סקר-4 דברים הכי הכי חשובים שיהיו ..

SilverShine

New member
סקר-4 דברים הכי הכי חשובים שיהיו ..

אצל הבן/בת זוג ..... לכל הרווקים ורווקות מענין לדעת מה הכי חשוב לכם למצוא אצל המיועד/ת ? ובכדי שלא תבזבזו משאלה על המראה החיצוני -נצא מנקודת הנחה שמשיכה פיזית הדדית = הכרחית. כמו כן תיקשורת מתאימה ...טוב אז אני התחיל : 1) תשוקה - או איך שאומרים Passion (שימחת חיים כללית) 2) פתיחות מחשבתית - היכולת להסתגל ולהשתנות. 3) עינין - (שיהיה לה אהבה לדבר בו היא עוסקת) 4)נשית - עדינה באופי וביופי נשמע פשוט ? לא תאמינו כמה קשה למצוא מישהי שתתאים

אני אנסה

אבל כמו שאני מכירה את עצמי כל הלילה עוד אתחבט בזה ואשנה את דעתי כתריסר פעמים. אי לכך אני אענה עכשיו ובעוד יום-יומיים אענה את התשובה הסופית שלי.
טוּב לב
חכמת חיים
תשוקה לחיים
עצמאות ועצמאות מחשבתית יאללה, עכשיו תורכם!

SilverShine

New member
פרדוקס החיים

איך זה...............? שכולנו רוצים אותו הדבר, כולנו דורשים כל כך מעט (יחסית) ,,,,, כולנו מאמינים שיש בנו כל כך הרבה ...... ובכל זאת .... לא טורחים להסתכל פנימה, על עצמנו גבירותי ורבותי האשמה היא בנו .... We are ever limited by our emotions and beliefs SHOULDN'T WE BE OPEN FOR WHATEVER COMES HEAD

newbie2

New member
אז לפי מה שאתה אומר..

כל הענין הזה של התאמה וכו' זה סתם בולשיט. כל מה שזוג צריך לעשות זה להסתכל פנימה...

SilverShine

New member
במידה מסוימת כן ......

הכוונה היא יותר לבטל את החשיבה האנליטית לגבי ניתוח ויצירת פרופיל של הבן/בת זוג. הבעיה היא שאנחנו מבקרים כל דבר אוהבים את זה, שונאים את זה, מפריע זה ,מעינין ,מצחיק , חוצפה ...וכ'ו ברגע שהעברת ביקורת פנימית או חיצונית מסוימת יצרת הרגשה וזיווית מוצא ממנה אתה רואה את הדברים. לרוב ניתקעים באותה חוות דעת שיש (עד לפעם הבאה) ויש לזה השלכות ישירות למערכת היחסים הקשורה לזה. קצת מורכב אבל עם באמת מעינין אותך אפרט יותר ואתן דוגמאות פשוט לפי הציניות שלך בתגובה הקודמת לא הבנתי עם אתה שואל מתוך עינין או מתוך ביקורת מבטלת ..... מהתגובה השניה שלך (זו הנוכחית) אני נוטא להאמין שיש לך עינין ..... כך או כך מקווה שזה יזכה להתיחסות ראויה

newbie2

New member
אבל במה זה שונה מנסיון ליצור

איזשהו פרופיל (אנליטי או לא). הרי זה בסך הכל ניסיון להגדיר לנו (ולאנשים אחרים) מה אנחנו מחפשים בחיים (או בבן/בת הזוג). ברור שזה מאד נזיל. כשאני חושב על הבחורות שיצאתי איתן בשנים האחרונות, אף אחת מהן לא ממש ענתה להגדרות של ה-TYPE שלי ושל מה שאני מחפש. ולא בגלל שהתפשרתי דווקא, אלא בגלל אלמנט האי-ודאות, ובדיוק בגלל הסיבה שאני בדרך כלל מנסה להמתין קצת עד שאני מעביר ביקורת (למרות שזה לא תמיד נראה כך בפורום הזה..). מצד שני, אולי בגלל חוסר ההתאמה לקריטריונים, הקשרים האלה לא ממש הצליחו.

SilverShine

New member
הבעיה היא כזו ....

