סרבן בטן- חשוב

קנגרו 73

New member
סרבן בטן- חשוב

שלום רב, התינוק שלנו בן 3 חודשים. הוא לא אהב לשכב על הבטן. כשהוא שוכב על הבטן הוא מתעצבן ולא תמיד מרים את הראש. כשאני מניחה אותו על כרית ההנקה כתמיכה לחזה הוא מרים את הראש יפה, מזיז אותו מצד לצד למשך שמן ארוך יותר. הוא לא משתמש בכלל בידים. מה עושים????

yarrin

New member
גם התינוקת שלי

סרבנית בטן. מה עושים??? זה חשוב מאוד להתפתחות חגורת הכתפיים. היא בת 3 חודשים עוד מעט ומשמיעה קולות מחאה שהופכות עד מהרה לבכי וצרחות כשהיא על הבטן. אני מנסה כל יום כמה דקות והיא לא מסתגלת, שמה לה צעצועים מגרים. לתת לה לבכות? לא יודעת..

קנגרו 73

New member
לא רוצה שיבכה

אין לי כל כך פתרונות, אבל אני מנסה לא ליצור לו זכרון רע משכיבה על הבטן ולכן לא מגיעה איתו למצבים של צרחות. על הכרית כשהוא רואה מה קורה מולו זה יותר קל, אבל אני לא בטוחה שזה באמת עוזר לחגורת הכתפיים. מה עושים????

תשובות לכולם

ראשית לגבי התרגילים באתר. כתבתי במפורש שהעבודה אינה נעשיית תחת בכי ואני חוזרת ומדגישה זאת שוב ושוב. המטרה היא ללמד את התינוק שתירגול גופני הוא דבר נעים ונחמד. החלק השני במאמר מסביר את שיטת העבודה שלי שיישמתי כבר על מאות רבות של תינוקות וכולם נהנו בסופו של דבר משכיבה על הבטן. לגבי כרית הנקה: כרית זו גדולה מכדי לשמש כתמיכה לחזה בזמן שכיבה על הבטן ויוצרת הקשתה גדולה בגב התחתון. במקומה אני ממליצה על מגבת מגולגלת כזו שנכנסת בדיוק ברווח מתחת לבתי השחי של התינוק. אפשר לראות תמונה של גליל כזה במאמר באתר. אשמח לשמוע איך הולך לכן.. ענת

yarrin

New member
רציתי להודות לך

נכנסתי לאתר שלך, אתמול ניסיתי את התרגיל כשאני אוחזת בה כשגבה מופנה אלי כמו בתמונה והיום שמתי את התינוקת שלי על הבטן על שמיכה מגולגלת,היא לא בכתה ונשארה כך למעלה מרבע שעה..לא להאמין.

איך אני שמחה בשבילך . והמון תודה על

העדכון. תינוקות הם התלמידים הכי טובים שאני מכירה. יש להם יכולת למידה מופלאה וקליטה מהירה ואם רק מדריכים אותם נכון הם מתפתחים נהדר.

קצת רעיונות - מנסיון שלי...

1. לשים מולו מראה זה מאד מסקרן 2. משחקי "קוקו" - מאד אוהבים ונותן עוד כמה דקות על הבטן 3. הכי עזר - יש לי עגלה שנפתחת מאחור ואז אני יכולה לשים אותו על הבטן והוא מסתכל על העולם בזמן שאנחנו מטיילים (היה מוכן 20 דקות על הבטן) 4. התהפכויות - כל פעם שהתחיל לקטר הפכתי אותו ושיחקנו בלהתהפך יש עוד אבל אני כבר לא זוכרת (הבן שלי בן שנה וחודש כבר ושוכחים ....)

למעלה