סקר

pj ladd

New member
סקר

מהי לדעתכם העמדה הכי חשובה במשחק? ותנו דוגמאות של השחקנים הכי טובים והכי זולים בעמדה הזאת לדעתי העמדה הכי חשובה היא קשר אחורי שחקנים: roberto baronio- fiorentina ivan gennaro gattuso- milan ibrahim said- al- ahly damiano zenoni- atalanta וכמובן patrick viera

הכי חשובה...

AMC. דוגמא לשחקן אחד ממש תותח שם... Veron. למה? כי יש לו קריאטיביטי 18 אם אני לא טועה, בתחילת המשחק, ו- technique-20 בדיוק מה שצריך לקשר התקפי ופליימייקר אדיר. יש עוד הרבה דוגמאות (טוטי, Aghahowa, קאלסטרום, ועוד הרבה) אבל לדעתי- בתפקיד הזה אין על ורון.

Nomero Uno

New member
הקשר האחורי

ללא ספק העמדה החשובה ביותר במשחק ולדעתי השחקן שהכי משפיע מהעמדה הזאת הוא: Radoslaw Kaluzny הנוכחות שלו בסנטנדר שלי הביאה אותי לליגת האלופות אחרי עזיבתו אני קצת מעל הקו האדום

יכול להיות.....

אני משחק עם רומא ויש לי גם את אדגר וגם את הקשר האחורי הכי טוב במנג´ר מר´ פטריק ויירה

tomash11

New member
אין כזה דבר.

