סקר.

OREAL1111

New member
סקר.

שלום רציתי להעלות סקר קצר שאולי ישמע מעט טיפשי לרובכם אך באמת מסקרן אותי לדעתי מה קורה אצל כל אחד. מרבים להגיד לי שאני מעט מגזים בנוגע לניקיון הטרריומים של הנחשים אותם אני מגדל ולכן רציתי לשאול את השאלות הבאות ביכדי להבין מה בעצם קורה אצלכם. באיזו תדירות (זאת אומרת באילו זמנים אתם מנקים את הטרריום,ימים מסוימים בשבוע?כאשר הנחש עושה את צרכיו? וכולי.) ובאיזה אופן אתם מנקים את הטרריומים של הנחשים שברשותכם? השאלה בנוגע לאופן הניקיון נוגעת באילו חומרי הניקוי אתם נעזרים(כמות הדילול בחלקם.),המצע עליו גדל הנחש והאזור אותו אתם מנקים בטרריום (חלקת הצואה,המשטח התחתון או כל הטרריום.). אני ממש מקווה שתשתפו פעולה ולא תתעצלו.תודה רבה למגבים.

רן333

New member
ככלל, אני מנקה רק כשמלוכלך.

כשמדובר בפיתונים המתכדרים הבוגרים שלי, אני מנקה את הכלובים בתדירות נמוכה יחסית: כשהנחשים מפרישים צואה או שתן, אני אוסף את ההפרשות יחד עם המצע (שבבי אורן) המלוכלך שמסביבן. אם יש לכלוך נוסף על דפנות הכלוב או על המחסות - אני מנקה אותו בעזרת נייר סופג רטוב. הנחשים לא מפרישים בתדירות גבוהה: נדמה לי שבקיץ זה קורה אחת לשבועיים עד חודש (חוץ מאשר במקרה של נקבות אחרי הטלה, שאוכלות בתדירות גבוהה יחסית, ומפרישות בהתאם), ובחורף - אחת למספר חודשים. ניקוי רציני יותר, שכולל החלפת כל המצע בכלוב, ושטיפה בעזרת תמיסת סביעור ומים, ניקוי כזה מבוצע בערך אחת לשנה. (אני לא קובע מראש את התדירות: אני מבצע ניקוי כזה כשהמצע בכלוב כבר לא נראה לי נקי/טרי מספיק, וזה מה שיוצא.) אצל הפיתונים המתכדרים הצעירים שבוקעים אצלי נדרש ניקוי בתדירות גבוהה יותר. אחרי הבקיעה, כשהם מוחזקים על נייר סופג, נדרשת החלפה של המצע ושטיפה של הכלוב במים וסביעור אחת לשבוע בערך. זאת בעיקר בשל תדירות ההפרשות הגבוהה יחסית, ובשל כושר הספיגה הירוד של הנייר הסופג. אצל פיתונים צעירים שעוברים ל-aspen bedding (התחלתי עם זה בשנה האחרונה) נדרש ניקוי בערך אחת לשבוע. אם הדבר אפשרי - אני מעדיף "ניקוי נקודתי", כמו אצל הבוגרים, אבל כשההפרשות משמעותיות יותר - אני נאלץ להחליף את כל המצע בכלוב, ולנקות היטב במים וסביעור.

omer356

New member
אני

אני מננקה פעמיים בשבוע לכל הלטאות. אני מקפיד על הגיינה גבוה מכמה סיבות 1) בריאות הלטאה 2)הבריאות שלי אני ישן עם כל הלטאות בחדר ,בגלל זה חשוב מאוד מאוד מאוד לשמור על הגיינה גבוה במצבים כאלו 3)למה לא לנקות? למשל הספייני טייל שלי שאני לא צוחק מחרבן כמו חתול גדול. הריח לא יותר טוב ממזבלה עירונית המצע שאני מאוד אוהב להשתמש בו בעיקר עם הספייני בגלל גודל הצואה הינו עיתון.קל לשימוש מאוד נוח ועם זאת(לפי דעתי) ניראה בסדר גמור אני מחטא את הטרריום פעם בשבועיים אני לא חושב שיש צורך לחטאות יותר פעמים מזה.

איתי322

New member
אני מנקה רק שמלוכלך כמו רן...

אני מנקה את הטרריום של הנחשים שלי רק שמלוכלך בדרך כלל שהזעמנים או הבואה או המתכדרים מפרישים צואה או שתן אני מנקבה אבל ניקיון סודי אני בדרך כלל עושה לפני החורף ואחרי שאני מכין את כבל החימום אז אני צריך להוציא שם דברים וזה עניין ארוך ומסובך אבל זה לא נורא אני משקיע את היום הזה וגם מתי שאני מוציא את הכבלים אז אני מנקה הכל... בנוסף יש גם ימים רגילים למשל לאחרונה אני בניתי כלוב חדש לקינג קלי' שלי ואת הקינגית השחורה העברתי לכלוב הישן שלו ואת הבואה לכלוב של הקינגית ולכולם החלפתי מצע וניקיתי את הטרריום עצמו ניקיון יסודי...

Itamar Levy12

New member
אני די מזכיר אותך בצורת עבודה.

אני מגדל את הנחשים שלי על נייר עיתון במשך כל השנה(שיכבה עבה וזה נותן לי ספיגה מעולה, הרבה יותר גבוהה מנייר סופג) ככה שכל פעם שיש צואה גדולה מידי/שתי צואות קטנות אני מוציא את הנחש הכלי מים זורק את העיתון, ומרסס את הרצפה של הכלוב במים מדוללים באקונומיקה מנג ואז מעביר מטליות "כוהל" של חיטוי על הקצפה ושם עיתון חדש. זה יוצא אחת ל7-10 ימים בזעמנים שלי, המתכדרת אצלי כבר כמעט חודש ועוד לא החלפתי לה(עשתה רק שתן אחד קטן שיצא כגוש ופשוט זרקתי אותו). איתמר.

naja

New member
אצלי זה משתנה מנחש לנחש.

