סקר:
באיזה מקומות עבודה עבדתם

סקר:
באיזה מקומות עבודה עבדתם

בנעוריכם/שנות ה-20? מקומות שבהן עשיתן עבודות כמו קיפול ניירות,מילצור וכו'.ספרו חוויות.

ג רפאל

New member
משרה ראשונה? מתורגמן בחברת נסיעות..

בערבי שבת וערבי חג - משרה חלקית בבתי מלון כ'פקיד קבלה'. ללילה. [פהקת]

תמיד לבוש טיפטופ, והתנהלות מכובדת.

.

arye9

New member
בוטנים

בחופש הגדול (בכתה ח'?) עבדתי בקטיף בוטנים.
למחרת הלכתי לשדה ולא ראיתי אף אחד, הם עברו כנראה לחלקה אחרת
והאמת ששמחתי מאד.

עד עכשיו לא קיבלתי את שכרי

sharpantie

New member
אמקור וחברת החשמל

אחרי הצבא עבדתי חודש בחברת אמקור בקו ייצור המקררים. בסוף קו הייצור
יש על המקררים שאריות של צמר סלעים. הייתי עובר עם צינור לחץ אויר לנקות.
בחברת החשמל עבדתי עוד לפני עידן המחשבים בפתיחת כרטיסיות למוני החשמל.
לכל מונה היתה כרטיסיה...... אחחחחח היו זמנים.

למדתי בתיכון מקצועי

במחנה הצבאי צריפין ועבדתי פעמיים בשבוע במחסנים של אותו בסיס, עבודה פקידותית בעיקר. זאת הייתה העבודה הראשונה שלי.
אחרי הצבא, בתור עבודה מועדפת עבדתי בעיקר במשתלות ומפעלים שונים.

דווידו

New member
בשנות ה20 לחיי הייתי קיבוצניק

פלחניק ומנהל הכולבו של הקיבוץ

Y. Welis

New member
לא מעט - כל מה שחברות כוח האדם זרקו לי

וזה תמיד המינימום שניתן (הן אגב לוקחות לעצמן חלק מהשכר - עוד סיבה טובה לעקוף אותן).
מי שרוצה לעבוד בניקיון - תמיד ימצא מקום. זה רק שאלה של מוכנות. בכל התקופה שהייתי רשום בהן, היה ביקוש מתמיד. כך שאני לא קונה טענות על חוסר בהצעות עבודה.

* התחלתי בגיל 17 בסבלות (ליום אחד...). לפחות היתה ארוחה טובה באמצע. ושינה טובה בסוף.

* עברתי לליווי מיכליות-דלק בגוש עציון (רווחי יותר, בעזרת חבר) - חוויה די טובה. ימי האינתיפאדה הראשונה - נופש לעומת היום... ביקרנו בכל מיני מקומות מעניינים. ראיתי את בית"ר עילית כשרק חפרו בה את התשתיות.

* משם עברתי להכנת-מנות במסעדה של תיאטרון ירושלים. הבעיה שנטיתי לנשנש תוך כדי עבודה... הבעלים היו קמצנים ביותר, כך שזה לא הסתדר (בד"כ כשאני פוגש קמצנות, אני נעשה חמדן). ראיתי שחקנים ידועים...

* משם עברתי להשגחה בבגרויות. דווקא נחמד. זמן טוב להשלים קריאות. התלמידים של אז היו מלאכים טהורים לעומת היום.

* בין לבין עבדתי בטחינת קמח למצות בבית-ישראל. עבודה לא קלה, אבל מפתחת כושר חבל"ז. יותר טוב ממכון כושר, כי מקבלים כסף על המאמץ... (למי שרוצה לעסוק באפיה נטו של מצות - הרווחים משמעותיים ביותר. אבל צריך קשרים וכושר רציני).

* בסוף העשור ההוא הבנתי שבשכירות לא אמצא ישועה, ונעשיתי לעצמאי - טכנאי PC (גם חילטרתי כמתרגם, אבל זו לא עבודה קבועה).

