סקר

ההגיון1

New member
סקר

כמה אחוז לדעתכם מכלל הציבור המגדיר עצמו חרדי הינם חרדים כלפי חוץ וכמה באמת למען שיהיה ניתן לעמוד על אלו שפוסחים על כמה סעיפים- חיים במצב לא ברור ניתן לנתח לפי חלוקה של אחוז החרדים בעל כרחם אחוז המסופקים ואחוז המאמינים והחרדיים מענין לגלות את התשובות

התולעת 1

New member
אני מניח שהחרדים לא ישתתפו בסקר

כיון שיש כאן סתימת פיות ,ממנהלת הפורום,ואני מניח שאכן הם נחסמו לפורום

חבל שיש כ"כ הרבה יהודים שמתביישים ביהדותם

מנסים לחקות תרבויות של עמים אחרים... למה אמריקאים גאים בעצם היותם אמריקאים, למה ערבים גאים באיסלאם? למה אנחנו לא גאים בעצמנו? למה כנגד כל הסיכויים שרדנו? למה רודפים אותנו ושונאים אותנו אנחנו כל הזמן בחדשות והם אפילו לא יודעים למה? יש למי תשובה אמיתית? "תשובה" היא לא מילה גסה.

rachel437

New member
גם מקקים שורדים

וגם צוענים שורדים. ולמה החרדים שונאים את כל העולם?

סלסרו

New member
לשאלתך, "למה כנגד כל הסיכויים שרדנו?"

התשובה היא: בעיקר בגלל ההגנה המיוחדת שהמוסלמים והנוצרים העניקו לנו. - הנוצרים העניקו הגנה מיוחדת ליהודים על פי הנחייתו של אוגוסטינוס, מאבות הכנסיה הנוצרית, שעוד במאה ה-5 קבע שעל הנוצרים להשאיר את היהודים בחיים, כי הם מוכיחים את אמיתות כתבי הקודש הנוצריים. לדבריו, השארתם בחיים, אך במצב מושפל, מוכיחה את מאיסת האל בהם. האמונה היתה שבאחרית הימים כל היהודים יתנצרו. כך היהודים נשארו המיעוט הדתי הנסבל היחיד באירופה הנוצרית. - המוסלמים העניקו הגנה מיוחדת לא רק ליהודים אלא לכל בני הדתות המונותאיסטיות שתחת חסותם (יהודים, נוצרים, ובני הדת הזורואסטרית). כל אלה קבלו מעמד מיוחד של "בן חסות" (הקרוי ד'ימי - כי החוזה שהסדיר זאת נקרא ד'ימה). היהודים נחשבו אנשי הספר (אהל אלכתאב) וכתוצאה מכך הוגדרו כאנשי חסות (אהל א-ד'ימה) והיו זכאים להגנת השלטונות המוסלמים. הדימים זכו לביטחון אישי ולזכות לקיים את אמונתם בתמורה להכרה בעליונות האסלאם, בתשלום מסים מיוחדים ובכפוף למגבלות רבות שהוטלו עליהם. מצב זה נשאר על כנו עד למאה ה-20. למרות עמדות שליליות ביחס ליהודים, באופן כללי לא ניכרה בערבים עויינות עמוקה בדומה לאנטישמיות שבמדינות אירופה. להפך, תחת המוסלמים היהודים זכו למידה של אוטונומיה בנוגע משפט, דיני משפחה, דת, ועוד, וברוב המקומות התאפשר להם לגור בכל מקום בו חפצו. זו הסיבה המרכזית לכך ששרדו עד הלום, לא בגלל שאלוהים הגן עלינו. כמובן שתוכל לטעון שהנחייתו של אוגוסטינוס והגנת המוסלמים לדימים היא בעצמה נס אלוהי, אבל אני עפעס מפקפק בכך.