אני מקפיד בעיקר על הוצאה מהירה של צואה\נשלים\כתמי שתן. שטיפה יסודית והחלפה\נקיון של המצע אני עושה רק כשנראה לי שהכלוב לא מספיק נקי או אם הוא נקי אבל עבר הרבה זמן מאז הניקיון האחרון. בד"כ בשטיפה אני משתמש במים וסבון כלים(משפריץ עם שפריצר מלמעלה למטה). פעם בשנה, או אם אני מחליף טרריומים בין נחשים, אני משתמש בפולידין(מרסס אותו במצבו המרוכז על הטרריום ואחרי כמה שעות\יום שוטף במים וסבון.). לדעתי, הדבר הכי חשוב בשמירה על הגיינת החיה-שטיפת ידיים לפני שנוגעים בה וחשוב יותר-שטיפת ידיים במעבר בין זוחל לזוחל.

X Gal51m X

New member
../images/Emo207.gif שבבי עץ

אני רוצה לקנות שבבי עץ ויש לי שאלה... את הצואה אני יודע איך לנקות אבל את השתן איך אני אמור לראות אותו?? צריך להחליף את כל המצע כל כמה זמן?? ועוד שאל אם אני כבר פה אחי הלך לקנות עכברים ואמרתי לו קצת יותר גדולים מפעם שעברה והוא הביא 2 דיי גדולים.. הבאתי לו אתמול את הגדול יותר והוא אכל אותו קצת התקשה אבל אכל.. מתי אני יוכל לתת לו את השני?? שהוא טיפה יותר קטן? הם כבר עם שיער ודיי פעילים מה אני יכול לתת לו לאכול שלא ימות?

X Gal51m X

New member
../images/Emo41.gif

OREAL1111

New member
החלקים..

הלבנים שהנחש מפריש זה בעצם שתן מרוכז,אצל מיני נחשים שונים (המטבוליזם מישתנה.)ההפרשה יכולה לצאת בצורה שונה אצל חלקם השתן יהיה מגובש יותר ואצל חלקם פחות. בכל מקרה אני מאמין שבבי האורן יבליטו את ההפרשות.לדעתי הבעיה היותר גדולה היא שחלק מההפרשות יכולות לא להימצא.זאת בעיקרון הסיבה לכך שאני לא משתמש בשבבי אורן (או בשבבי עץ אחרים.) כמצע. אין זמנים קבועים להחלפת המצע,בדר"כ מחליפים את המצע אחת לכמה חודשים כשהמצע כבר לא נראה (ומריח) כ"כ טוב.אגב אני חושב שאתה יכול להעזר בחלק מהתגובות בשירשור הזה הנוגעות לשבבי אורן. מצטער אך לא כ"כ הבנתי את החלק השני של השאלות.באיזה נחש מדובר?מה גדולו?

X Gal51m X

New member
תודה!

מדובר בנחש קינג גודל 50 +- הבאתי לו את העכבר והוא אכל בלי בעייה...הכל בסדר

ללוש 15

New member
../images/Emo45.gif

שתן מרוכז זה שיטה לחסוך במים..כשהשתן יוצא בצורה מוצקת הגוף מאבד פחות מים.

Omriev

New member
אני מנקה רק קשיש הפרש את

האזור שהפרישו ללא חומרי ניקוי ...

Omriev

New member
וניקוין רציני פעם בכמה חודשים.

עם תמיסה בניקוי של כל הכלוב...

Nevo Schwartz

New member
יופי של סקר,

אני אישית מחליף כל פעם שיש הפרשות משמעותיות בכלים. אומנם זו הגדרה קשה, אבל עד כה נתקלתי בלא מעט נחשים שנוטים להפריש בדיוק בדקה אחרי שניקית להם את הכלוב. אני רוצה להביא שפריצר נוסף שיהיה בתוכו תכשיר חיטוי מסויים. אני מתלבט עם לדלל אקונומיקה במים, או לדלל חומר אחר, למישהו ישנה המלצה? התכשיר ישמש להשפרצה על הכלובים אחרי הניקוי הראשוני ולפני הוספת המצע (נייר סופג). תודה מראש, נבו שוורץ

OREAL1111

New member
אני יכול..

להמליץ על פולידין מדולל במים.לחומר אומנם אין ריח מדהים אך החיטוי מעולה.הבעיתיות של החומר הוא שלפעמים יכולים להישאר כתמים על חומרים מסוימים בטרריום(סיליקון לדוגמא.). המלצה לחומר טיפה יותר נחמד לדעתי הוא סביעור מדולל במים.לחומר ריח מצוין והחיטוי מעולה.אך פה יש בעיה טיפה שונה,לא מומלץ שהנחש יגיע למגע פיזי עם החומר גם לאחר דילול במים,החומר מעט חזק יותר. שתיהם חומרים זולים יחסית ומפה אתה יכול כבר להחליט לבד מה מתאים לך. עם יציעו לך הצעות לחומרים שונים אחרים אני אשמח עם תשתף אותי.

OREAL1111

New member
תודה רבה.

ממש נהנתי לקרוא את התשובות וקבלתי בעצמי כמה הבהרות בנוגע לשיטת בניקיון שלי.

למעלה