צריך לראות את זה) טרוט: בעמידה מלאה כל הזמן(עמידת ג'וקי) עבודה לרגליים: מספיק הרכיבה עצמה שעושה לי את הרגליים קשות כמו אבן. ללא ראשייה: באימון מסלול זה לא אפשרי אבל אני רוכב הרבה פעמים בלי כלום על הסוס(בטיולים למשל). ללא אוכף: כנ'ל... טיולים בשבוע: לפי מספר האימונים, בדרך כלל 6. עדיפות לשיעור: אימון מסלול. שוט:כן. דורבנות:לא. סוס שיפצע: אם זה אפשרי לטיפול אני ינסה, כבר היה אצלנו סוס מרוצים שנדרס לפני כמה שניפ ושבר את כל הרגל והיו בטוחים שהוא לא ישרוד, וטיפלנו בו ועכשיו הוא בריא לגמרה וגם מתחרה בקפיצות. חודש בלי רכיבה: נותן למישהו שאני יכול לסמוך עליו לרכב על הסוס ומנצל את הזמן למנוחה. הענשה: פשוט כל פעם שזה מגיע לסוס, כשהו מסרב לציוט וכדומה.

צדק8

New member
כי משעמם לי...

והתור למקלחת בבית שלי לא מתקצר.. איך אתם עובדים עם המושכות: בהתחלת שיעור אני לרוב עם מושכות משוחררות, כשאני מתחילה לעבוד אני עם קצרות ובסוף בקירור אני עם ארוכות..לא מחזיקה אותם בעצם.. אתם עושים יותר טרוט: קימה...לעשות על כפיר טרוט ישיבה זה אחד מהדברים היותר לא נוחים שיש.. אבל שהייתי על גיל שיעור אחד כי שי לא הייתה אז רוב השיעור הייתי בטרוט ישיבה.. איזה עבודה אתם עושים לרגליים: לויודעת...אבל גם אני עושה לפעמים טרוט קימה בלי ארכובות..זה לא כאזה קשה האם אתם עובדים גם ללא ראשיה??? לא...*אני* לפחות לא יכולה לעבוד ככה.. האם אתם עובדים ללא אוכף??? בהתחלה שהיינו בלונג' לא רכבנו על אוכף אלא על שמיכה שעליה יש משו שאפשר להחזיק בו..אז כן..^^ כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים לטיול??? 1 לפחות...לפעמים 2.. מה אתם מעדיפים בשיעור??? קפיצותתתתתתתתת ! מממ..לא ניסיתי בלי ארכובות אבל אני רוצה ! אתם רוכבים עם שוט? יאפ. עם דורבנות? נופ. אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו יותר לרכב עליו מה תעשו??? טפו טפו טפו. הוא של נעם..שנעם יחליט. אם יקרה לכם משהו ולא תוכלו לרכב חודש מה תעשו??? התאבד. לא, באמת- הוא לא שלי באמת, הוא של נעם אז פשוט שמישהו אחר ירכב עליו..ואני אבקר אותו המון ! אתם מענישים את הסוס שלכם??? אני צועקת עליו לפעמים

צדק8

New member
כפיר

לא צריך מושכות קצרות
חוץ מזה שזה לא שאני עם משוחררות, זה שלכל האחרים הם באורך סנטימטר.. ובקפיצות אני מאודדדד מקצרת ! אחרת הוא טס לי... למרות שאני יכולה לקפוץ גם עם משוחררות כי הוא לא יסרב לי או ילך הצידה גם אז

Shai Felton

New member
ברור שהוא צריך../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

כאילו באינגליש המושכות לא צריכות להיות בקשת אלא מתוחות... ואל תהיי כל כך בטוחה כל הזמן שהוא לא יסרב, אל תסמכי עליו, גם לי זה קרה, חשבתי ככה וזה ממש לא נכון

צדק8

New member
ממממ...

אני לא ממממממממש משחררת.. אז יש קשת קטנטונת.. שמעי אני יודעת שהוא מסרב במסלולים ובתחרויות וכו'..אבל אני לא עושה דברים כאלו בנתיים...

