סקר

vanna

New member
סקר

באילו מכשירים אתם מישתמשים? האם הם עוזרים 100%? וmotti תודה על הטבלה!!

אני...

אני משתמשת בשל BRAVO.. אני עם המכשירים האלה שומעת 95% ממה ששומע שומע. אבל מצאתי מכשירים שאני שומעת איתם 100% {כלומר כמו בן אדם שומע}אבל, זה היה די יקר.. אז לא קנו לי.

המרחפת

New member
שתל קוכליארי

הצמדה של אלקטרודה חשמלית ישירות לעצב השמיעה, ולמעשה, דילוג על הצורך באוזן עצמה. מיקרופון בצורת מכשיר שולח שדרים אל האלקטרודה, שמתרגמת את זה לזרמים חשמלים אל העצב.

המרחפת

New member
לא הכל מושלם....

הניתוח מתאים לבעלי ירידה חמורה מאד, ומחייב לוותר סופית על שרידי השמיעה שכן קיימים. וזה בלתי הפיך. אח"כ צריך לבצע אימוני שמיעה, כי שומעים מההתחלה, כמעט כמו תינוק. וגם כאן מסתובבים או עם קופסה או עם מכשיר על האוזן, זה פשוט עובד בטכניקה אחרת. אבל מרגע שילד הוא באמת מועמד מתאים, הניתוח פותח המון דלתות ומאפשר לחוות חוויות שפעם נראו לחרשים דמיוניות.

black_magic

New member
שתל שבלולי

את השתל לא מכניסים לראש ואומרים לילד "לך לעולם הגדול אתה שומע עכשיו בהצלחה" זה ממש לא כך, כל התהליך כרוך בלימודי שמיעה ז"א ללמוד לעבד את הזרמים ולתרגם אותם לצלילים מובנים. מה שגם ההסברה שילד מושתל הוא ילד שומע הינה מוטעית מאד וזה עצוב כל מה שקורה לילדים.. עם הזהויות שלהם..

Catty

New member
לא מדוייק

לאבד את שרידי השמיעה זהו סיכון, לא תופעה נלווית. והאלקטרודות אינן צמודות לעצב, הן מוכנסות לתוך השבלול.

moran f

New member
למען האמת

האלקטרודות מגרות את העצב, כך שאני מניחה שהן אכן נוגעות בו פיזית. עצב השמיעה נמצא בתוך השבלול.

Catty

New member
למעשה

כידוע לי העצבים נוגעים בשבלול, לא נמצאים בתוכו.

moran f

New member
אז ידוע לך לא נכון

ץמונה לדוגמה תראי כאן - nerve fibers הם סיבי העצב שיוצאים מהשבלול כדי ליצור את העצב.

אייני

New member
כן, בדיוק, יוצאים ממנו,

אבל העצב עצמו הוא מחוץ לשבלול, בדיוק כפי שאמרת, שלוחות העצב יוצאים מהשבלול כדי ליצור את העצב שמחוץ לו... (להזכירך, זה מהמילים שלך...)

moran f

New member
העצב מורכב מסיבי עצב

בגלל שכל סיב יוצא מתא שערה (התאים שמסודרים בתוך השבלול) הם לא יותאים מאותו מקום. ברור שהעצב יוצא בסופו של דבר מהשבלול - הוא הרי אמור להגיע למוח, לא? אבל העצב מתחיל בתוך השבלול. אין שום טעם לתקוע אלקטרודות שיגרו... מה לדעתכם בדיוק האלקטרודות שמשתילים מגרות עם לא עצב? העצב הוא זה שמעביר את האותות שמתורגמים לשמיעה במוח.

אייני

New member
כן, האלקטרודות מגרות חלק מסיבי העצב

זה למעשה המשמעות של השתל - הוא "מדלג" מעל האוזן החיצונית, האוזן התיכונה והשבלול, ומגיע ישירות לתוך תאי העצב, שאותם הוא מגרה. (ליתר דיוק, את חלקם. בסה"כ יש משהו לכל היותר כמו 24 אלקטרודות לעומת מאות של תאי עצב...) האלקטרודות נמצאות בשבלול רק בגלל שזו הדרך הקצרה והנוחה אל תאי העצב. חשוב להדגיש שאדם עם ירידה בשמיעה שנובעת מבעיה בעצב - השתל לא מתאים לו.

למעלה