סרבנות אוכל בגיל שנה וחצי

  • פותח הנושא noa12
  • פורסם בתאריך

noa12

New member
סרבנות אוכל בגיל שנה וחצי../images/Emo31.gif../images/Emo21.gif

שלום, וברכות לפתיחת הפורום. הולך להיות מעניין....
שאלתי היא כזו (זהירות, ארוך
): יש לי תאומות בנות שנה ושבעה חודשים. עד לפני חודשיים הן נהגו לאכול מאוד יפה, למרות מאכלים מסויימים שלא אהבו. לפני כחודשיים, ממש ביום אחד, שתיהן יחד הפסיקו לאכול. ומה זה אומר? תחליף חלב בבוקר ובערב לפני השינה- מתקבל בברכה. בשעה 10:00 - פירות טחונים (אני עדיין טוחנת, כי אחרת הן לא אוכלות פירות, אז קיבלתי הנחייה מהרופאה להמשיך לטחון) - וגם כאן לא תמיד יש הצלחה, למרות שהן אוהבות את זה. ארוחת צהריים - יש סוג מאוד מסויים של קציצות שהן מוכנות לאכול, שעשויות מעוף והודו. קציצה אחת לארוחת צהריים, ודי! (והקציצה לא ממש גדולה...) לא מוכנות לאכול שום תוספת-אורז, ירקות, פירה, פסטה- כלום !!! אחה"צ - יוגורט- בד"כ אוכלות לפחות חצי מיכל, לעיתים מיכל שלם, ולפעמים כלל לא. ארוחת ערב - ביצה (מקושקשת בלבד!! לא מוכנות בשום צורה אחרת!)- אוכלות 1/2 ביצה כל אחת לכל היותר. פרוסת מלפפון, זיתים ירוקים, קוטג' וגבנ"צ. לא אוכלות לחם, בעיקר אם מרוח עליו ממרח כלשהו (מרוב ייאוש ניסיתי ממרח שוקולד, וגם זה לא עובד). אני מנסה כל הזמן מאכלים חדשים, מושיבה אותן לאכול איתנו, משתדלת לזרום איתן ולתת אוכל כשהן רעבות, מאפשרת להן לאכול לבד מהצלחת, אך ללא הועיל. הגעתי למצב של ייאוש, שאני כבר לא מכינה להן אוכל (אמא רעה !!!
), כי אין לי כוח נפשי לקבל את הסירוב הזה. הן אוכלות את הנ"ל, וזהו. בטיפת חלב אמרו לי שהן ירדו בעקומת הגדילה, אבל לא התייחסו ברצינות כשטענתי שהן כבר לא אוכלות כמו פעם. בזמן האחרון הכל בבית סובב סביב הנושא הזה, כי קשה לנו להתעלם ולהמשיך כרגיל. פרט לכך, הן ילדות מאוד עירניות, ומתקשרות נהדר עם דמויות המוכרות להן (עם זרים קשה להן..). בעלי ואני קושרים את זה בשני גורמים: - צמיחת שיניים. (אבל אז, למה יש מזונות שהן לא מוכנות לגעת בהם, כאשר עד לפני חודשיים הן אכלו את אותם מאכלים ברצון??) - גורם הדווקא. אני חוששת שהיום אנחנו מכים על חטא. עשינו המון טעויות בהאכלה בעבר, כמו הסבת תשומת הלב ע"י טלויזיה או צעצוע, רק כדי שתפתחנה את הפה. או גם קצת האכלה בכוח מידי פעם. עכשיו זה מגיע לנו. אשמח לשמוע תגובות, והאם כדאי לפנות לתזונאי או מומחה להפרעות אכילה. סליחה על האורך, ותודה למי שהגיע עד הלום. סופ"ש נעים,
נועה.
 
noa12 -תשובה

שלום לזוג המיואש, אני מניחה מכיון שלא פרטתם כי התאומות בריאות ומתוך כאן נראה לי שבנותיכן מחפשות עצמאות בנושא האוכל. קצת מפתיע שזה נעשה במקביל בו זמנית(אבל כל הנושא של הקשר אצל תאומים הוא נושא בפני עצמו ) . ממה שתארתם למרות הירידה במשקל הן אוכלות מה שהן רוצות בכמויות שהן רוצות ולפי התאור התפריט מבחינת הגוון לגמרי לא רע. את כל בעיה בכך שהן בוחרות להן את כמויות האוכל ובוודאי שאין זה נכון להגיב בהפסקת הכנת האוכל להן(מי כן מכין ?) תמכו בהן בהחלטות החדשות שלהן, עודדו אותן לאכול לבד ,קיראו את הסימנים שלהן לרעב ולשובע אך במקביל המשיכו להציע מזונות חדשים כל לשפר את ענין הטעמים. קרוב לוודאי שזוהי רק תקופה חולפת ובמידה והן לא ירגישו לחץ מסיבי מצידכם (וכמובן במידה והן במשקל סביר לגילן) הדברים יפתרו לבד בזמן קצר. הקטנים האלה נורא חכמים ויודעים בדיוק שזה עקב אכילס שלכם. הפכו את חווית האוכל למהנה ורגועה יותר.
 
למעלה