Shai Felton

New member
רייט../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

אבל אל תסמכי עליו, כאילו אם את סומכת עליו כל כך עכשיו מה יקרה אחר כך
עצה שלי בכל אופן, כפיר התחמן הזה....
ולא כדאי שתהיה קשת... פשוט תנסי לחשוב על זה, אפשר לרכב עם מושכות ארוכות גם בלי קשת.

animals lover

New member
תשובות שלי!!!../images/Emo107.gif

איך אתם עובדים עם המושכות: ארוכות-כי אני רוכבת ווסטרן... אתם עושים יותר טרוט: ישיבה-ושוב, בגלל הווסטרן-אבל אני עובדת על שניהם... איזה עבודה אתם עושים לרגליים: אני פשוט שומרת עליהם בתנוחה הנכונה... האם אתם עובדים גם ללא ראשיה??? אף פעם לא ניסיתי...אבל פעם אמרו לי בכוונה לעזוב לגמרי את המושכות...כדיי לראות כמה הסוס ממושמע לי ושומר על קצב קבוע... האם אתם עובדים ללא אוכף??? לא-אבל יש אצלינו פה ושם שיעורים בלי אוכף-בשביל הכיף... כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים לטיול??? אני רוכבת פעם בשבוע....ופעם בחודש בערך יוצאים לטיול בטבע!!! מה אתם מעדיפים בשיעור??? טיול בטבע או כשאני אתחיל לרכב אינגליש אז קפיצות!!! אתם רוכבים עם שוט? לא-בגלל הווסטרן.... עם דורבנות? לא!!! אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו יותר לרכב עליו מה תעשו??? אם הוא שבר רגל והוא לא יוכל להחלים אז להרדים אותו...אבל אם הוא יויכל להחלים אז אני אשחרר אותו בשדה עד סוף חייו או עד שיהיה אפשר לחזור לרכב עליו-אם יהיה אפשר... אם יקרה לכם משהו ולא תוכלו לרכב חודש מה תעשו??? אני אבוא לטפל בו והכל ואני אבקש ממישהו שירכב עליו כדיי שהוא ישמור על כושר טוב!!! מתי ואיך אתם מענישים את הסוס שלכם??? אם הסוס מאיים אז אני צועקת עליו ונותנת לו פליק קטן בצוואר ואם הוא מנסה למשוך את הראש למטה/הצידה כדיי לאכול צמחים באמצע שיעור אז אני צועקת עליו ונותנת משיכה חדה עם המושכה וכיוון הנגדי...

Shai Felton

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo18.gif

איך אתם עובדים עם המושכות?
יחסית קצרות
אתם עושים יותר טרוט-
קימה
איזה עבודה אתם עושים לרגליים?
האם אתם עובדים גם ללא ראשיה???
אף פעם לא ניסיתי
האם אתם עובדים ללא אוכף???
לא
כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים לטיול???
1
מה אתם מעדיפים בשיעור???
קפיצות
אתם רוכבים עם שוט?
כן
עם דורבנות?
לא
אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו יותר לרכב עליו מה תעשו???
זה באמת תלוי, כי אם הוא ממש משמ סובל אני ארדים אותו, ואם לא אז אני ישאיר אותו אצלי, שיעביר את שארית ימיו בכייף
אם יקרה לכם משהו ולא תוכלו לרכב חודש מה תעשו???
אני אעבוד בלונג' או בחופשיות
מתי ואיך אתם מענישים את הסוס שלכם???
זה מאד תלוי. מה בדיוק קורה וזה... אבל בתכל'ס,נגיד סירוב אז או בעיטה או שוט.

אני רוכבת ווסטרן ו...