לא מאסתים ולא געלתים לכלותם להפר בריתי אתם

כשאתה עומד מול דבר מוחלט, אבסולוטי כזה, במשך 3300 שנה מאז היווצרותו של העם היהודי, לא היה אדם בעולם שיכול לערער דבר אחד מכל דברי התורה הקדושה והעם היהודי זו העדות הנאמנה לאמיתות התורה, עם שנרדף כל ימי חלדו ואף אומה בעולם לא מצליחה, רק בגלל הבטחה אלוקית,`לא מאסתים ולא געלתים לכלותם להפר בריתי אתם, זו עדות ניצחת שהעם היהודי הוא עם ששייך לבורא עולם ואנחנו בניו והוא שומר עלינו

אין לך הוכחה מוצקה

כי אם שטויות שנכתבו בספר עתיק שעבר עליו הכלח, אתה לא רצוי פה! לך לך, לפורום אחר בו שטויותיך יעניינו מישהו. אנחנו רוצים בדרכינו, ולא ממש אוהבים אותך ואת שכמותך!

החכמתני !

למעשה גם האמונה היהודית עצמה חייבת לנצרות ,כי היא נתנה לתנך את המשקל שמייחסים לו בעולם .אם היו רק היהודים מי היה שומע היום שהיה פעם כזה ספר ?!

סוג ב

New member
וכמה חרדים צבועים יש?

אני מכירה כ"כ הרבה חרדים כלפי חוץ, מאמינים באלוהים ובמשה אמת ותורתו אמת, אבל בעצם, לא בא להם לקיים מצוות. יותר נוח להם לחלל שבת בלי שידעו, לצאת למועדונים, לבגוד על ימין ועל שמאל, לא לשמור כשרות... כשאני שואלת אותם, 'הרי אתם מאמינים, אז מה עם גיהינום?' הם עונים ש'עד אז יחזרו בתשובה'. אני חושבת שיש יותר כאלה מאשר אנוסים... פגשתי עשרות מהם בשנים האחרונות... (אגב, זה מה שבעצם גרם לי להקיא חרדים ולעשות את התפנית)

ההגיון1

New member
סוג ב

כדרכך תמיד את מעלה כאן הערה מענינת העוסקת באלו שמומרים לתיאבון ומדמינים שהם יחזרו בתשובה לדעתי האישית לא ניתן לסווג אותם כמאמינים בגלל שהאמונה שלהם היא מס שפתיים לעצמם לא ראיתי אדם שמעיז לעשות משהו נגד אמונתו האמיתית בכל אופן את צודקת לגבי הסלידה הברורה מאלו ושכמותם נ. ב. מה יהיה עם כל המחבתים הטמבלים נמאס לי מהם אפילו אין לי כוח להגיב על השטויות שלהם אין דרך להעיף אותם?? אם הם רוצים שיקימו פורום עצמוני (חחחחח נושם באופן עצמוני)

סוג ב

New member
אל תגיב

ואל תיגרר איתם לשיחה. הם יעלמו לבד. אני משתדלת אבל הם צצים כל הזמן...

פגשתי אחד שנסע לאמסטרדם

וזיין מכל הבא ליד ,אחר כך חבר שלו רצה לקנות פיצה ,אז הוא לא נתן לו בשום אופן כי זה חלב עכו"ם ! והוא עמד וניסה לשכנע אותי בלהט שהדת היא האמת . מה נסגר עם המחבתים ?

רגע!לפני שזה גרם לך להקיא

חזרי כמה שנים אחורה,לפני שהתחלת עם התהילך ''בשאלה'' כעצד נוצר אצליך התהליך?את הית נראת חרדית כלפי חוץ-אבל בעצם לא,ז''א גם את הית צבוע?

גבעון 1

New member
אתה צריך להגדיר קודם

אתה צריך להגדיר קודם מיהוא חרדי או חרדית.... הרי גם בעולם החרדי יש גוונים שונים, וזרם אחד פוסל את חבירו...

חרדי זה אדם שמקיים את השו''ע

גם אם הוא חטא בשוגג עדין נקרא חרדי,אדם שחוטא במזיד כמה פעמים נקרא מומר!

למעלה