סקר PISA - לשמחה זו מה עושה?

גוססי2

New member
סקר PISA - לשמחה זו מה עושה?

לאחר פרסום התוצאות הקשות של סקר PISA קפצו כאן כמה "אוהבי ישראל" והחלו, תוך יללות שמחה בלתי מוסתרת, לירות חיצים כלפי מערכת החינוך הממלכתית. את ההילולה הוביל ידידנו משכבר ימים, חוקר הדילוגים הידוע בועז מצגר שפתח את הודעתו בנושא במילים "מה הם אומרים על התוצאות של החינוך הממלכתי לדורותיו". ובכן, הדברים אינם כה פשוטים. לא "החינוך הממלכתי לדורותיו" נבדק, אלא מדגם מייצג של כלל אוכלוסיית התלמידים מדינת ישראל. מצ"ב קישור למאמר ב"הארץ" המוסר פרטים מעט יותר מדוייקים מאלה של מדען הדילוגים רב המוניטין. ציטוט רלוונטי מהמאמר: "4500 תלמידי חטיבות הביניים בארץ כללו מדגם מייצג של כלל האוכלוסיה - חרדים, תלמידי החינוך הממלכתי והממלכתי-דתי". המאמר המלא כאן: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/313438.html

Providence

New member
יפה, ידידי. גזרתי וגם שמרתי. אולם,

המתחיל במצוה אומרים לו גמור. כדאי שתרשום את הודעתך גם בפתיל זה, במיקום מתאים, למען לא יאבד הקשר ביניהם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=17437337 לי אין ספקות בנוגע לזהות המגזר שגרם להורדת הממוצע הישראלי בסקר PISA, והצגתי לכך ראיות מספסימנים חרדיים בפורומנו...

מוטי32

New member
אולי אין להם השכלה אבל שכל יש

להם.בטוח שמי שלומד גמרא כל היום יש לו שכל והוא נהיה פיקח . חוץ מזה מה הקשר בין השכלה לבין אמונה?.הנה הבבלים הקדמונים היו מלאים בהשכלה ובכל זאת האמינו באלילים והיו משתחוים לפסלים. אני חושב שהאמונה שלנו לא באה כתוצאה מזה שעם ישראל היה עם חוקר עד שהגיע למציאות בורא עולם.אלא פשוט כתוצאה מניסים גלויים שארעו בכל תהליך יציאת מצרים והלאה...שהכל היה מתוזמן על פי משה והנביאים וכל זה... ובגלל הניסים הגדולים שעם ישראל ראה הוא בא לידי אמונה גמורה.לא בגלל עבודת דוקטורט בתיאולוגיה.נראה לי שגם פרעה לא היה פראייר במחקרים כמו החרטומים וכל אלו.וככה כל הכופרים שהיו במרוצת הדורות בטוח שלא היו סתם מטומטמים רק שהם לא שוכנעו באמונה בבגלל שהם לא ראו את הניסים או שסתם לא רצו להאמין בגלל שקשה לקיים את מצוות האמונה.חולשות אנושיות...

Providence

New member
"ובכל זאת האמינו באלילים והיו

משתחוים לפסלים" גם היהודים כאלה, אלא שאליליהם עברו רדוקציה לאליל יחיד, ופסיליהם וירטואליים "כתוצאה מניסים גלויים שארעו בכל תהליך יציאת מצרים והלאה" אין שום ראיות להתרחשות בפעל של ארועים אלה. הם מתוארים במנוסקריפט אחד ויחיד המעיד על עצמו (הוכחה מעגלית). "בגלל שקשה לקיים את מצוות האמונה. חולשות אנושיות" קשה להתחיב ל`מהות` שאין אפשרות להכריע האם היא קימת או שמא היא הזיה, ואשר, מעשית, לא תצלח לדבר, זולת לצור בה על פי צלוחית (והכוונה, כמובן, ל`אלהים`)...

אין ראיות אבל יש אמונה במסורת

ואנחנו מאמינים שגדולי ישראל ואבותינו היו די ספקנים (לפחות כמוך)ומצאו לנכון להעביר את המסורת הזו.אז גם בלי ראיות וגם נגד השכל אני מאמין. אותו מניע שמניע אותך לסתור את האמונה (אם אתה כנה במעשיך)הוא בין היתר המניע שהניע את אבותינו להמשיך את העדות שראו עיניהם. חוץ מזה יש המון ניסים בכל דור ודור שגם אני ראיתי.ואדוני הנכבד אין שום כלי מדעי שיכול להסביר תחזית מדויקת שרואים בחלום שאחר כך מתממשת אחת לאחת.גם הנבואה היא אחת מהיתדות המחזקות את המסורת.

