סקר.

gaichuk

New member
סקר.

בשנים האחרונות,עקב גדילת הפופולאריות של גידול נחשים, עלותם הנמוכה של רוב הנחשים שמתאימים למגדלים חדשים, ונכונותם של המינים ל"התבלגן" עם מינים אחרים, אנו יכולים לראות יותר ויותר מופעים חדשים,הכלאות ומוטציות. הייתי רוצה לשמוע מכם את דעתכם על הנושא . לדעתי,התוצאות מדהימות ואני מרותק בכל פעם שאני רואה נחש חדש. בתערוכות או חנויות/מגדלים אני "הולך לאיבוד" כמו ילד בחנות ממתקים... בעבר גידלתי פיתון(ה) סלעים אפריקאי,נחש מהטבע על כל המשתמע... נשיכות,נשיפות,וחירבונים. בגודל של 2.50 מ',אמרתי לה שלום והיום היא חיה לה בעמאן (ירדן). היו גם כרכנים,מ"לינדהיימר" ועד "סנו". "ג'נגלים" לא אהבתי.לא יודע למה... אחרי "קינג" אחד ויתרתי עליהם לתמיד. הוא התחיל עם השם "הומר" ומהר מאד שונה ל"פייפ" (צינור,באנגלית.) פיתונה בורמזית קטנה (1.20 בערך),פגשה את הבורא מסיבה לא ידועה. היו גם "מקומיים", בתקופת הנעורים, אבל באיזשהו שלב הבנתי שיש מספיק בחו"ל ואין סיבה או צורך לשבות פרטים מהטבע. לתקופה קצרה גם התעסקתי עם ארסיים בחו"ל ותאמינו לי שעושים בתחום הזה ,לא פחות מבתחום ה"קינגים" והכרכנים ! היום אני כבר לא מרבה ובטח שלא מכליא. תחביב וענין,נטו. כמו שבטח הבנתם,אני די חלוק עם עצמי. מצד אחד אני רוצה לראות עוד ועוד פיתוחים והכלאות,אבל מצד שני אני חושב שצריך להשאיר לטבע את העסק הזה. אני לא חושב שסוף העולם מתקרב או משהו כזה,אבל איכשהו באיזשהו שלב הטבע מסתובב כנגדך... הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם. תודה.

naja

New member
אני לא מתלהב מהכלאות.

כשאתה מכליא מינים קרובים(קינג פלורידה עם קינג קליפורניה) אז זה בד"כ יתבטא רק בצבע ובמופע וזה לא כ"כ נורא אבל כשאתה מכליא מינים רחוקים(כרכן ומילק) אז אולי תקבל נחשים מעניינים מבחינת צבע ומופע אבל לא תוכל לצפות את האופי וההתנהגות שלהם ופרמטרים נוספים כגון גודל סופי וגודל לבגרות מינית. בנוסף אני מייחס חשיבות גדולה לשימור המינים מאחר ולא רחוק היום שנתחיל לאבד מינים בטבע(כבר התחלנו למעשה) וכל מה שישאר לנו זה אוכלוסיות בשבי ולכן כדי להבטיח שגם הדורות הבאים אחרנו יהנו מהנחשים האלה זה חשוב שיהיו כמה שיותר נחשים טהורים מכל סוג. מה דעתך בנושא?

gaichuk

New member
דעתי כדעתך.

מאגר גנים נקי זה דבר חשוב ביותר. אבל (תמיד יש "אבל"...),מאגר גנים בא כ"כיסוי תחת" (תסלחו לי על הביטוי). בין אם אנו רואים את עצמנו אחראיים ישירים או כאחראיים בעקיפין, אנו הגורם העקרי לצורך במאגר גנים. אבסורד לדעתי. מה שאמרת לגבי הכלאת קינגים בינם לבין עצמם נכון במהותו . מה שלא הבנתי זה איפה הבעייתיות באי הודאות לגבי תוצאות ההכלאה בין כרכן לקינג או בול. הנחש יצא ב"תחומי" ההורים,ז"א,אותו סדרי גודל עם מוטיב "אופי" דומה. ובסופו של דבר זה כמו לגדל כל נחש אחר... אז איפה הבעיה?

naja

New member
הבעיתיות בהכלאות רחוקות.

