סקר:

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
סקר: ../images/Emo32.gif

תוצרת של איזו מדינה אתם מקפידים לקנות? ושל איזו להחרים? בארץ ובעולם? עונה: מקפיד לקנות תוצרת צרפתית, מחרים תוצרת איטלקית ואמריקנית.

ne ro

New member
מחרים תוצרת אמריקנית, בעיקר מוצרי חשמל ומזון.

קונה תוצרת צרפתית, בעיקר יין.

ני-רו מאיזה תקופה הגעת עלינו?

חרם צרכנים לפי מדינה ומצב פוליטי? האם אתה פאשיסט? מה נסגר איתך מר ני-רו? בשביל מה כל הכעס הזה? אתה נלחם כל כך חזק בטחנות רוח.... ששכחת כבר בשביל מה....

ne ro

New member
מה הקשר?

אני מחרים מדינות לא רק לפי עמדתם הפוליטית. אני מחרים לפי רמת המוסריות שלהם ואם אני אוהב אותן או לא.

אז זה ילדותי וחסר טעם

לשם מה חרם צרכני?!? אתה באמת מאמין שאתה לא צורך מוצרים אמריקיאים? אתה צורך גם צורך.....מה תוצרת המחשב ממנו אתה כותב? איזה נעליים אתה לובש? משחת שיניים? טלוויזיה? ועוד ועוד....

אבל נירו היקר

ממה שהספקתי להבין ממך טמון בך פוטנציאל עצום שנמנע מלפרוץ כתוצאה מזעם, כעס ועצבנות חסרת שחר. השינאה ניתנה לקלי הדעת ולבורים, אני מאמין בכל לב שאתה אינך קל דעת אלה אינטיליגנט, שמע לי, עזוב את הדמגוגיה הזולה, עזוב את השינאה, בו תן פיתרונות אמיתיים למצב בלי דימיונות על סילוק כל היהודים משום שכך אתה חולק את אותה דיעה עם הימין הקיצוני. בבקשה, אני איתך, תגיד לי מדוע לדעתך חרם צרכני של אדם בודד או של קבוצה תורם למשהו?

ne ro

New member
איך?

אתה יודע בכלל איך אני מחרים? אני לא קונה...

אז זהו שהחרמת מוצרים לא עובדת

מעבר לכך היא גם לא יישימה, זה סוג של מאבק נערי. תלחם בעזרת הפה שלך והדעות שלך, תפקח לאנשים את העניים בעזרת שיכנוע. אם הייתי אומר שאני שונא ערבים ואני חושב שהם נאצים וכלבים, היית מקשיב למילה שאני אומר? לא! אז דרך טובה להתנגד זה למצוא טיעונים שאחרים לא יוכלו לסתום לך את הפה איתם.

ne ro

New member
אני כותב בכל מיני פורומים כאן בתפוז,

ומפרסם את הדיעות שלי בנושא הזה.

Original DNA

New member
מה הבעיה? גם אני מחרים תוצרת אמריקנית.

אני לא אוכל במקדונלד'ס, לא רואה סרטים אמריקניים (אלא אם כן זה מייקל מור או סרט שצוחק על ארה"ב), לא קונה בגדים אמריקניים..........בקיצור, מתנגד לאימפריאליזם עד הסוף.

L m a o

New member
אז אני מניח שאתה בעד שלטונות

כמו ברוסיה, ואולי כמו ערב הסעודית, שם מותר להכות נשים. שמאל, עלק.

Wing Chan

New member
לא ממש משנה לי.

זה לא שאני לא מתנגד למדינות מסויימות, כי אני כן, אבל אין ממש קשר בין חרם צרכני על אותה מדינה לבין התנגדות לה. ואני אסביר - לא בא לך לקנות מוצרים שהונפקו בארה"ב, לדוגמא? סבבה, אל תקנה. אבל אל תחשוב שאתה פוגע במדינה ע"י כך. למה? קודם כול מן הסתם כי הכלכלה של אותה מדינה היא קצת יותר חזקה מסתם ישראלי שהחליט לא לקנות את מוצריה, ושנית כי אתה לא משנה את אופי המדינה בצורה הזו. מה שאתה רוצה להשיג, הרי, זה שינוי - של אופי הממשלות, של הפעולות שהן נוקטות, של החברות באותן מדינות ושל האנשים, וזה לא ממש יושג בעזרת חרמים. אתה לא מקטין את כוחה של המדינה או מתנגד לה ע"י שלא תקנה את מוצריה, אתה פשוט נובח על העץ הלא נכון ומבזבז את זמנך.

ne ro

New member
צודק מאוד, אבל

זה חרם פרטי שלי. אני מחליט איזו מדינה להחרים ואני לא ממש מצפה שהכלכלה בישראל או הממשלה בישראל יחרימו את ארה"ב או כל מדינה אחרת שבחרתי להחרים... אבל אם יש מדינות שאני משתדל להחרים את התוצרת שלהן, אני מחרים בכל ארץ אחרת בעולם, שאני מבקר בה לפעמים. בארץ ובחול.

EverMan

New member
ממש לא מחרים שום מדינה.

ואם יש מדינות שאני אחרים זה מדינות כמו סין או טיוואן שאין בהן פיקוח על תנאי העבודה, או חברות שמתעללות בבע"ח/בסביבה.

L m a o

New member
-

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

למעלה