Igra Rama

New member
אף אחד לא סותר אמונות פה

שרץ מטומטם, האם אתה בכלל מבין את הדיונים שמתרחשים פה ? אידיוט, אינפנטיל זבל של החרא שמוציאים מהשירותים. עוף מפה ואל תחזור לפה, חתיכת נפל.

מוטי32

New member
פרקי שירה והגות מאת אגרא

תמיד חשבנו שהמוזה היא בעצם השראה נעימה הנוסכת רגשות מעוף של טוב ועדינות.אכן אי אפשר לפורום ללא חידוש.הנה מצאנו ראינו השראה עצומה שמקורה בכעס ושינאה.והיא ההשראה הזו מביאה לידי חיבור לירי מדהים ביופיו עם יצירת רצף מלולי מפעים ושובה לב. להלן הציטוט של "אגרא רמא" או בלע"ז IGRA RAMA שהוא בכלל מכונה כאן בעוד כמה כינויים הידועים לו בלבד וחשודים בעיני כולם.אז כאמור הנה הציטוט שובה הלב והרוח : אידיוט, אינפנטיל זבל של החרא שמוציאים מהשירותים. עוף מפה ואל תחזור לפה, חתיכת נפל. עכ"ל הקדוש. ננסה נא כפי מיעוט השגתינו להבין את אשר התרחש בנבכי לב המשורר. "אדיוט"-כאן פותח המשורר במילה אשר מקורה בלעז כדי להבחין בינו לבין מושא גנותו (במקרה הזה..עבדכם הנאמן)אשר מתפקידה להוות איתות להבדלים התהומיים השוררים בינו-איש הלעז והחכמה לבין מושא גנותו-יליד מקומי נבער. וממשיך המשורר אינפנטיל"-לא ידעתי פירושו.אבל בטוח אין זאת ברכה.ויש מפרשים ילדותי. כעת מתמלא המשורר ברוח של ענקי עולם ומוציא יקר מזולל מפיו הקדוש כדלהלן: "זבל של החרא שמוציאים מהשירותים"-יש להתבונן היטב בהקשר מעורר ההתפעמות אין זה סתם זבל אלא זבל של החרא.כאן מגלה המשורר שמלבד הגנות שבעצם החרא עוד ישנו גנאי נוסף והוא "הזבל של החרא"-מכאן יש ללמוד כי הזבל של החרא חמור פי כמה מהחרא עצמו.אשרי דורינו שזכה למחדש כמשורר אגרא רמא.כל דור שאין אגרא רמא שרוי בתוכו.דור יתום הוא ! אני רוצה להתנצל על שהעזתי אני הדל לפרש את מילות קודשו של משוררינו הדגול.

מוטי32

New member
כמדומה שאינך מבחין בין שירה

עצומה כמו שעשית (והעזנו פנינו לפרשה) לבין רצף מילים חסר השראה ודלוח בעלמא.(אם כי הוא אמיתי)

Igra Rama

New member
כנראה שמי שמסתכל על הפרצוף

שלך לא מבין אם אתה אוכל משם או מחרבן משם. שרץ מלוכלך. האם זה נכון מה שאומרים עליך בישיבות ?

