סקר.

candy77091

New member
סקר.

האם יש משהו שאתם יכולים לומר עליו שהוא שבירת מוסכמות,משהו שאתה נוהגים שונה מהחברה בה אתם חיים..

נעמה92

New member
כן....

אצלי היה ללכת בלי כיסוי ראש אחרי החתונה- מה שהתשנה- אז אולי נשברתי והיו שאמרו אפילו X נפלה... אבל שהתחלתי ללכת זה בא ממקום אמיתי שלי, ורצון שלי

מה זה נקרא שבירת מוסכמות?

רק מה שאנחנו עושים בריש גלי או גם מה שאנחנו נוהגים בחדרי חדרים שאף אחד לא רואה וזה מנוגד לעקרונות החברה?

קרן2510

New member
גם דברים שעושים "בחדרי חדרים"

והם מנוגדים לעקרונות החברה אפשר לקרוא להם "שבירת מוסכמות"

candy77091

New member
גם וגם.

יש שבירת מוסכמות שלנו כלפ החברה,או כלפי הקהילה או כלפי מה שנהוג בבית ההורים,מה שנהוג במגזר ומה שנהוג בציבור כל אלה הם שבירות מסכמות...

בחדרי חרדים

איננו שוברים מוסכמות. אנחנו עושים מה שבהא לנו. אבל אין לנו את האומץ לצאת כנגד החברה ומוסכמותיה.

שבירת המוסכמות שלנו:

אצלנו היה "חדר אי איחוד" בעלי הוא אשכנזי ואצלם אחרי החופה צריך ללכת "לחדר איחוד" ואז לפי ההלכה אנחנו נקראים "נשואים לכל דבר" שזה כולל כיסוי ראש ( אני לא רציתי להסתובב עם כיסוי ראש ושמלת כלה) אז מה עשינו? עשינו את כל הטקס של ההליכה לחדר איחוד(שירה וריקוים של החברה) וכנסנו לחדר איחוד וביחד איתנו נכנס גם הרב שקידש אותנו ודיבר איתנו על היום הגדול הזה, ואז חזרנו לאולם. וההורים שלו עד היום לא יודעים על "התכסיס הזה"....

candy77091

New member
יפה,מעניין האמת גם אני חשבתי

על זה.רק שזה אצלי זה היה הפוך, מבחינתו אסור חדר ייחוד ואני רציתי שיהיה(ועד היום חבל לי שלא היה-לא בגלל ה"עניין" של זה אלא בגלל שרציתי לדבר איתו ולראות אותו סביר כל ההמולה,להחליף חוויות..

סוג של תשובה ../images/Emo20.gif

האם כל שינוי מהמקובל בחברה הוא "שבירת מוסכמות"?.... אני משתדלת לחיות את חיי כפי שאני מאמינה ובוחרת שראוי ומתאים לי. לפעמים זה תואם את מה שבד"כ מקובל ולפעמים פחות. אבל אני לא חושבת מה מקובל ומה לא. לא מחפשת לשבור שום דבר. מחפשת להיות שלמה עם הבחירות שלי. ולבנות משהו מוצלח. לא לשבור.

candy77091

New member
את התייחסת להקשר המילולי אבל אני לא התכוונתי

אליו והדברים שאמרת ברורים מאליהם..כוונתי היא שזו גם הגישה שלי.רק שכיון קוראים לזה שבירת מוסכמות..

למעלה