סקר
איך מתקדמות ההכנות לפסח

22BB

New member
האפשרות הראשונה הצחיקה אותי

אולי רק מרילין יכולה לענות עליה

22BB

New member
והאפשרות השניה לא מומלצת

אני מכירה משפחה שנוסעים כל פסח, כל המשפחה המורחבת לבית מלון. קרה פעם שמישהו מהמשפחה הובהל לבית החולים שמצוי ממש ליד הבתים של המשפחה ואי אפשר היה להיכנס לדירות. באסה.
כדאי גם אם לא מנקים במיוחד לפסח לרכז את החמץ במקום נסתר ולמכור את החמץ.

אמרלדה

Active member
טוב, הפעם כנראה נשאיר כמעט הכל לשבוע האחרון

כי בכל זאת בית חדש, לא צריך לנקות את פנים הארונות בכלל, בכל הבית, כולל מטבח. במיוחד בהתחשב בעובדה שאני עדיין משנה כל יומיים את המיקום בארונות, וכל פעם מנגבת את המדפים סתם בשביל ההרגשה...

במטבח יש לנקות את התנור (הפעלתי הלילה פירוליטי. הערב אנקה אותו וזהו. חסל סדר אפיה), המזווה (אנקה בשבוע הבא) והמקרר. המקפיא נקי וריק. לא הפעלנו אותו מאז שעברנו. "ויש" אחד מלמעלה ואפשר כבר קניות של בשר ועופות וכולי. אצלנו הוא גם לא עומד במטבח אלא בחדר אחר.

קבעתי עם עוזרת יום עבודה ארוך לפני החג - מקרר, חלונות וספונג'ה יסודית.

ובסוף אנחנו מוזמנים לליל הסדר לאח של השלם, אז בכלל עושה רושם שזה יהיה הפסח הקל ביותר מזה שנים...

אמרלדה

Active member
אין מילים.

התנור שלי עובד כמו מטורף, ויכולת השפשוף שלי מאוד מוגבלת.

אחרי ההפעלה הפירוליטית יש בתחתיתו הרבה אפר. הרבה יותר קל לנקות מכל דבר אחר...

מומלץ !

shiri67

New member
לי יש תנור ישן יותר, ניקוי קטליטי,

מגיע רק ל 300 מעלות.
אבל גם כיף בניקוי.

תכלתt

New member
היי, גם אצלי בפעם הראשונה אנקה בפירוליטי

השאלה היא האם לידיעתך אפשר להכניס גם את תבנית האפיה?
התבנית שלי התלכלכה משומנים באפיה ומתלבטת בין להכניס בזמן הפירוליטי לתנור, או לנקות במסיר שומנים.

אמרלדה

Active member
תכלת, רק מסיר שומנים. אסור בפירוליטי

התבניות ואפילו הרשת לא עומדים בחום הזה.

תכלתt

New member
תודה רבה! איך התנור מתקבל אחרי הפירוליטי? אני

סקרנית אם זה באמת מה שעושים מזה.
אני מתכננת לנקות אחרי שבת. בעז"ה.

אמרלדה

Active member
אני אגיד לך איך מתקבל אצלי

אני עובדת אתו נון-סטופ, כי אני גם מבשלת בו את כל האוכל שלנו. כמעט לא מבשלת על הכיריים. הכל בתנור, אז הוא מתלכלך, והרבה.

אחרי הניקוי מתקבלת בתחתיתו ערימת אפר קטנה. אז ברור שצריך לנקות אותה, היא לא מתנקה לבד. אבל יש הבדל גדול מאוד בין לנקות אותה, בקלות, ובין לנקות תנור מלוכלך בשאריות שומן, שריפה וכולי.

אני אוספת במין מגב קטן של מטבח את האפר לתוך איזושהי צלחת, שופכת לפח ואחר כך מנקה את התחתית במגבות נייר רטובות סחוטות עד שיוצאות נקיות.

shira1960

Active member
חוץ מפריזר מפוצץ מעופות/חלקי עוף שניקנו במבצע

אנחנו בקצב מאוד איטי.

למעלה