מוטי32

New member
הבחנה דקה מן הדקה

אכן כך הוא קשה להבחין.בפרט בעת שאנכי(אחר המחילה)מקיא את תכולת מעיי הצנומים בעקבות שמועות מסוימות ומראות מאד מסוימות (לא!אינני רומז לפורום)או אז באותה שעה יתקשה אכן המתבונן להבחין האם אני אוכל משם או שמא פולט את פסולת קיבתי. שוב למדים אנו כי רוח ההגות והשירה אינה פוסחת ולו לרגע מנפש משורר ובפרט אם הוא גם רופא משפחה !! ואיך אפשר לא להיזכר בפרקי שירתו כדלהלן- תמיד חשבנו שהמוזה היא בעצם השראה נעימה הנוסכת רגשות מעוף של טוב ועדינות.אכן אי אפשר לפורום ללא חידוש.הנה מצאנו ראינו השראה עצומה שמקורה בכעס ושינאה.והיא ההשראה הזו מביאה לידי חיבור לירי מדהים ביופיו עם יצירת רצף מלולי מפעים ושובה לב. להלן הציטוט של "אגרא רמא" או בלע"ז IGRA RAMA שהוא בכלל מכונה כאן בעוד כמה כינויים הידועים לו בלבד וחשודים בעיני כולם.אז כאמור הנה הציטוט שובה הלב והרוח : אידיוט, אינפנטיל זבל של החרא שמוציאים מהשירותים. עוף מפה ואל תחזור לפה, חתיכת נפל. עכ"ל הקדוש. ננסה נא כפי מיעוט השגתינו להבין את אשר התרחש בנבכי לב המשורר. "אדיוט"-כאן פותח המשורר במילה אשר מקורה בלעז כדי להבחין בינו לבין מושא גנותו (במקרה הזה..עבדכם הנאמן)אשר מתפקידה להוות איתות להבדלים התהומיים השוררים בינו-איש הלעז והחכמה לבין מושא גנותו-יליד מקומי נבער. וממשיך המשורר אינפנטיל"-לא ידעתי פירושו.אבל בטוח אין זאת ברכה.ויש מפרשים ילדותי. כעת מתמלא המשורר ברוח של ענקי עולם ומוציא יקר מזולל מפיו הקדוש כדלהלן: "זבל של החרא שמוציאים מהשירותים"-יש להתבונן היטב בהקשר מעורר ההתפעמות אין זה סתם זבל אלא זבל של החרא.כאן מגלה המשורר שמלבד הגנות שבעצם החרא עוד ישנו גנאי נוסף והוא "הזבל של החרא"-מכאן יש ללמוד כי הזבל של החרא חמור פי כמה מהחרא עצמו.אשרי דורינו שזכה למחדש כמשורר אגרא רמא.כל דור שאין אגרא רמא שרוי בתוכו.דור יתום הוא ! אני רוצה להתנצל על שהעזתי אני הדל לפרש את מילות קודשו של משוררינו הדגול

Igra Rama

New member
לא צריך אבחנה דקה בשבילך

כי כבר קיבלת דיאגנוזה. להלן חלק מדבריך: כאן. "כופרים=נאצים=מחבלים". ושם. " עם קום מדינת ההלכה בקרוב (לפי קצב החוזרים בתשובה מידי יום) יהיו פתרונות מעשיים לאנשים מסוגך. יכול להיות.? אין לך סיכוי לחזור בתשובה לעולם.תדע לך .אתה גמור.99% שאבותיך נישאו לגויות ואתה צאצא שלהם. יו.." ישפוט הקורא הישר איזה שרץ מלוכלך וזבל שבזבלים כתב את הדברים האלו למעלה. ואגב האם זה נכון שבעקבות פסילת עבודתך, נפסלת לשידוך ? מה יהיה תלך לזונות ? אתה בעצם רגיל לזה מביתך.

אל חבר השופטים-משוררי האומה.

הריני לוותר מראש על פרס ישראל לשירה ולעניקו למר אגרא רמא אשר כל לשון תדעך מול לשונו הזוהרת המפיקה פניני ברכות כדלהלן מי שקורא לי להשמיד אותי ואת החילונים, צריך לשים במקום שנותן הרבה כדורים ירוקים. חתיכת זבל שלא מן העולם הזה. סיטרא אחרא שכמוך. לך לגיהנם. או פרקי שירה נצחיים אשר ניסינו לפרש כדלהלן: תמיד חשבנו שהמוזה היא בעצם השראה נעימה הנוסכת רגשות מעוף של טוב ועדינות.אכן אי אפשר לפורום ללא חידוש.הנה מצאנו ראינו השראה עצומה שמקורה בכעס ושינאה.והיא ההשראה הזו מביאה לידי חיבור לירי מדהים ביופיו עם יצירת רצף מלולי מפעים ושובה לב. להלן הציטוט של "אגרא רמא" או בלע"ז IGRA RAMA שהוא בכלל מכונה כאן בעוד כמה כינויים הידועים לו בלבד וחשודים בעיני כולם.אז כאמור הנה הציטוט שובה הלב והרוח : אידיוט, אינפנטיל זבל של החרא שמוציאים מהשירותים. עוף מפה ואל תחזור לפה, חתיכת נפל. עכ"ל הקדוש. ננסה נא כפי מיעוט השגתינו להבין את אשר התרחש בנבכי לב המשורר. "אדיוט"-כאן פותח המשורר במילה אשר מקורה בלעז כדי להבחין בינו לבין מושא גנותו (במקרה הזה..עבדכם הנאמן)אשר מתפקידה להוות איתות להבדלים התהומיים השוררים בינו-איש הלעז והחכמה לבין מושא גנותו-יליד מקומי נבער. וממשיך המשורר אינפנטיל"-לא ידעתי פירושו.אבל בטוח אין זאת ברכה.ויש מפרשים ילדותי. כעת מתמלא המשורר ברוח של ענקי עולם ומוציא יקר מזולל מפיו הקדוש כדלהלן: "זבל של החרא שמוציאים מהשירותים"-יש להתבונן היטב בהקשר מעורר ההתפעמות אין זה סתם זבל אלא זבל של החרא.כאן מגלה המשורר שמלבד הגנות שבעצם החרא עוד ישנו גנאי נוסף והוא "הזבל של החרא"-מכאן יש ללמוד כי הזבל של החרא חמור פי כמה מהחרא עצמו.אשרי דורינו שזכה למחדש כמשורר אגרא רמא.כל דור שאין אגרא רמא שרוי בתוכו.דור יתום הוא ! אני רוצה להתנצל על שהעזתי אני הדל לפרש את מילות קודשו של משוררינו הדגול. תאלמנה כל לשונות הדוברות עתק על אותו רבן של ישראל "אגרא רמא"