אני חושב שכדורגל הוא משחק מורכב מדי בכדי לשבת ולחשב וגם למצוא בסוף עמדה מתוך כל העמדות שהיא היא תהיה העמדה החשובה ביותר. השאלה היא גם למה אתה מתכוון כשאתה אומר- הכי חשובה. האם הכוונה לעמדה שאם בה יהיה לך שחקן חלש אז לא משנה עד כמה טובים תהיה שאר הקבוצה, אתה תהיה בסכנת תבוסה כל משחק? במקרה כזה אני סבור שכולם יסכימו ששוער זו עמדה שכזו, הרי אם תקח גמד אהבל ותשים אותו בין הקורות בריאל מדריד, אין לך ספק הרי שהיא תלחם נגד הירידה...ולא לדבר על הבושות שהיא תעשה באירופה... אולי הכוונה היא לעמדה שבה שחקן חזק יכול להוות איום משמעותי על היריב? מן הסתם כל עמדה התקפית היא כזו, החל בקשר התקפי שיודע להזין את החלוצים ולפרק כל הגנה באמצעות משחק חכם וכלה בחלוץ סקורר בחסד שמייצר 40-50 גולים בעונה ובעצם מבטיח לקבוצה שלו הרבה מאד נצחונות ככה. יכול להיות שמתכוונים לעמדה שמסוגלת לפרק בצורה הכי טובה את התוכניות של הקבוצה השניה, במקרה הזה, קשר הגנתי הורס יתאים מאד לבחירה... גם יכול להיות שמתכוונים לשחקן שמחבר בין כל הקבוצה ובעצם מהווה את הברומטר שלה, גם כאן קשר הגנתי או התקפי יתאימו. ברומטר?...זה כבר כל שחקן יכול להיות. אישית, אני חושב שהעמדה הכי חשובה במשחק, היא בעצם העמדה שממנה אפשר להשפיע הכי הרבה על המשחק ועל הקבוצה כולה, ואת זה, אולי יותר קל לעשות מהקישור אבל האמת? אפשר לעשות את זה מכל עמדה. אוליבר קאן- אין לאף אחד ספק שהוא הוא היה הרוח החיה והאיש שהביא את גרמניה במונדיאל האחרון לאן שהיא הגיעה (ויש אומרים שהוא גם האחראי לכך שהיא לא לקחה גביע בהשמטה ההיא...) פרנץ בקנבאואר- עד כמה שזכור לי הוא היה בלם או קשר אחורי, לדעתי בלם אחורי שעולה להתקפות...והוא השחקן הגרמני אולי הגדול ביותר בכל הזמנים ואחד הגדולים ביותר במשחק בכלל בכל הזמנים. פלה ומראדונה- שניהם לא היו קשרים הגנתיים ועד היום יש ויכוח מי מהם הוא הגדול ביותר בכל הזמנים. קרויף- גם לא קשר אחורי. זידאן, חריסטו סטויצ´קוב, גיורגי האג´י= שלושתם שחקנים שלקחו על הגב שלהם נבחרות, אמנם מוכשרות גם בלעדיהם, אבל עדיין הם אלו שסחבו, את הנבחרות שלהם להשגים הכי גדולים שלהן. אף אחד מהנ"ל חוץ אולי מבקנבאואר לא היה קשר אחורי. אני לא בא לומר שקשר אחורי זו עמדה לא משהו, היא עמדה חשובה מאד ואני בטוח שגם ישנם הרבה שחקנים גדולים ששיחקו בעמדה הזו (די לראות את העבודה שרוי קין עושה במנצ´סטר, את העבודה של דוידס, של פטריק ויירה, ולדעת שאין מה לזלזל בעמדה הזו בכללללל). אלא מה אני מתכוון לומר? שאי אפשר להגיד העמדה הזו יותר טובה מאחרת, זה כל כך - כל קבוצה לגופה שלה וזהו. בגרמניה העמדה הכי חשובה כרגע היא השוער, כי הוא מזין ומתדלק את כל הקבוצה מאחורה, ואתם יודעים מה? אני גם לא בטוח שבקבוצות גדולות כמו מנ´צסטר או ריאל, אפשר להגיד בכלל איזו עמדה יותר חשובה... אפשר אולי להגיד איזה עמדה היא הכי חשובה בשביל השיטה של המאמן...או של הקבוצה, אבל בכדורגל היום, למרות שיש שיטות, הרי שבהתקפה אחת, ריאל יכולה לשחק 5-4-1 והתקפה אחרי זה לשחק 4-3-3, זה הרי כל כך דינמי בכדורגל של היום... לדעתי השאלה היותר נכונה היא לגבי קבוצות ספציפיות, ולגביהן צריך לשאול, מיהו השחקן החשוב ביותר. והשחקן הזה יכול להיות לפעמים השחקן שממריץ הכי טוב את הקבוצה, זה יכול להיות השחקן שכובש הכי הרבה שערים, וזה יכול להיות השחקן שמצליח להרוס את ההתקפה של היריב באופן הכי יעיל. דרך טובה לגלות מי השחקן הזה, זה פשוט להוציא אותו, ולראות מה קורה... ראינו מה קרה לצרפת במונדיאל בלי זידאן. תגידו לא קשור או כן קשור, העובדה היא שהם נראו אחרת לגמרי למרות שיש להם שחקנים תותחים בכל עמדה. וזו סתם דוגמה אחת מני רבות. לדעתי, העובדה ששני השחקנים הכי גדולים בכל הזמנים הם בעצם קשר וחצי חלוץ, מעידה על כך שמה שחשוב אולי מכל זה היכולת של שחקן נתון להפוך את הקבוצה כולה ליותר טובה ויותר מסוכנת, וזה כאמור, אפשר לעשות מכל עמדה. זה תלוי מאד בשיטה, וזה תלוי מאד בשחקנים סביבך וזה מאד מאד תלוי באישיות של השחקן מעבר ליכולת הטכנית שלו. נסיים בדוגמה קטנה מעולם האן בי איי. כולם בטח יסכימו איתי שג´ורדן הוא השחקן הגדול בכל הזמנים. אחד השחקנים הכי גדולים בכל הזמנים נוסף אליו, הוא אוסקר רוברטסון מהבוסטון סלטיקס. אני מניח שרובכם לא מכירים אותו. הסיבה שהוא נחשב כזה שחקן גדול, היא לא בגלל שהוא יכל לקחת 20 ריבאונדים כל משחק כמו רודמן, הוא גם לא קלע מליון נקודות כמו ג´ורדן, כארים, או ווילט צ´מברליין (שקלע 100 נקודות במשחק יחיד...), הוא גם לא מסר מלא כמו סטוקטון...אלא מה? בוסטון בתקופה שהוא שיחק בה, זכתה ב8(!!!) אליפויות רצופות!! אומרים שאוסקר פשוט חיבר את הקבוצה הזו באופו מדהים וכשהוא שיחק, כל מי ששיחק איתו שיחק פשוט הרבה יותר טוב. זו גם יכולת גדולה של שחקן... לטעמי בנבחרת ישראל, העמדה הכי חשובה היא הקשר ההתקפי (וזה אייל ברקוביץ). משם הוא יכול להנהיג את הקבוצה ולתת לה את הניצוץ הזה שכל כך חסר לה. בבית"ר שאני אוהב, העמדה הכי חשובה היא הקשר האחורי והבלם. ראינו מה קרה לבית"ר כשהיא היתה עם אבוקסיס וטרטיאק בתקופה טובה ורואים מה קורה לה עכשיו... בריאל...קשה להגיד אבל העמדה הכי חשובה היא החלוץ והשוער מסיבה מאד פשוטה. יש להם שחקנים ענקיים בכל עמדה, מה שעושה את ההבדל לדעתי בטופ של אירופה זה כמה מצבים לשער ניצלת מול כמה מצבים לשער שניצלו נגדך וכאן, מה שמשנה זה חלוץ ושוער. לכל קבוצה אירופאית ברמות האלה יש קישור, בלמים ומגינים שהם בטופ העולמי, ובגלל שהשוער והחלוץ הם התחנה האחרונה מכל צד לכל דבר, הרבה מאד מאד תלוי בהם.