דבר ראשון אתה צודק לגבי האשמה שלנו(המין האנושי...) בצורך לשמור על המאגר הגנטי אבל מה לעשות לא כולם חובבי טבע בעולם... בקשר להכלאות הרחוקות אני אתן לך דוגמא קיצונית יחסית: קח כרכן תירס-נחש קל לגידול, אוכל בקלות מהבקיעה וכאשר הוא גדל הוא ממש לא בררן(מוכן לאכול כמעט הכל כולל שניצלים). בנוסף הוא בדר"כ רגוע ומתרגל למגע אדם.הנחש הזה מאריך שנים בשבי ומתרבה בקלות. עכשיו קח קינג הרים אריזונה(תרגום מאפן אני יודע...פירומלנה פירומלנה) זה נחש שצריך תנאים מאוד ספציפיים, נחש עם בעיות אכילה מבקיעה ועד בגרות,נחש שממש לא אוהב שמחזיקים אותו ביד ובכלל זה נחש שאם הוא שורד אצלך יותר מכמה שנים אתה צריך להרגיש בר מזל... עכשיו תכליא בינהם..... יש לך מושג איך יצאו הצאצאים? אוכלים טוב או בררניים? שקטים או פחדנים? מאריכיי חיים או מתים מכל פיפס קטן? בקיצור מה שאני בא להגיד זה שעם ההיברידים אתה לא יודע למה לצפות ואני לא מוצא שום דבר טוב בלגדל חיה בעלת תכומות לא ידועות. אני מקווה שההסבר הזה היה ברור יותר ולא מייגע.

Liron Samuels

New member
יש גם עוד בעיות

שיכולות להופיע כתוצאה מחוסר התאמה מוחלט של הגנים של 2 הנחשים, לא רק תכונות לא רצויות כמו קושי האכלה ותנאים קשים. יכול להיות גם שהכלאה יחיה חיים קצרים אם יהיו לו בעיות גנטיות (בלתי נראות לעין) שיגרמו למוות מסיבה כלשהי.

דעתי

אני לא אוהב הכלאות אני אוהב לראות את החיה כמו שהיא ולא כמו שהיא נראת כשיש בה עוד חיה. אני לא ממש מתלהב מהכלאות וגם לא מהיפות ביותר כי אחרי הכל הרבה יותר מרשים לקחת מין של נחש ולגדל אותו הרבה דורות ולהשיג עוד פרטים מאותו המין ובדרך של רביה סלקטיבית להגיע לתוצאות מעניינות לעומת הרעיון של לקחת שני נחשים יפים לזווג וביחד ולראות מה יצא. אין כאן שום הישג לפי דעתי. בנוסף בארץ יש בעיה של מודעות שזה אומר כמה דברים א' לא כל המוכרים בארץ מדווחים בצורה מדוייקת על ההכלאות שהם עשו למי שמעוניין לקנות. ב' רוב האנשים רואים נחש ולא ממש מתעניינים מעבר לזה. ג' אותם האנשים שקנו את הנחש וגם יודעים שהוא הכלאה כשזה יגיע לשאלה של האם הנחש ימכר או לא הם יעשו הכל בשביל למכור ובכך ימכרו נחש שהוא הכלאה בתור נחש נקי. אותו קונה שלא במודע או לפעמים כן במודע יזווג את הנחש המוכלא עם נחש נקי ויצור צאצאים שיראו מאוד דומים לנחשים נקיים ובכך אי אפשר יהיה לדעת שנעשתה הכלאה או לפחות יהיה די קשה. אבל לפעמים כשהצאצאים יגיעו לבגרות ותרבו יראו זאת גם כמה דורות קדימה שאפילו שההורים נראים נקיים הם פולטים צאצאים בני תערובת. אם אנשים היו כנים בארץ ואחוז הנחשים המוכלאים לא היה עובר את ה5-10% זה היה בסדר לטעמי אבל כמויות הנחשים המוכלאים ביחס לטהורים הן מטורפות ולאנשים לא ממש איכפת כל עוד שהנחש נמכר.

