סקר שיר השבת שלכם...

השירים שאני הכי אוהב...

1.קה ריבון-מ.ב.ד מתוך משיח 2.מה ידידות-פריד מתוך חברים שרים ז"ש 3.לא תבושי-מ.ב.ד מתוך הדיסק אוהבי השם.

asaf2000

New member
אוקי..

1. י-ה ריבון של פיטסבורג (מתוך "להודות ולהלל"), 2. מקדש מלך של ביאלה ב"ב (מתוך הקלטת 'מקדש מלך' שנמכרת ב10 ש"ח בסלסלות של גל סטאר). 3. על המילים "השבת נועם הנשמות וכו'..," של בעלזא (מתוך "שבת טיש").

asaf2000

New member
לעומת ההשקפה של "יתד" אז כן

אבל עקרונית אני מכל דבר קצת.

מתנדב

New member
אסף, כנראה שיש לנו טלפתיה ביננו

ואני גם מאוד אוהב את י-ה ריבון של פיטסבורג, ואת השיר י-ה אכסוף נועם שבת של בעלזא....

asaf2000

New member
זה

השיר של בעלזא זה רק הבית האחרון של י-ה אכסוף. מאוד יפה

הבחירה שלי

אוהב הרבה אבל ביקשת שלושה, אז אלה לאו דווקא שירים ששרים בשולחן השבת. מאחר ואינני כותב מהמחשב בביתי אחסיר פרטים שכן אין לי אפשרות לבדוק כעת בדיסקים ואני כותב מהזיכרון... אז ככה... אני אוהב למשל את "וזכנו" שהלחין ישי לפידות (נדמה לי אחד מלחניו הראשונים) מאחד הדיסקים הראשונים של דדי. שיר נוסף זה "י-ה ריבון" של משה אילוביץ' , שיר לא כל כך מוכר אבל אהוב עלי מאוד. אין לי את הדיסק לצערי ורק שמעתי את השיר כמה פעמים ברדיו. וגם אוהב מאוד את "שמור וזכור" שהלחין ר' ראובן סירוטקין לפני שנים רבות. שיר זה השתתף בפסטיבל שירים חסידיים לילדים בהפקה וניצוח של חנן אביטל. אני לא זוכר מי הילד ששר אז את השיר. השיר גם נמצא בתקליט "יעלה ויבוא" של יענקל'ה בריס. א גיט שאבעס !

ועוד אחד

נזכרתי בשיר נוסף שאהוב עלי "מעין עולם הבא" מקלטת ישנה של "החברה". יש כמובן עוד שירים אהובים לשבת אבל נסתפק בזה הפעם. שבת שלום.

השלישייה שלי

מעניין ששתי אנשים כתבו כאן את השיר י-ה ריבון של פיטסבורג והוא גם אחד מהפייבוריטים שלי. 1. י-ה ריבון של פיטסבורג. 2. י-ה ריבון של תולדות אהרן. (אחחחחחחח ללקק את השפתיים) 3. שומרי מצוותיה של בעלזא.

לא יודע אם זה עמית

אבל אני יכול לתת לך סימן שתדע אם זה אכן זה, מכל הי-ה ריבון הקטע אלקא דיליה הכי מוכר "ברחוב".

למעלה