ארוכות חיצ חצי משהו אחר כאילו בלי ראשיית בית אז כן.....חחחחח אבל בלי ראשית ארכיבה אז לא. רכבתי פעם בלי אוכף לא ממש עבדתי לא יוצאת רגיל ותודה שאת מתחשבת בווסטרן
לא כן אי אנסה לטפל לו בפציעה אתן למישהו אחר לרכב עליו ולתת לו לעשות לונג' הבחופשיות רק שהסוסים מתחילים לאיים אני נותנת להם מכה בפה אבל קטנה. ושהם מתחילים לזייף אנימצליפה בהם.

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif

איך אתם עובדים עם המושכות? לא קצרות שחונקות את הסוס אבל לא ארוכות שהסוס יכול לגרור את הצוורא על הריצפה, מושכות עם קשר וארוכות שצריך לקרר,לשחחר את הסוס או שעובדים על מושכות ארוכות... מה אתם עושים טרור קימה או ישיבה? אני רוכבת דרסאג' אז בעיקר ישיבה אבל גם קימה. איזו עבודה אתם עושים לרגליים? ללא ארכובות. וטרוט עמידה. אתם עובדים ללא רואשיה? אםם לא אני רוכבת בצפר והבצפר לא יכולים לעשות כאלו דברים גם הרוכבים הטובים אף אחד לא רוצה לקחת סיכון. אתם עובדים ללא אוכף? עבדתי בעבר עכשיו אני לא ממש משקיע בזה אני רוכבת עם אוכף אבל רכבתי בלי... כמה פעמים אתם מטילים בשבוע? אםם אולי פעם בחודשיים ובחופש הגדול פעם בשבועיים. מה אתם מעדיפים בשיעור? דרסאג' אתם רוכבים עם שוט? ברור. עם דורבנות? לא. רק אם אני ממש צריכה שזה לא קורה הרבה.. עם הסוס שלכם ישבור רגל או לא תוכלו לעבוד איתו יותר מה תעשו? אם הוא לא יוכל יותר ללכת ואי היה אפשר לטפור את הפצע וא לטפל בו אז אני ירדים אותו ועם יש אפשרות לטפל אני יטפל ואז ינסה להחזיר אותו לעבוד ועם זה לא יעבוד אז אני ישים אותו במרעה אבל סוס שלא יכול לזוז אני לא ישים במרעה הוא היה שם ממש מסכן... עם יקרה לכם משהו שלא תוכלו לרכב כמה חודשים מה תעשו? אני יבוא לחווה אבל לא ירכב עד שאני יוכל.. אין לי סוס אז זה לא משנה... מתי אתם מענישים את הסוס? שהוא מסרב, נותן באק, נעמד על שתיים, מתנגד לי, נושך, בועט, מאיים...יש הרבה סיבות!

אסף 1989

New member
תשובות שלי

איך אתם עובדים עם המושכות: ארוכות
אני רוכב ווסטרן. קצרות חצי חצי אתם עושים יותר טרוט: קימה ישיבה חצי חצי
אבל אני מעדיף טרוט ישיבה איזה עבודה אתם עושים לרגליים: טרוט עמידה
ללא עכובות
משהו אחר האם אתם עובדים גם ללא ראשיה??? כן לא אף פעם לא ניסיתי
האם אתם עובדים ללא אוכף??? כן לא
כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים לטיול???
1 2 3 4 5 6 7 מה אתם מעדיפים בשיעור??? ללא אוכף (שיעור רגיל עם כל התרגילים...) טיול
קפיצות דרסאג' רגיל (סתם הליכה טרוט קאנטר...) אתם רוכבים עם שוט? כן לא
עם דורבנות? כן לא
אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו יותר לרכב עליו מה תעשו??? אני אזריק לו חומר הרדמה
אם הסוס היה שלי, אבלא אין לי סוס. אני אמכור אותו אני אשים אותו בשדה שיהיה לו טוב עד סוף החיים אם יקרה לכם משהו ולא תוכלו לרכב חודש מה תעשו??? אני אתן למישהו אחר לרכב עליו אני אעבוד בלונג' או בחופשיות אני רק אבריש אותו כל יום ואבוא לראות אותו אני יעבוד איתו בראונד פן כל יום