זו בדיוק הנקודה וכל עוד כולנו חושבים כך אחוז הרווקים והרווקות יגדל ועוד יותר יגדל אחוז הגירושים כי זה יוביל לחתונה מהסיבות הלא נכונות... תראה לכל אחד יש דברים בסיסים שהם עקרונים (מלבד לכימיה תיקשורת ומשיכה פיזית) אך דברים אלו הם מעטים בהשוואה למכלול הדברים. לי למשל חשוב מאוד בבת זוג היכולת להסתגל להתבוננת פנימה ולא להעיף ולהאשים את הסביבה, חשוב לי שהיא לא תלויה בגירוים חיצונים כדי למלא את עצמה או את אושרה ....ועוד מספר דברים על אותו סיגנון. אבל עם תשים לב זה הציר או המוקד שממנו באים הרבה קווי התנהגות לידי ביטוי . הכוונה שלי היא לא לוותר על מרכז הדברים החשובים אלא לוותר על כל שאר הדברים... זאת אומר שכל השאר לא, אני מדגיש, לא יעבור כל ביקורת כלשהיא בכלל !!! עם היא קצת שמנמונת או שיער כזה או אחר או היא שתקנית בגלל שהיא מתרגשת או היא לא איכפית מספיק בגלל שלוקח לה יותר זמן להיקשר שמעתי על בחורות פוסלות גברים בגלל שהם לא רומנטים מספיק , לא מצחיק אותן, שהם קמצנים מידי וכו וכו.... נו אז מה זה מעיד שהם קמצנים ? שהם לא יהיו בעלים טובים ? ההנחה שלי שזה לא מחוסר התאמה לקריטריונים שלך אלא יותר מהנחה שהם לא יעמדו בקריטריונים העתידים שלך......ז"א שעל סמך הנתונים שעיבדת הם לא עברו ...אבל לקחת בחשבון לדוגמה שאנשים משתנים משתפרים ומתיעלים סתם דוגמה ? והקטריונים שלך נשארים קבועים לא משתנים עם הזמן ? מה באמת חשוב ?

saritoosh22

New member
שאלה אפשר?

ואם היא תהיה שמנה מאוד? ואם יהיה לה אף גדול? ואם היא מתקלחת רק אחת ל 4 ימים? בעל קמצן לארוך זמן זו בעיה רצינית, זה הופך אותו לבעל מעיק על כל הוצאה שאת מוציאה (כולל על הילדים), למי יש כוח לריב על כל הוצאה של 3 דולר? או בעל שלא מצחיק אותך, זה אחד שקשה לך לעבור איתו את הרגעים המותחים והקשים בחיים ובחיי נישואים יש כאלו הרבה. לדעתי, בבנית מערכת יחסים לטווח רחוק, הדברים הקטנים חשובים בדיוק כמו הגדלים, כי אחרת הקטנים מצטברים עם השנים ומקבלים מימד ואז יום אחד אתה קם בבוקר ליד מישהי שאתה לא מרגיש חלק ממנה יותר, יש לך איתה 3 ילדים, אבל היא לא "עושה" לך את זה, כי הדברים הקטנים תמיד עומדים שם ומפריעים, כי הדברים הקטנים קיבלו מימד, כי הדברים הקטנים כבר לא כ"כ קטנים ואז אתה שואל את עצמך, מה אני עושה כאן לעזזל? ככה זה בעולם מודע, היכולת לחיות בזוגיות הולכת ומצטמצמת, זוגיות הופכת לעבודה קשה ורצינית.

SilverShine

New member
תשובה .....

הנקודה היא לבטל את החשיבה האנליטית בנושא ולהימנה מהשלכות מאותו היבט בגלל שהתוצאות אינן בהיכרח מתאמתות ולמעשה רוב הזמן משתנות לדוגמה יצאת עם מישהו שהראה סימנים של אי-לא'רגיות כמו שלא השאיר טיפ מכובד למלצרית ברגע שהתיחסת לזה וחשבת על זה פתחת לעצמך כיוון התבוננות מסוים בפעם הבאה שתשבו במסעדה והוא לא יזמין שתיה או רק משהו קטן לאכול מה תחשבי ? שהוא קמצן נכון ? ואולי הוא סתם חסכן? ואולי באמת זו תקופה לא טובה כרגע ? ואולי בכלל הוא לא שותה עם האוכל? ואולי ואולי ואולי כמו שאת רואה יש מיליון אפשריות לכאן ולכאן ואת יודעת מה נניח שהוא קמצן עם הזמן התחתנתם והבאתם ילדים שהוא מאוד אוהב והעבודה יסתדרה ויש כסף ללכת לפארק היתכן שהוא ישתנה יתן יעניק יותר למשפחה שהוא אוהב ? למרות שההנחה הבסיסית לגבי קמצנות יכולה להתאמת ברגע שנעלת את עצמך שהוא לא מתאים בגלל שהוא קמצן למעשה ביטלת אותו על אפשרות אחת מתוך אין ספור מצבים בהם התוצאה היא לא בהכרח מה שחשבת. לגבי דברים קטנים שמפרעים , עם נותנים חשיבות לדבר (בזה שמתיחסים חושבים וכו) הדבר יפריע ותמיד תמיד יהיה משהו שיפריע הצורה כזו או אחרת הבעיה שוב אינה בדבר שמפריע אלא בך שנתת חשיבות לדבר שמפריע עם היא "לא עושה " לך את זה יותר ,לדעתי זה כתוצאה שלא התחתנת מהסיבות הנכונות וגם האשמה היא לא רק בא אלא גם בך ששוב התמקדת בדברים הלא נעימים אלא בדברים שלא עושים לך את זה

saritoosh22

New member
בוא נעשה סדר בבלאגן!