woma

New member
חייב לשבור את הקונצנזוס שנוצר כאן

אין לי שום דבר נגד הכלאות (ולהיפך) אם הכוונה ב"יצור" נחש למטרת חיית מחמד, כל עוד ניתן לעקוב גנטית אחר מוצאם המדוייק של ההורים אין שום בעיה - מנסיוני הכלאות של סוגי נחשים הנחשבים בעייתים במזון ותנאים עשויות לצור נחשים שהם גם קלים יותר לגידול וגם מאד יפים (לא בהכרח) ואני הראשון (או בין הראשונים שיעודד נחש כחיית מחמד בכל בית (וסוגו או העובדה אם הוא "גזעי" או "מעורב" לא רלוונטי) כי לתפיסתי ככל שבני אדם יכירו את בעל החיים הזה יותר ויווכחו לדעת כי הנחש אינו נורא כמו המיתוס או הדעה הרווחת עליו,אז אולי ושוב אולי זה יוביל אנשים לא לפגוע או לתפוס או ללכוד או להסב נזק לנחשים הנמצאים בטבע שלא לדבר על ירידה אפשרית בכדאיות של לכידת נחשים מהטבע לצרכי סחר.

woma

New member
אני יודע שההסבר קצת מסורבל...

הכוונה היתה (בנוסף)שאם יווצרו מופעים אטרקטיביים בשבי או הכלאות בעלות מופע יפה או מיוחד הפגיעה (לאורך זמן) בנחשים בטבע כתוצאה מסחר או הריגת הנחש בשל החשש ממנו תקטן. כמובן שדבר זה לא יפתור את בעיית "העלמות" שטחי המחיה הטבעיים שלהם לטובת פיתוח ובניה .

naja

New member
יש פה בעיה קטנה.

אני גם בעד שאנשים ילמדו לא לפחד ולא לפגוע בנחשים וחלק מזה ניתן לעשות ע"י מכירת הנחשים כחיות מחמד אבל אני לא ממש מוצא קשר בין זה לבין הכלאות (יהיה קל יותר להגיע לכך ללא הכלאות), וחוץ מזה אני ממש לא חושב שנחש זו חיית מחמד אידאלית. הבעיה העיקרית בארצנו הקטנה שיותר מידי אנשים עושים הכלאות ואח"כ מוכרים אותן כנחשים טהורים ואין ספק שכיום יש לא מעט אנשים שמגדלים נחשים לא טהורים והם אינם מודעים לכך ובסופו של דבר חלק מהנחשים האלה יתרבו וגם הצאצאים שלהם ימכרו בתמימות כטהורים ואין שום דרך לפקח על כך וחבל.

woma

New member
הקשר עם הכלאות

אני מודע לעובדה כי זה עניין של טעם, אבל נראה כי אנשים רבים בעולם חושבים כי חלק מההכלאות הן יפות מנחשים "גזעיים" ולכן להכלאות קיים שוק/ביקוש. באשר להגדרת נחש כחיית מחמד (אידאלית או לא) כרגיל לנחש היתרונות כחיית מחמד כמו גם חסרונות (השאלה המרכזית היא מה ההגדרה של חיית מחמד לצורך העניין). בעיני היתרונות גוברים לאין ערוך על החסרונות וגם אם הייתי בוחר לגדל חיית מחמד יחידה אתה יכול להיות סמוך ובטוח כי זה היה נחש (הרבה לפני כלב או חתול והמון לפני עופות, יונקים וזוחלים אחרים.

naja

New member
כמוני כמוך...

אני מעדיף נחש כחיית מחמד אך אני לא חושב שזו חיה אידיאלית לגידול ולא פעם יצא לי לשכנע ילדים לא לרכוש נחש למרות שאתה יודע כמה אני משקיע בנושא. בקשר לביקוש של ההכלאות בעולם- פה אני נאלץ לא להסכים איתך. אין לי יותר מידי מקורות מידע להסתמך עליהם אבל אם ניקח את לוחות המכירות של פורטל קינגסנייק ונבדוק נראה בברור שאחוז ההכלאות הנמכרות מסך כל הנחשים הנמכרים הוא אפסי ולכן הייתי אומר שלא קיים ביקוש אמיתי. גם אם תכנס לרשימת הפורומים שם(אני ממליץ לכולם) תוכל לראות את האנמיות של הפורום הזה ואת חוסר העיניין של הגולשים בו. נתתי לך את הדוגמאות מקינגסנייק כי אני מאמין שזהו פורטל הזוחלים הגדול בעולם(יונתן-תקן אותי אם אתה מכיר משהו אחר)וזהו מדד רציני ביותר כדי לקבל מושג אמיתי לגבי הביקוש של נחשים שונים.

למעלה