../images/Emo179.gif../images/Emo178.gif../images/Emo176.gif../images/Emo175.gif

איך אתם עובדים עם המושכות:
ארוכות
אתם עושים יותר טרוט:
חצי חצי
איזה עבודה אתם עושים לרגליים:
משהו אחר
האם אתם עובדים גם ללא ראשיה?
לפעמים
האם אתם עובדים ללא אוכף?
לא
כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים לטיול?
1
מה אתם מעדיפים בשיעור?
רגיל (סתם הליכה טרוט קאנטר...)
אתם רוכבים עם שוט?
לא
עם דורבנות?
לפעמים
אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו יותר לרכב עליו מה תעשו?
אני אשים אותו בשדה שיהיה לו טוב עד סוף החיים
אם יקרה לכם משהו ולא תוכלו לרכב חודש מה תעשו?
אני אעבוד בלונג' או בחופשיות

avisarpt

New member
תשובות

מושכות: תלוי לפי הסוס/ה טרוט:אני מעדיף לעשות טרוט ישיבה (ג'וג) על סוסים רגועים/עצלנים - זה הרבה יותר נוח על סוסים מהירים טרוט עבודת רגלים: הרגלים שלי מעדיפות לנוח... ללא ראשיה: לא ניסיתי טיולים: בערך פעם בשלושה-ארבעה שבועות אני יוצא לטיול (יש לי שיעור פעם בשבוע) מה לעשות בשיעור: אני לא רוכב דרסאג' וקפיצות אז לא ממש רלוונטי אבל תרגיל מאתגר על סוס מדויק זה שיא מיצוי השיעור בעיני שוט: אין לי מושג איך אפשר לרכב עם שוט באורך 2 מטר אבל אני לא חושב שאני יצטרך את זה דורבנות: לא ניסיתי אבל חד משמעית - לא! אין לי סוס אז אין לי מושג אבל נראה לי שהייתי מוכר אותו אעבוד בלונג' ובחופשיות הענשה אני בח י י ם לא יתקע לסוס את הראש בקיר אבל אני מעניש אותו באופן מינימליסטי - שהוא מאיים אז אני נותן מכה בפה ושהוא ממש חוצפן אז אני נותן חזק ברגלים

תשובותי

איך אתם עובדים עם המושכות? זה לא ממש ארוך ולא קצר זה באמצע, רק בסוף השיעור בקירור ארוכות. אתם עושים יותר (טרוט)? חצי חצי איזה עבודה אתם עושים לרגליים? לא כ"כ הבנתי את הכוונה האם אתם עובדים ללא ראשיה? מה זאת אומרת ראשיית בית?תמיד בלי, רסן?תמיד עם(הרסן מחובר לראשיית עבודה) האם עבדת פעם בלי אוכף?? לא כמה פעמים אתם יוצאים לטיול בשבוע? אף פעם לא יצאתי לטיול מה אתם מעדיפים בשיעור? אף אחד כן ללא היה מה שיש אני הייתי רוצה לקפוץ אבל לא הגעתי לזה אני עושה בשיעורים טרוט קאנטר שינוי כיוון ומעגלים אתם רוכבים עם שוט? כן עם דובנות? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו לכב עליו מה תעשו? התכוונת שלא אוכל לרכב עליו לעולם כי אם כן אני אשים אותו במקום שיהיה לו הכי טוב עד סוף החיים ואנסה להציל את מצבו אבל אם הוא יסבול מכאבים ארדים אותו, אבל אם אני אוכל לרכב עליו והפציעה היא לטווח קצר אז קודם כל אני אבכה ויהיה עצובה.אין לי סוס פרטי.אני אשאל את המדריכה שלי תוך כמה זמן הוא יחלים ומה מצבו ואבוא לבקר אותו כמעט כל יום ואביא לא דברים טעימים ואטפל בו ובשיעורים ארכב על סוס אחר. איך אתם מענישים את הסוס שלכם? תלוי במה ברכיבה או בטיפול ותלוי מה הוא עושה הסוסה שאני רוכבת עליה לא מרבה לעשות שטויות.אבל העיקרון הוטא להעניש אותה בצורה שהיא תבין את חורת המעשה ולא תעשה זאת שוב כמובן שזה לא יהיה כרוך באלימות מופרזת וחזקה

