סקר - שימו

Neta558

New member
סקר - שימו ../images/Emo23.gif

סקר חדש בפורום, ובעצם ראשון... איחוד מכבים-רעות עם מודיעין - בעד או נגד? לאחרונה הנושא עלה שוב על הפרק. מוזמנים לפרט את דעותיכם ולספר על טיעונים שונים בשרשור זה. נטע

תמהוני

New member
אולי טוב למודיעין, רע למכבים רעות

אין הגיון כאן, רק פוליטיקה ישובים עם אופי כ"כ שונה, למה לאחד? בעקרון נראה לי שצריך לשמור על הייחוד של ישובים קטנים ולעומת זאת שואפים לאחד סתם לשם האיחוד כדי שמודיעין תהיה גדולה יותר (מזכיר לי את התוכנית ל"חיזוק ירושלים" גם כן עם אותו הגיון עקום).

prophit

New member
כן, שלמודיעין יהיו פרברים עמידים

וככה איזור "עשיר" דבר שיוסיף לסטטוס של העיר, אל תשאלו אותי למה, אבל זה מאוד רע לאנשים שעליהם זה באמת משפיע- תושבי מכבים רעות וישלמו הרבה יותר ויאבדו את השליטה שלהם על איזור המגורים שלהם, הם יקבלו הרבה פחות מהעיר וישלמו הרבה יותר, אנשים באו לכאן לגור בישוב ולא להיות חלק מעיר, לדעתי זה יהיה נוראי לאחד את מכבים רעות עם מודיעין, על תושבי מודיעין זה לא משפיע אז למה להם לתמוך בזה אם זה רק פוגע באנשים שגרים שם

Neta558

New member
לא רק פוליטיקה - גם חיסכון גדול

איחוד מכבים רעות עם מודיעין הוא איחוד אחד מתוכנן מבין עשרות רבות. הרשויות המקומיות מבזבזות הרבה מאד כספי ציבור. כרגע פועלות שתי רשויות (מכבים רעות ומודיעין) בסמוך זו לזו ולמעשה מתבצע כפל תפקידים במשרות הציבוריות. זה לא כדי שמודיעין תהיה גדולה יותר, את האינטרס הזה ישיגו על ידי הרס כל גבעה יפה שיש באיזור... אי אפשר להתעלם מתהליך היעול הכללי שמנסים ליצור במדינה כולה על ידי איחוד רשויות. נכון, זה "יוריד את הסטטוס" של מכבים רעות. מבחינתי, הלואי וזה יביא לאיחוד חברתי אמיתי של מכבים רעות בעיר. לצערי, ברור לכולנו שלא משנה אם הישובים יהיו חלק מהעיר או לא, הם תמיד ישארו השכונות העשירות, הפרוורים... אני מבינה את הרצון של מועצת מכבים רעות להשאר עצמאית, אבל נראה לי שדוקא הוא זה שנגוע באינטרסים לא ראויים. נטע

prophit

New member
לדעתי לא, כי הפגיעה תהיה ממשית

בתושבי מכבים ורעות, לא מדובר פה על שום פינוק או משהו בנושא, היום במכבים רעות אנשים יודעים שדואגים להם , שהמיסים (ארנונה) שלהם חוזרים אלהים, אם מכבים רעות תצורף למודיעין מדובר כאן על מצב די רע שבו תיווצר סחבת נוראית ולאף אחד כבר לא יהיה אכפת מתושבי מכבים רעות, ועם זאת הארנונה תרקיע שכן מדובר על פרוורים עשירים כך שהאנשים שבאו לפה בשביל לגור בישוב קהילתי פתאום תקועים כחלק מעיר עם הוצאות הרבה יותר גדולות ועם הרבה פחות תמורה, נניח מועדון הנוער, מועצת הנוער, ערבים מאורגנים של המועצה , חגיגות יום האצמעות, הגינון וכו' כולם ירדו ברמה ורובם פשוט יעלמו ובמקום להיות מפגשים של האיזור הם במקרה הטוב יהפכו לקרנבלים עמוק בתוך מודיעין ובמקרה הרע יעלמו לחלוטין. איזה אינטרס יש לתושבי מודיעין לצרף את מכבים רעות
לתושבי מכבים רעות יש אינטרסים בהחלט מוצדקים שכן מדובר על מצב שבו הכל פה ישתנה מהקצה אל הקצה, אנשים באו לדבר אחד, קיבלו אותו ופתאום משנים להם אותו למשהו שהם בכלל לא רצו ואילו היו יודעים שהם באים לגור בפרבר אולי לא היו באים לכן מלכתכילה כך שמדובר כאן על חוסר הודנות כלפי תושבי מכבים רעות אל מול התועלת של תושבי מודיעין שהיא לדעתי לא קיימת, לרוב תושבי מודיעין זה לא ממש מזיז....