WarrenG

New member
סחתיין אחי איזה השקעה יופי של תגובה

בא לך לפתוח איתי עיתון או איזה אתר?? בונא מסכים כמעט רוב הדברים - יש לך הבנה אחי ובקנבאואר היה סוויפר - ליברו כמו בלם אחורי שהתפקיד שלו לחפות על הטעויות של הבלמים הקדמיים ולארגן תמשחק בהתקפה

ליטן א

New member
נוסף לטאג-ליין.

סחטיין על התגובה, שהשאירה אותי בפה פעור..

ללא שום צל של ספק

העמדה שהכי עוזרת למשחק גם בהתקפה וגם בהגנה היא מגן ואני אוהב את הצד השמאלי כי יש בו את: אדורם קייסי, רוברטו קרלוס ואשלי קול

zidane4444

New member
../images/Emo6.gifבועז , זה היה קורעעעעעעעעע

לשים באותו משפא את אדורם קייסי עם אשלי קול ורוברטו קרלוס מה פשר הדבר אולי פסיפסתי משהו וכבר זכינו בליגת האלופות וקייסי הוא המגן הפותח של בארסלונה

מה לא שמעת???

ארסנל, ברצלונה, אייאקס ופיינורד במאבק על השחקן!!! מכבי חיפה מוכנה להתפשר על 13,000,000. יניב קטן חתם בביירן וננאד פראליה הלך יחד עם אוואט לפאריס סן ז´רמן. חחחחחחח. אדורם קייסי הוא שחקן מצויין ברור שביחס לארופה הוא די אפס אבל הכישורים ההגנתיים שלו לא הרבה יותר גרועים משל אשלי קול

שח_מט

New member
כאוהד ארסנל אני חייב להגיד

שהיכולת ההגנתית של קול בשבוע האחרון היא קטסטרופה וזה פשוט לא יאמן. מצד שני הגול שלו מתחרה עם קייסי על התואר "אחלה גול של אחד שלא היה ולא יהיה אף פעם חלוץ!"

zidane4444

New member
זה רק השבוע קול הוא מגן מצויין.....

מכל הבחינות גם הגנתית וגם התקפית

zidane4444

New member
זה רק השבוע,קול מגן מצויין

מכל הבחינות גם הגנתית וגם התקפית

ls5m56ai

New member
העמדה הכי חשובה היא...

כל העמדות בגלל זה קוראים לזה משחק קבוצתי מה יעשו הקשרים שלך ללא חלוץ? ובכלל מה יעשו ללא שוער? סקר מטומטם

למעלה