answers!!../images/Emo176.gif

איך אתם עובדים עם המושכות: אני מתחילה את האימון עם מושכות משוחררות ועושה הליכה וטרוט משוחרר ככה 5-7 דקות.. אחר"כ מקצרת לאט לאט ופשוט מתחילה לעבוד עם הסוס על המתג ועושה חימום... לפעמים אנחנו עושים אימוני קפיצות ואנחנו עם מושכות משוחררות לגמרי או חצי מושכות רפויות.. זה ממש טוב... ובסוף האימון אני משחררת מושכות... וגם שעושים הליכה בין הקפיצות אז זה הליכה אקטיבית עם מושכות משוחררות.. אתם עושים יותר טרוט: קימה- אני עושה יותר טרוט קימה.. איזה עבודה אתם עושים לרגליים: כדי לחזק תרגליים אני עושה קאנטר על הברכיים.. ישיבה כמו של ג'וקי... זה הכי טוב.. אממ מעל קוולטים שיש אני עושה ישיבה קלה.. ולפעמים אני עושה טרוט על הברכיים כדי לראות איך היציבות שלי ואם אני יציבה... האם אתם עובדים גם ללא ראשיה??? לא.. עובדים לפעמים עם מושכות משוחררות... האם אתם עובדים ללא אוכף??? לא.. רכבתי פעם אחת בחיים שלי בלי אוכף וזה היה על בוס.. אני לא רוכבת בלי אוכף.. כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים לטיול??? אנחנו לא יוצאים לטיולים.. כי הטיול היחיד שאפשר לצאת זה לעבור כביש ראשי וללכת לשטחים שם ליד חיריה.. ואני לא יצליח להחזיק את הסוס הזה שהוא יתחיל לרוץ!! להחזיק טורוברד שהוא פותח זה לא ממש קל!!!.. אבל חשבנו הפרטיים לצאת לאיזה טיול פעם אחת עם הסוסים שלנו... והטיול היחיד שאנחנו עושים זה ללכת על השביל של הפארק.. מה אתם מעדיפים בשיעור??? ללא אוכף (שיעור רגיל עם כל התרגילים...) *** טיול קפיצות- הכי כייף!!.. דרסאג' - גם דרסז' זה מצויין.. רגיל (סתם הליכה טרוט קאנטר...) אתם רוכבים עם שוט? כן עם דורבנות? אממממ עכשיו לא.. הפסקנו להשתמש בדורבנות עד התחרויות... שתהייה תחרות אני ישים בה דורבנות.. למרות שגם בלי אני מסתדרת.. אם הסוס שלכם ישבור רגל או יקרה לו משהו ולא תוכלו יותר לרכב עליו מה תעשו??? תלוי מה המצב שלו.. אם הוא צולע גם אחרי שבירת הרגל אז אין צורך שהוא יסבול.. כי הוא לא יוכל לרוץ שם בשטחים.. ולכן להמית.. אבל בעיקרון נראה לי שלשים אותו במרעה.. אם יקרה לכם משהו ולא תוכלו לרכב חודש מה תעשו??? חס וחלילה!!! אבל אני יבוא כמה שאני יוכל מהימים שלי ואני יעשה לו לונז' ויטפל בו או שאולגה תרכב עליו עד שאני יחלים ואחר כך אני יקח ממנה תימים שלה!.. מתי ואיך אתם מענישים את הסוס שלכם??? בעיקר כשהוא מסרב ולא מציית.. ואם הוא מתחיל ממש לזלזל במכשולים ולהפיל אז גם להעניש אבל לא שוט פשוט לעצור ולקחת אותו אחורה או לתת רגל ולעצור אותו...

למעלה