א. אני אישה! ב. אני נשואה לאיש מדהים שעושה לי את זה כל רגע מחדש, גם אחרי 8 שנים יחד. את האיש שלי אני אוהבת בשל מעלותיו ולמרות מגרעותיו, התחתנתי מהסיבה הכי נכונה בעולם, קוראים בה אהבה! ג. קמצן הוא קמצן הוא קמצן! לא טענתי לשפוט אדם לפי כוס משקה, אבל כשאדם קמצן התכונה עולה ע"פ השטח בשלב כזה או אחר. אל נא תבלבל בין קמצן לבין חסך בלארג'יות, קמצן לא הופך עורו ומשחרר, גם אם הוא עשיר ככורח וגם אם הוא מאוד אוהב את ילדיו, חסכן או אחד שאין לו זה משהו אחר לגמריי! אתה טוען לביטול החשיבה האנליטית, אני לא מוכנה לבטל מאומה מעצמי, כמו שאני לא מוכנה שהאיש שלי יוותר כלום מעצמו. אני רוצה אותו על ייתרונותיו וחסרונותיו, כי זה מה שהופך אותו לאותו אדם אשר אהבה נפשי. הדבר היחיד ששאלתי את עצמי ערב חתונתי היה, האם אני חיה בשלום עם החסרונות שלו, כי עם היתרונות שלו קל לי לחיות והיות ועניתי לעצמי כן, הבנתי שאני נכנסת לזוגיות נכונה. בזוגיות ארוכת טווח, הדברים הקטנים חשובים לא פחות מהדברים הגדולים! אתה יכול להתעלם מהדברים הקטנים כל עוד מדובר במערך זוגי בלבד, אבל בשניה שהמערך הזוגי משנה צורה והופך למערך משפחתי בו צריך לנסות לקיים זוגיות, כל המאזן הריגשי משתנה, "הכוחות" משתנים, סדרי עדיפויות משתנים ופתאום הכל הופך להיות חשוב. ילדים זה שמחה ואושר גדול, אבל הם מעמסה ריגשית ופיזית על הזוגיות, רק זוגיות חזקה ובטוחה מצליחה להפוך את הקושי שבגידול ילדים מתוך הקונספט של הזוגיות, לנקודת כוח או למקום של התחברות במקום ריחוק והתנתקות.

SilverShine

New member
מצטער לא יכול להתיחס ...

אני קצת בהלם שהורידו את הנושא מהפורום לא מאמין שהיגעו לרמות כאלו שפלות שלא נותנים להתבטאות בחופשיות . אני שמח שיש לפחות מספר אנשים שהתיחסו לדברים בצורה בוגרת למרות התנגדותם .. חבל דווקא היתי מעוד מעונין לשמוע ממך על זוגיות טובה סה"כ אני גם שואף להגיע לשם מתי שהוא דרך צלחה ,,,

Mrs G

New member
על מה אתה מדבר ?

לא חושבת שנמחקה ולו אחת מהודעותיך.

סלסרו

New member
תגיד, אתה עדיין סינגל?

ההתרשמות שלי מתוך קריאת התגובות שלך בפורום היא שאתה דוגל בזוגיות אתה גם בעד לבטל את החשיבה האנליטית לגבי ניתוח ויצירת פרופיל של הבן/בת זוג אתה מסתכל פנימה ואין לך פרופיל שתוקע אותך בחוות דעת (למרות שבהודעה קודמת אתה בונה פרופיל של בת זוגך האידיאלית ונשמע שזה תוקע אותך) ואכן זו רק התרשמות אישית לכן אני שואל אם זה אכן כך כי לא ברור לי אם אתה סינגל איך זה שלמרות ההסתכלות פנימה אתה עדיין סינגל או אולי אתה לא מקיים את מה שאתה מטיף לו אם פלשתי לאיזורים אסורים מתנצל מראש -תשובה לא מחייבת והכל ברוח טובה

SilverShine

New member
סבבה של תגובה מנוסחת היטב...

הדגשת שזו התרשמות שלך ואכן הדגשת בשאלתך עם אכן כך... משמה אתה נוטה לעמדה מסוימת אך לא מקובע כלפיה - מבין את ההבדל ? דבר נוסף אני לא מתיממר להטיף כמעצם ההגדרה זה מקטלג אותי בקתגוריה שונה ממכם ואני לא. גדלתי על אותם ערכים וחוקים חברתיים כמו כולם למעשה הטבע האנושי שלנו הוא לעריך מצב והשלכות עתידיות בכדי לא להיות מופתעים ולמעשה להימנע מסכנות פוטנצאליות אך שינוים חברתים(אבוציוליונים) גרמו עם הזמן לשימוש בכלי זה (השלכות עתדיות , הסקת מסקנות וכו ) לתחומים רבים אחרים ע"י חשיבה מרובה הורסים את הסזפונטניות וההתנהגות הטיבעית לפיכך, ע"י חשיבה אנלטית מרובה אתה מקשה על איבחון חושיך ורגשותיך הטיבעים .. תראה תנסה להבין את דברי מהזוית שלי לדוגמה תחשוב ששנינו באותו בית- משפט מיצגים את אותו לקוח בתחומים שונים עם הוא יוצא אשם שנינו מפסידים כך שחיבת להיות הבנה ביננו ( לאו דוקא הסכמה) תנסה להשליך את דברי על מקרה בעברך ואיך היית מתנסה בו לפי דברי .. אשמח לשמוע ......

למעלה