סרבנות מכל סוג=סכנה לדמוקרטיה.

רוסטו

New member
סרבנות מכל סוג=סכנה לדמוקרטיה.

שלום לכולם שמי ירון. היות שממעקב קצר ראיתי שמהר מאד גלש הפורום מתוכנו המקורי אל הפוליטיקה הרגילה הרשו לי לומר בכמה מילים את דעתי על סרבנות. סרבנות, מכל סוג שהוא היא סכנה לדמוקרטיה. מדינת ישראל איננה יכולה להגן על עצמה אם כל אחד יחליט שלפקודה מסויימת הוא מסרב ושלשרת באיזור ספציפי הוא לא מוכן. סרבנות שמאל וימין מסוכנות כאחד. כבר ב 1956 לאחר הטבח הנורא שארע בכפר קאסם, קבע בית המשפט כי סירוב פקודה ייתכן והכרחי רק כאשר הוא מתבצע לפקודה בלתי חוקית בעליל אשר דגל שחור מתנוסס מעליה. שירות בשטחים כבושים אינו בלתי חוקי בעליל. אדרבא בואו שרתו והראו שאפשר להתנהג גם אחרת ולא כמו אותם "מפלצות המחסומים" כהגדרת תומכי הסירוב. מי שמסרב היום לשרת בשטחים ו/או לפנות יישובים, מחר יסרב להגן על קרית שמונה מקטיושות ומחרתיים על ירושלים. מדינה מתוקנת לא יכולה להרשות לעצמה מצב כזה. בפלוגת המילואים שלי היה קצין סרבן. רמי קפלן שמו. הוא סירב להמשיך לשרת במילואים לאחר שדרשו ממנו להרוס פרדסים ועצים בהם התחבאו מחבלים ומשגרי קסאמים ברצועת עזה. אני מוקיע אותו בכל פורום אפשרי מאז ועד היום. אותו אחד היה זה שנאם בחשיבות השירות ובתרומה האדירה של חיילי המילואים למדינה רק שנה קודם לכן. שורה תחתונה- אין סרבנות צודקת. יש סרבנות מזיקה, מפלגת, הורסת. וכפראפרזה על דברי יצחק רבין ז"ל: הסרבנות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה. יש להוקיע אותה, לסרב לה, להתנגד לה.

MichelleS

New member
מדינת ישראל דמוקרטית?

כיבוש של עם אחר הוא סכנה הרבה יותר גדולה לדמוקרטיה מהסירוב. כאשר לא ניתנות לעם אחר זכויות אזרח, וחיילים בני 18 או 19 שולטים על אוכלוסיה רחבה ומקבלים לבד החלטות גורליות, כמו האם לתת לאישה לעבוד במחסום, זוהי פגיעה בדמוקרטיה. אני לא מכנה אף אחד בשם "מפלצות המחסומים". אני פשוט לא מבינה מה הההבדל בין חייל שאומר לפלסטיני שמולו שאסור לא לעבור בדרך של צעקות, או חייל שאומר את אותו דבר עם חיוך. בשניהם התוצאה זהה- חופש התנועה מוגבל בצורה קיצונית. אני לא מאשימה את החיילים שעומדים שם בהתנהגות שלהם במחסום- אם אני הייתי עומדת שם במקומם באותם תנאים, סביר להניח שתוך זמן לא ארוך גם אני כבר לא הייתי מתייחסת לכל אדם שרוצה לעבור בתור אדם עם רגשות, ומנסה להתחשב. סביר להניח שלאחר כמה מאות אנשים שבאים אליי בתלונות, גם אני הייתי מתעצבנת. אני לא חושבת שהם צריכים לעמוד שם מלכתחילה. אי אפשר להתנהג אחרת. אי אפשר לשמור על צלם אנוש בסיטואציה שמוחקת את צלם האנוש מהצד השני.