תמהוני

New member
הסחבת והבזבוז לא יפחתו לדעתי

ברור כשמש ששתי המועצות, גם של מודיעין וגם של מ"ר, מתנהלות בצורה לא ראויה, אבל לא נראה לי שאיחוד ייפתור את הבעייה. אולי נדמה לך שהדשא בצד השני של הגדר ירוק יותר אבל תאמיני לי שהוא לא
פוליטיקאים תמיד ימצאו דרכים לבזבז ולסחוט את כספנו, לא משנה באיזו מסגרת, האשמה היא בשיטה ולא בפרטים אירגוניים כאלה או אחרים. אני מצטער לאכזב אותך אבל לדעתי זו תמימות לחשוב שהאיחוד ישנה משהו לטובה (מצד שני אולי אני זה שפסימי וציני...) שתי המועצות מונעות, למעשה, משיקולים פוליטיים, קטנוניים וזרים לעניין, בין אם זה בעד או נגד האיחוד. אבל במקרה הזה לדעתי התועלת האפשרית לא שווה את הפגיעה בתושבי מ"ר שבאו לכאן בחיפוש אחר איכות חיים שהובטחה להם ועכשיו אנחנו רואים מה קורה להבטחות. דרך אגב, אני לא מתכוון להשמצות המתנשאות של מרטין
שלמטה... צריך לקבל כמציאות מוגמרת את העובדה שמודיעין ומ"ר נמצאות פה לתמיד, הן יתקיימו זו בצד זו בנפרד וצריך לצמצם את הנזקים. במקום זה הולכים כביכול להעניש את תושבי מכבים-רעות על זה שלחלקם יש כסף או מעמד. צריך לתת לקהילה לקבוע בעצמה מה טוב לה, לא שהדברים יונחתו מגבוה כפי שמתבצעת כל החלטה חשובה שהוצאה לפועל באיזור הזה מאז ומעולם.

Neta558

New member
לא לזה התכוונתי...

למדינה יש אינטרס ברור לאחד כמה שיותר רשויות יחדיו. לא משנה איך מתנהלת המועצה בישוב כלשהו, כפל מועצות הוא כפל תפקידים. כיום יש לך ראש עיר וראש מועצה, חברי עיריה וחברי מועצה וכו'. כל תפקיד של שלטון מקומי מוכפל בשביל שני ישובים שכל המפריד ביניהם הוא בירוקרטיה ועניני "מעמד". אני מניחה שכל איחוד שיהיה, אם יהיה, יאלץ להתחשב באופי ה"קהילתי" של מכבים רעות. (מצטערת על המרכאות, גינון מפואר אינו אלמנט לקהילתיות לטעמי, קהילתיות זה מושג על יחסים בין בני אדם...)

תמהוני

New member
אולי אפילו יהיה יותר גרוע

כמו שאמרתי מה שמפריד בין המועצות זה יותר מבירוקרטיה ו"מעמד" איחוד אכן יצטרך להתחשב בהבדלים, הצרה שהוא לא יעשה זאת כמו שחוזה פרופיט. הגינון זה לא חלק מהעניין: מי שמבצעת את הגינון ברעות זו למיטב ידיעתי עמותת נאות-רעות (אני לא זוכר אם זה אכן השם המדוייק) לא ברור לי איך והאם העמותה הזו תוכל לפעול אחרי האיחוד. לדעתי קיים סיכון בנוסף, שהאיחוד רק יחמיר בעיות וייצור בזבוזים על פי העקרון של הכנה המשותף הנמוך לשתי הרשויות...הארגון מחדש עלול לעלות הרבה כסף והרבה בירוקרטיה. תראי איזה בלגאן היה בגלל בית ספר קטן אחד (יפה נוף) ותחשבי מה עלול לקרות כשיאחדו 2 רשויות שלמות.

