סרבנות פוליטית ופציפיזם -

a e q u i t a s

New member
סרבנות פוליטית ופציפיזם - ../images/Emo18.gif

ראיתי שיש פה אתרים שמייחסים אותם לפציפיזם, אבל הם ממש לא, אתרים כדוגמת האומץ לסרב - נכתב ישראלי, ציוני לוחם |סהדגש| סרבן" או מכתב השמניסטים שמסרבים להתגייס לצבא הכיבוש, הם מסרבים להתגייס מסיבות פוליטיות ולא אידיאלוגיות, הם מסרבים לשרת בשטחים, הם להם בעיות להחזיק נשק, הם מוכנים לשרת בשטחים גאוגרפים מסיומים, בניגוד לפציפזם שמסרב לשרת בכול שטח. אותם סרבנים שמסרבים לשרת בשטחים הם לא סרבני מצפון אלא סרבנים פוליטיים ואסור לערבב ביניהם פה בפורום. פציפיזם נוגד את השימוש בנשק באופן כללי ואינו מייחס אותם לשטחים גאוגרפיים בניגוד לסרבנות פוליטית שמסרבות לשרת בשטחים.
 

Neta558

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

הפורום אינו פורום סרבנות וחשוב שלא לערבב בין הנושאים, לא כל מי שמסרב לשרת בצה"ל אוטומטית קשור לפצפיזם.
 

a e q u i t a s

New member
מתוך האתר האומץ לסרב

אנחנו, קצינים וחיילי מילואים קרביים בצבא ההגנה לישראל ,שחונכנו על ברכי הציונות, .ההקרבה והנתינה לעם ישראל ולמדינת ישראל ששירתנו תמיד בקו הראשון. שהיינו ראשונים לבצע כל משימה, קשה כקלה, על מנת להגן על מדינת ישראל ולחזק אותה אנחנו, קצינים וחיילים קרביים המשרתים את מדינת ישראל במשך שבועות ארוכים בכל שנה, למרות המחיר האישי היקר,היינו בשירות מילואים בכל רחבי השטחים וקיבלנו פקודות והוראות שאין להן ולביטחון המדינה דבר, ושתכליתן היחידה היא הנצחת השליטה בעם הפלסטיני אנחנו, שראינו בעינינו את מחיר הדמים שהכיבוש גובה בשני צידי המתרס. שהרגשנו איך הפקודות שקיבלנו שם מחריבות את כל הערכים שספגנו בארץ הזאת. שמבינים היום כי מחיר הכיבוש הוא אובדן צלם אנוש של צה"ל והשחתת החברה הישראלית כולה שיודעים כי השטחים אינם ישראל, ושסופן של כל ההתנחלויות להתפנות אנו מצהירים בזאת, כי לא נוסיף להילחם במלחמת שלום ההתנחלויות. לא נוסיף להלחם מעבר לקו הירוק במטרה לשלוט, לגרש, להרעיב ולהשפיל עם שלם. אנו מצהירים בזאת כי נוסיף לשרת בצבא ההגנה לישראל בכל משימה שתשרת את הגנתה של מדינת ישראל. משימת הכיבוש והדיכוי אינה משרתת מטרה זאת - ואנו לא ניקח בה חלק. הקטע הזה נלקח מתוך האתר "האומץ לסרב" מכתב הלוחמים"
 

a e q u i t a s

New member
פציפסטיזם

פציספט לא יכול להיות קצין לוחם בצבא, מה שברור הוא שהסרבנות הזו היא לא מתוך אידאולגיה פציפיסטית, ולכן מקומה לא בקישורים של הפורום פציפיזם.
 
שוב סתירות....../images/Emo26.gif

"פציפיזם נוגד את השימוש בנשק באופן כללי"... כלומר - אתה חושב ששימוש בנשק בידי המשטרה - גם הוא פסול?...
 
למעלה