MrBlueboy

New member
אני הייתי מסכים עם שניכם

מהסיבה הפשוטה ששניכם כלל לא עוסקים באותו נושא, את (אתה?!) יוצאת נגד המצאות צבאית ישראלית בשטחים והוא לעומתך יוצא נגד ההכרה בזכותו של אינדיוידואל לפעול על סמך האני מאמין שלו שאינו תואם את מה שהחליטו הדרגים המדיניים. חובתו של אזרח במדינה שמתנגד לפעילות הצבאית בשטחים היא לצאת נגדה בקלפי, בהפגנות, עצומות, עתירות וכל דרך דמוקרטית אחרת. סרבן כאדם בודד הוא אינו איום גדול לדמוקרטיה עם בכלל, אבל מתן לגיטימציה לסרבנות או בעצם לגיטימציה לארגונים גדולים המונים מאות אם לא אלפי אנשים שקוראים לצאת נגד החלטת הרוב בדרכים מעשיות (כלומר לפעול שלא בהתאם להחלטה במקום לפעול על מנת לשנות אותה) זו אינה דמוקרטיה אלא נתינת לגיטימציה להפיכה.

רוסטו

New member
מילים כדורבנות

אני עצמי לא הייתי מבטא זאת טוב יותר ידידי. ולך גבירתי יש לי שתי הערות: 1. כפי שנאמר כאן- גם את את מתנגדת לכל הנעשה בשטחים, יש לבטא זאת בדרכים דמוקרטיות כמו הפגנות בחירות וכו'. 2. לעצם הנקודה שלך: כולם מאד אוהבים להיטפל למחסומים כאילו צה"ל נהנה לעשות זאת בכוונה. אנשים שוכחים שהמחסומים האלה מקשים מאד אם לא מונעים לגמרי פיגועי טרור רבים. לא אנחנו האכזריים, לא אנחנו המצאנו את המחסומים להנאתינו הסדיסטית, המחבלים שונאינו בני העם הפלסטיני הם הם אלו שהביאו אותנו לנקוט בפעולות לא נוחות אלו שגורמות סבל אדיר לרוב החף מפשע אבל מותירות את צה"ל בחוסר בררה אם ברצונו למנוע פיגועים, פעולה שאני מקווה שלפחות היא מקובלת עלייך, כי יש כאלה שגם מניעת פיגועים כבר לא יאה להם. אני אישית נקראתי לשירות מילואים בסוף ינואר. אתייצב אליו בלב שלם ולו רק בגלל האמונה שעצם המצאותי שם עשוייה להקשות ולמנוע פיגועי טרור בירושלים ותל אביב ולי די בכך.

ערב רב

New member
ד"א, כאן המקום לגלות סוד כמוס

הצבא, עד לדרג הרמטכ"ל, מתנגד נחרצות למדיניות המחסומים הפנימיים, והדבר פורסם בהרחבה ב-"הארץ" ובספרות הרלוונטית. מי שכופה על הצבא להמשיך במדיניות זו הוא שרון שמקבל את גישת השב"כ.

tombenarye1234

New member
איפה הדמוקרטיה?

יש לך 2,000,000 *מקווה שהמספר נכון* אנשים במדינה בלי זכות הצבעה במשך עשרות שנים ואתה קורא לדמוקרטיה?

רוסטו

New member
ועוד איזה דמוקרטיה

קודם כל עד 1988 כל ה "2 מליון" היו אזרחים ירדנים. שנית, אפילו ממשלת שרון החלה בתהליך התנתקות כך שהיא מודה שהכיבוש הוא מצב ארוך אבל זמני והמגמה היא לאפשר הקמת מדינה פלשתינאית עצמאית בה יהו לפלשתינאים זכויות אזרח ככל העולה על רוחם (או שלא- כי דמוקרטיה של ממש לא תקום שם ככל הנראה), כך שישראל היא מדינה דמוקטית עם בעיה של שטח כבוש בדיוק כפי שיש לארה"ב בעירק ושהיה עשרות שנים לבריטניה, צרפת, גרמניה הולנד ופרטוגל.(כמובן להוציא את העובדה שאיש מאזרחי הקולוניות והמדינות הכבושות הנ"ל לא הווה איום קיומי על מדינת האם כפי שהפלשתינאים מהווים על ישראל) האם כל המדינות הללו אינן דמוקרטיות?

tombenarye1234

New member
נו?

ובאותן מדינות , שבהן שלטו , לא הייתה דמוקרטיה ואף אחד לא חוייב לעזור לכיבוש אותן קולוניות...

למעלה