martin18

New member
בחיים לא

אני לא אסכים אפילו להקרא פרבר של מודיעין היינו כאן לפני ואז באה העיר המגעילה הזאת והרסה לנו את כל החיים כאן העיר הביאה איתה אמחות מכל הארץ שרצים מגיעילים, איכות האנשים ברעות ומכבים הרבה יותר גבוהה ואני לא רוצה לקבל את המוניטין שלהם עלי הם נכנסו לטרטוריה שלנו, מתי שברחנו מערים בסגנון מודיעין אני מצטער שאני מכליל, ושאני נשמע גזען, אבל זוהי אמת, מודיעין, היא בדיוק כמו לוד, רק עם אבני חיקוי ירושלים.

תמהוני

New member
מגעיל

"תגיד אתה בטוח שאתה לא מלוד בעצמך? כי היציאות שלך ממש לא ברמה..."

Loppy

New member
היי, תרגיע...

אמנם גם אני מרעות, וגם אני נגד החיבור בין מודיעין אלינו, אבל יש צורה לומר את זה - במיוחד שאתה כותב את דעתך לציבור תושבי מודיעין שגולשים כאן בפורום. תשמור את המילים האלה לעצמך כדי למנוע ויכוחים מיותרים בפורום.

Boscorelli

New member
MARTIN תתבייש לך!!!!

זה רק מצדיק את מה שאמרתי שרעות הם סנובים שמרימים את האף יותר מדיי וחושבים את עצמם... ככה אתה מלכלך על מודיעין... ממש עצוב לי שכאלה אנשים גרים פה... אגב רק ליידע כללי אני מרעות...

Neta558

New member
כאילו שלא ידענו...

נו באמת, תושבי מכבים רעות ידעו על התכנון להקמת מודיעין כשהם עברו. מודיעין נמצאת בתכנון כבר שנים רבות לפני תחילת הבניה... מי שרצה לברוח ולהתחפר בבועה סנובית ומנופחת כמו שאתה מתאר את זה (וחבל שכך) היה עובר למקום בו העיר לא תרדוף אותו. מצחיק.. אתה לא מוכן אפילו להקרא פרבר של מודיעין, ואילו אני כבר מזמן עונה לאנשים שאני גרה במודיעין ולא ברעות. מבחינתי, רעות היא פשוט השכונה הישנה בעיר
ולא, זו לא כמיהה לעיר הגדולה, זו פשוט סלידה מהבועה והגישה הכל כך מכוערת ולא חברתית שהצגת בהודעתך. יום טוב, נטע

prophit

New member
ידעו על התכנון.....

לא בדיוק, התכנון המדובר היה תוכנית מגירה שרוב התושבים לא היו מודעים אליה והתכנון בכל מקקה היה לעיר עתידית שהייתה אמורה לקום בעוד כלפחות 10 שנים מהיום, שנית, האיחוד היה מתוכנן על רעות בלבד אבל בגלל שאיחדו את מכבים ורעות אז האיחוד יתבצע גם על מכבים, ואני חושב שעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא היום בגלל השינוי המהותי שזה יבצע בחיי התושבים באיזור, כמו שכתבתי- הרבה יותר יקר מול ירידה באיכות החיים של תושבי מכבים רעות כך שהאיחוד לדעתי הוא רעיון גרוע.

תמהוני

New member
זה שתוכנית קיימת לא אומר שיבצעו

מודיעין וגם כביש חוצה ישראל הם דוגמא לתכניות שמתגלגלות עשרות שנים. רק בימי ממשלת רבין "פתאום" החליטו לדחוף אותן. יש עוד הרבה תכניות שקיים סיכוי קלוש שאי פעם יתבצעו, עד שאיזה פוליטיקאי או נדלניסט חרוץ עם לובי חזק יחליט לדחוף אותן במסדרונות השלטון. חוץ מזה, אפילו כשתוכנית קיימת היא בהרבה מקרים לא ידועה לציבור הרחב, זה שבסופו של דבר יושפע ממנה. בשורה התחתונה אנחנו, התושבים, לא מעניינים את מקבלי ההחלטות. ההחלטה לאחד היא עוד דוגמא להנחתה כזאת. צריך לתת לתושבי המקום (אנחנו) לקבוע לעצמם מה טוב להם.

למעלה