סרביה אמרה דברה, לא לעצמאות קוסובו!

להחזיר שטחים או לא להחזיר שטחים

-להחזיר שטחים! -לא להחזיר שטחים! -שכן שלי שהלך למלחמה ולא חזר אמר להחזיר שטחים! -דוד שלי שהלך למלחמה ולא חזר אמר לא להחזיר שטחים! -הבן שלי ששהלך למלחמה ולא חזר אמר להחזיר שטחים! -המורה שלי שהלך למלחמה ולא חזר אמר לא להחזיר שטחים! - החבר הכי טוב שלי שהלך למלחמה ולא חזר אמר להחזיר שטחים! -בן הדוד שלי שהלך למלחמה ולא חזר אמר לא להחזיר שטחים! -להחזיר! - לא להחזיר! בשורה התחתונה- רק את מי שנפִל במִלחמה- אי אפשר להחזיר (ע"פ חנוך לוין)

Fleddermaus

New member
המפלגה שישבה עם מילושביץ' בקואליציה

קשה להשלים עם כח כזה גדול למפלגה לאומנית-קיצונית שנשיאה בפועל הורשע בפשעי מלחמה. סרביה, קרואטיה ובוסניה אשמות כולן בפשעי מלחמה מזוויעים אחת כנגד השנייה ואזרחיהן, אך אין זה אומר שניתן להשלים עם קיומה של יישות ימנית-רדיקלית בראש סרביה, דבר שעלול עוד למוטט את השקט השביר שבאיזור. מצד שני, במידה ותינתן עצמאות לחבל קוסובו, הדבר יעורר כמה אירועים חריגים שעלולים אף הם להיות הרי-אסון. ראשית כל, תתחדש הדרישה של ה-Republika Srpska לאיחוד עם סרביה, והדבר עלול להתפשט לשאר חלקי העולם (עצמאות לצפון אירלנד, וכו'). בכל אופן, דרוש שינוי מהותי ביחס לקוסובו, ויש לשקול כיצד לתת לחבל זה הגדרה עצמית לאומית ללא סכנה לשאר המדינות באיזור.

מור האם אתה מיישם את מה שאתה דורש?

אני נגד אלימות ונגד שימוש בלאומנות כמאיץ להתלהמות ואלימות. בכל מקרה יש צורך בהגנה עצמית. יחד עם זאת כל אחד ואחת צריכים גם לעשות ולא רק לכתוב. מור האם גם אתה מיישם את גישתך הפלורליסטית? האם אתה גר בנגב ו/או המצפה רמון ו/או בערבה?

מור אתה קובע עובדות ללא כל ביסוס

אני נהנה לקרוא את תגובותיך, ואני חושב שיש לשאוף לרמות מוסר כפי שאתה מביע אותן. רק שיש להסתכל לפעמים למציאות בעייניים עם שתי רגליים על הקרקע. אני ראוה את האינטרס של עמי בראש ובראשונהובכלל זה גם אמות המוסר. מי קבע שאני אוהב בלקן? לעומת זאת אתה היצהרת על "יש מספיק אדמה כדי להכיִל כִל קבוצה אתנית שרוצה עצמאות!" כך שלא ענית לי, מה עם יישוב האזורים המדבריים בישראל כחזון בן-גוריון וע"י זה להקטין את החיכוך ולמנוע אלימות? לא ענית לי אתה! ומה עם דוגמא אישית, שאני דרך אגב אכן אומר ועושה!

אחרי שגרתי בעיר הגמִלים 18 שנה

אפילו תמורת הכלת הצדק של כל העולם אני לא אשוב לגור בחור הזה... אז בסדר, יש כאן מחלוקת על רקע לא אוביקטיבי- אני פריק של מדינות ומצידי- כן ירבו, ואתה סרבי מהעם הטובח והנטבח... ארררם... משהו להוסיף? קצת נתקעתי כאן

טשאפק

New member
מעניין שהעקרון הזה לא חל

על הסרבים של בוסניה ושל קרואטיה.

קוסובו היא חלק מי סרביה

עד לפני שנים לא רבות האלבנים היו מיעוט, בגלל כושר הילודה שלהם הם הפכו לרוב
אנחנו בישראל נמצא את עצמנו בבעיה זהה בעוד מספר שנים.

לישראל כמו לסרביה יש בעיות

גם בנושא עתודות המים, אקוויפר החוף נהרס הן ע"י גורמים מישראל והן ע"י הישויות השכנות. יש בעייה עם המים מכיוון החצבני והליטאני כמו גם זיהום הנחלים בהר חברון. לישראל לא תיוותר ברירה אלא להטפיל מים. כמו בישראל גם בסרביה יש בעיה של חוסר במים ממקורות פנים. זוהיא אחת מן המקבילות בין ישראל לסרביה. רובי סרבי

למעלה