סרבנות בשטחים

סרבנות בשטחים

קראתי לפני כמה ימים דו"ח שנערך בקו"ם ביום בו התגייס מחזור שלם בגיוס כלל צה"לי, מסקנותיו היו ש52% מהנשאלים יסרבו לפקודה בשטחים. איך כל כך הרבה? 32% יסרבו לשרת בשטחים בהגנה על התישבויות לא חוקיות (התנחלויות), 20% יסרבו לעקור כל ישוב מעבר לקו הירוק. משמע שיותר מחצי מהחיילים שהתגייסו באותו יום (אפשר להגיד בצדק שמדגם לא מייצג א כל כוחות הבטחון, אבל נגיד שכן) יסרבו לפקודה. אני בתור שמאלן נחרץ שעד לפני שנה התכוונתי לסרב להתגייס מסיבותי שלי פתאום מצאתי את עצמי אומר לעצמי - מה זה אומר על הצבא שלנו? שכל אחד יכול לבחור לעשות מה שהוא רוצה? במקרה של מלחמה אמיתית עם סכנת קיום ממשית על בטחון המדינה אני בטוח שכמעט כל חיילי צה"ל יצייטו לפקודה, אבל מה עכשיו? צבא לפי בקשתך? הצבא הוא פועל יוצא (ובהכרח לא דמוקרטי) של ממשלה שנבחרה באופן דמורקטי, את ההשפעה שלנו על הממשל ועל הצבא דרכו אנחנו עושים בבחירות בקלפי ולא ביום הגיוס ובעת קבלת פקודה בשטח. זאת לא דמוקרטיה, זאת אנרכיה.

xVeganJihadx

New member
שאלה

האם כול מדיניות שנבחרה בבחירות דמוקרטיות הינה דמוקרטית?

יש שתי רמות של דמוקרטיה-

1.ברמה הביצוע (בחירות שווה, הכרעת הרוב וכו'). 2. ברמה הערך (הומאניות וכו'). ל-1 כן, ל-2 לאו דווקא.

יוֹאב

New member
ובקיצור

דמוקרטיה היא איננה דיקטטורת רוב. אני השתחררתי לפני 5 ימים מכלא 6, לאחר שסירבתי לשרת במילואים בשטחים וישבתי 35 יום. כל עוד הממשלה פוגעת בזכויות אדם של מיליוני אנשים, שלא תדבר איתי על כך שאני ושכמותי פוגעים בדמוקרטיה. אנחנו רק מנסים להציל אותה.

הבעיה היא

שהתקוממות היא צעד לא דמוקרטי, אלא כוחני, ולכן זה לא פרקטי להגן על עקרונות דמוקרטים באמצעות פגיעה בהם.

doresh shalom

New member
התקוממות היא צעד לא דמוקרטי?!../images/Emo6.gif

אודה לך אם תסביר את עצמך

מי שמסרב פקודה היום, יבגוד מחר.

אני מתפלא למה שחררו אותך מכלא 6 . אתה חסר שמה. ובכלל, ממתי רבין ממציא פתגמים? הפתגם היחיד שהמציא זה אני אנווט ובנוגע ל חרפת הרעב, הוא התכוון לצמא...

התשובה אינך לך אלא ליואב שלטענתו

סרב פקודה ולכן ישב בכלא צבאי. אבקשך לא לפגוע בזכויותי הדמוקרטיות. אם אין אתה מעונין שאשתתף כאן תאמר לי ופשוט אמנע ממך להתעמת עם אנשים שדעותיהם שמאלניות אנכרוניסטיות ופרימיטיביות. אין לי כל בעיה ללכת מכאן ולהשאיר לך ולדומיך את הזירה (ונשאר חברים) מיכאל

EverMan

New member
מישה היקר.

אני יודע שהגבת ליואב. אני תיקנתי את דבריך. שנית , איני פוגע בזכות הדיבור שלך. אני פוגע בזכות ההסתה שלך. אין לך זכות להגיד שמי שמסרב היום , יבגוד מחר. זה לא מקובל. נקודה.

נו באמת...

בו אני אלמד אותך משהו. מותר להגיד ולכתוב הכל. אבל חייבים לחשוב חיובי אסור לחשוב שלילי. לצערי אתה מושפע מאד מדעות אנכרוניסטיות פרימיטיביות שאינן מתישבות עם השכל הישר או עם ההגיון ההיסטורי. לכן נושאי הדעות הנ"ל, נוטים לזעוק "הסתה" כשהם חדלי מענה. אל תלמד מהזקנים הפרימיטיבים האלה. השתמש בשכל הישר וענה ! ובכלל\ המילה בגידה אינה הסתה כלל וכלל, יש בה שימוש נרחב בספרי החוקים של מרבית המדינות הדמוקרטיות המתקדמות ביותר. יש לה משמעות נוקבת וקשה כלפי הנאשמים בבגידה, אולם לאסור את השימוש בה זה באמת מופרך. ברור שכאשר מתגאה חבר בפורום כי הוא יושב בכלא מפאת סרוב לשרת בצבא מסיבה כלשהי זו עבירה. במדינות מסוימות, אפילו דמוקרטיות היו נמצאים בחוק סעיפים המאפשרים לפרקליטות הצבאית להאשים את המסרב במגוון רב של עבירות ביניהם בגידה. עם תום מלחמת העולם השניה, נשפטו בצרפת, מדינה דמוקרטית לכל הדעות, אפילו נשים שהתאהבו בחיילים גרמנים ,חלק מהאומללות נידונו למוות. ברור כי חברה נורמאלית, הנמצאת במאבק קיום, עם הפלסטיניפ לא תסבול לאורך זמן סרבנות כי זו פוגעת בכוחה, ולדעתי קרוב היום בו יואשמו בבגידה. אבל זה ענין של טרמינולוגיה משפטית בלבד, ולחץ של דעת קהל.

אם מותר להגיד הכל

אז "אין יבודים - אין מחחלות" (גרמניה 39) זה בסדר? או דוגמא יותר פטריוטי- מדוע תנועת "כך" איננה חוקית?

GIPSY

New member
רבין; לשבור להם את הידיים והרגליים

זוכרים???!!! אתם בטח זוכרים אך מדחיקים!!! וגם אגב אותו רבין על סרבנים וסירוב פקודה היה לו מה לומר ואם להנסח בלשון עדינה ובמעטה מוגזמת בפראות מטורפת ודעתו והתנסחיותיו והגדרותיו לגביהם היו ברורות ונחרצות באופן חד משמעי כשמלח הארץ לא בדיוק היה בין הגדרורותיו אותם....

למעלה