מה הלקח? למצוא לקוחות פרטיים. כל תיווך באמצע רק יפריע.

אני עבדתי ב...

עבדתי מתישהו בתור פקידה זוטרית והייתי צריכה כל היום להדפיס כרטיסיות. ישבתי ליד שולחן קטן ועליו מכונת כתיבה מהסוג הארכאי -כבדה מאד. יום אחד נחה עלי הרוח ורציתי להזיז קצת את מכונת הכתיבה. היא פשוט צנחה על הריצפה מהצד השני של השולחן והתרסקה והתעקמה לגמרי. פחדתי שיכעסו עלי אבל לא כעסו - גם ככה זאת היתה גרוטאה.

באותו משרד שבו עבדתי - המפעל היה שייך למשפחה - אב ובנו מפעל לא בדיוק מעניין - הכינו קוגלגרים - מיסבים גליליים - אני הייתי עונה לטלפונים ומתקתקת במכונה. יום אחד ישבתי והייתי לבד בחנות - ברחוב העצמאות- צלצל מישהו ושאל - האב ישנו? - עניתי - לא!. הבן ישנו? - עניתי: לא! ומי את? שאל. אמרתי בלי לחשוב הרבה: רוח הקודש!!! הוא פרץ בצחוק אדיר ומאז קראו לי שם 'רוח הקודש'..

עבדתי גם במשרד התקשורת. לכל מנוי היה כרטיס (כתוב ידנית) וכל פניה מהמנוי היה צריך לכתוב טופס הוראה למחלקה הטכנית/ או שינוי כתובת וכו' = למחלקה המתאימה. אחר כך היה צריך הכל לכתוב בכרטיס ולתייק את הכרטיסים בסוף היום במגירה.

עדגיל

Well-known member
העבודה הראשונה והאחרונה -

האחרונה: עיתונאית ברשת שוקן כמעט 2 עשורים במהלכם התוודעתי לאנשים שבחיים לא הייתי פוגשת (ח"כים, ביל קלינטון, שרון סטון...). העבודה הראשונה כתלמידת תיכון בחופש הגדול בחנות הבגדים "מצקין" באלנבי. התפקיד שלי היה "האורזת". (כמו היום בסופרמרקט) עמדתי ליד הקופאית, ולאחר שהלקוח/ה שילם/ה הפריטים היו מועברים אלי ואני צריכה לקפל יפה יפה, ואוי ואבוי אם תהיה סטיה מהקוים הישרים, ואח"כ להניח בתוך שקית נייר שכתוב עליה בגדול "מצקין" או על נייר דק בדומה לנייר שעטפו בו תפוזים ולבסוף להכניס לשקית ניילון עם ידיות קשות שנסגרות בשני תיקתקים...

sharpantie

New member
עד היום אני זוכר

את חליפות מצקין שהיו מותג באותם ימים. אמנם הייתי נער ולא
השתמשתי בחליפות אבל המותג היה בעל שם שאי אפשר לשכוח.

Y. Welis

New member
זוכר את הידיות עם התיקתקים. נעלמו מאז וחבל.

חסרים לי עד היום בכל מיני שקיות.
&nbsp
בכלל הייתי פעם טיפוס של שקיות - לפני שהתיקים הסיניים הזולים הגיעו הנה לפני 15 שנה (אז תיק היה יקר, ולרוב גם לא נוח. שנים הסתובבתי עם תיק 'מקלחת' אדום-צהוב של איזו חברת איפור, שאמי קיבלה באיזה מבצע). שקיות היו נוחות. אמנם מקנות מראה של הומלס, אבל נוחות וקלות להידוק סביב פרק היד או האצבע, שלא יאבדו (עובדה - לפני שנתיים אבדה לי אחת עם 2 ספרים, כי כבר הייתי עם תיק ושכחתי איך זה להיות עם שקית).

למעלה