סרבנות אכילה בגיל שנתיים

מוזי22

New member
סרבנות אכילה בגיל שנתיים

שלום רב, ביתי בת שנתיים ילדה נהדרת: פעילה, חייכנית, חברותית אך בזמן האחרון נראה כי אכילה- אינה פעילות שמעניינית אותה. מאידך, הילדה הולכת לפעוטון והגננת מספרת שהיא אוכלת נהדר עם בני גילה. הגישה שלנו היא כי לא "דוחפים" אוכל לילד (בוודאי לא מול טלויזיה) אבל, בזמן האחרון נראה כי זו הדרך היחידה להביא את הילדה לאכול. החשש שלנו הוא שאי אכילה מסודרת תביא לבעיות בריאות כתוצאה מחסר ולמצב זה אנו לא רוצים להגיע. עניין נוסף סביב נושא האכילה הוא שקשה לנו לגרום לה לשבת איתנו עד תום הארוחה. אשמח מאוד לשמוע תובנות והמלצות. מוזי

סרבנות אכילה בגיל שנתיים

מוזי שלום רב , ביתך בת השנתיים ילדה פעילה וחייכנית. לאכול זהו צורך ביולוגי הישרדותי. את שומעת מהגננת שבפעוטון היא אוכלת נהדר. לכן, אני חושבת ומזמינה אותך לחשוב : מה הילדה משיגה בבית סביב נושא האוכל? התנהגות היא שפה. כל התנהגות מתקיימת אם יש רווח בצידה. בזמן האחרון גילתה הילדה ש"בעיות באכילה" מסבות לה רווחים. כגון היא הצליחה לשכנע אתכם "לדחוף" לה אוכל מול הטלוויזיה. אני מניחה שהיא קלטה את הדאגה והחשש לבריאותה. הילדה מצאה מכרה זהב, להדאיג, להעסיק, לזכות בתשומת לב ועוד. אז למה לוותר? אני חושבת שאם תצליחו לוותר על הדאגה הרבה לבריאותה, ותאמינו בלב שלם שהילדה תאכל לפי צרכיה ותסמכו עליה הבעיה תקטן ותיפתר בהדרגה. היחס שלכם לילדה סביב האוכל ישתנה ותוכלו להשיב את נושא האוכל , האכלה, זמני הארוחות לפעילות סדירה וטבעית. בעניין הנושא הנוסף שהצגת , נשאלת השאלה כמה זמן אורכת הארוחה? יכול להיות שאתם מצפים מבתכם בת השנתיים לשבת אתכם זמן ארוך מכפי המתאים לגילה. הרגלים יש להקנות בהדרגה ובהתאם ליכולת ולשלב התפתחות הילד. האם משהו מין האמור מדבר אלייך? אם מתעוררות שאלות נוספות אני כאן לנסות לתת מענה. בברכה, עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר

למעלה