פתרונות מעשיים? למה לא? החזרה בתשוב

האם רצף שידורי טלויזיה 24 שעות מלאי מוסר וחכמה מאת כבוד הרב המאד חכם רבי אמנון יצחק שליט"א אינו פתרון מעשי?. נו טוב אולי הגזמתי אפשר לשדר גם רבנים אחרים... אני חושב שחבריך מהפרסומות עושים את אותה עבודה בכיוון ההפוך.והנה תלמד ממני כבוד הגאון אגרא רמא לא לפחד מטלויזיה.

מוטי32

New member
מענה אל השואל הנעים מר

אגרא רמא שליט"א.הי"ו. נרגש אנוכי מן הלהט שבך לחפש את האמת ולפעול על פיה.אכן יחידי סגולה נתברכו במתת-אל זו שבה נתברכת אתה. להלן מקצת מן הדברים שאולי ואולי יניחו את נפשך הסוערת בקדושה עילאית. מושג "כופרים" הינו מושג מאד מאד עמוק הנתון לויכוח מזה דורות רבים.יש להניח כי אם אכן יימצאו "כופרים" שלמים בהגדרתם ההלכתית (איני יודע היכן כבודו מוצא עצמו) לא מן הנמנע יהיה לדמותם לשאר הניבזים.(ידועה אמרתו של הגאון ישעיהו ליבוביץ שהינה חמורה פי כמה ואנכי הזעיר מסתייג ממנה מלא התוקף) ואם נניח שאכן הינך צאצא לנכריות ! מה רע בכך? היכן השיויון והאחוה בין הגזעים והעמים? מדוע נתפסת לראיה צרה דתית פגנית? (=הכל לשיטתך כמובן) ראה זאת כברכה ממני אליך אחר שמעריך אני את גישתך האוניברסלית.

Igra Rama

New member
מענה אל השרץ

מוטי32 הי"ד יש"ו. נלהב אני מנטיית לבך לצעוד בשביל האבדון. אכן שרץ מיוחד במינו אתה. הגם שקבלת מי צוננין מראש הכולל שלך על עבודתך האלילית. וגם המושג כופר שברור לך היטב, כי הואשמת בכך. אז לא יהיה לך שידוך, תמיד תוכל לשים פעמיך אל אחת מהריבות הנאות העוסקות במשלח ידה של אמך. ולאמתך ימצא מרגוע כמימים ימימה. ואם נסבור שאכן הינך צאצא של בני התנינים הגדולים מה רע בכך ? האור בכלי שלך דועך מהר מאוד.

מוטי32

New member
כבוד גדולת קדושת אגרא

רמא שליט"א (מה זה הי"ד יש"ו שהוספת לי רבנו?) כתבת"נלהב אני מנטיית לבך לצעוד בשביל האבדון. אכן שרץ מיוחד במינו אתה" מה יאמר העבד אל מול מילות עידוד מפיו של מלאך ה אגרא רמא שליט"א. עוד כתבת" הגם שקבלת מי צוננין מראש הכולל שלך על עבודתך האלילית" האם כוונתך למי רגלים? עוד כתב הוד מעלתו " אז לא יהיה לך שידוך, תמיד תוכל לשים פעמיך אל אחת מהריבות הנאות העוסקות במשלח ידה של אמך. ולאמתך ימצא מרגוע כמימים ימימה. " רק בעל רוח הקדש כרבינו יכול לתת עצה יפה וחכמה מלאת טוב לב כזו.ועל כך בשמי ובשם ההנהלה תודתי מסורה לו לעד.יחי אדונינו מורינו ורבינו אגרא רמא לעד אמן ואמן נצח סלה ועד כן יהי רצון "רבי חנניה בן עקשיא אומר רצה הקב"ה לזכות את ישראל וכו'---קדיש.

למעלה