סרבנות

סרבנות

היי בוא נתעלם לרגע מהעובדה שלהוציא 21 זה משחק ילדים . השאלות שלי מופנות לכל חברי וחברותיי הסרבנים/ות אין לכם/ן מעיין רגשי אשם על כל שבכל זאת זו עובדה שהרבה חיילים וחיילות נהרגו בשביל הביטחון שלכם/ן ? גם אם אתם/ן מתנגדים/ות לכך זו עובדה אתם לא חושבים/ות שזה לא בסדר שהמדינה כן הגנה עליכם/ן ושמרה עליכם/ן ומבחינה בטחונית בעצם לא תרמתם/ן לה דבר ( עזבו שרות לאומי , אני מדברת ביטחונית ). ואיך התגובות ברחוב ? לא נמאס לכם/ן להגיד כל פעם את אותם דברים לאוזניים ערלות . פשוט נמאס . יש פה ממש חוצפה לפעמים שכנים או סתם אנשים שהכרתי התחילו לצעוק עליי וכאלו קרה לכם/ן ? מה אתם/ן חושבים/ות ?

מה? את מצפה שלא יצעקו עליך? שיסכימו

עם הדרך שבה הלכת
לא
כל ישראלי שפוי,ריאלי, שהוא נאמן למדינתו-מדינת ישראל, יצעק עליך/לא יסכים איתך,ויביע את דעתו/סלידתו ממך (כסרבנית) בדרך זו או אחרת.. את יודעת מה- מותר שתהיה אי הסכמה בדברים מסויימים (כמו בין ימין לשמאל, חרדים חילוניים ושאר אי הסכמות למיניהן-ולא חסרות כאלו). אבל כשאי ההסכמה שלך לשרת פוגעת לי בתור אזרחית בזכות לחיים-את לא יכולה לצפות שאנשים (אזרחים ישראליים שהם שפויים,ריאליים ונאמני ישראל) יקבלו אותך בלי להגיב. כל אחד ותגובתו הוא. ד"א, אני הייתי כ"כ נגעלת מאנשים כמוך (סרבנים) שאפילו לא הייתי טורחת לצעוק עליך או משהו כזה. איכס!

Dolo

New member
גם לאלה מאיתנו שלא כל כך שפויים יש

מילה פה... ואני (בתור הדובר הרשמי של עצמי) אומר כל הכבוד לך, ולצעוק עלייך ברחוב? בטח שלא, אולי ח"ח במקום :) אהה, ועכשיו אני הולך להוסיף "לא שפוי" לרשימת הכינויים הנחמדה שלי, אהה, בעצם זה כבר שם... לא משנה. אולי בפעם הבאה ילך יותר טוב.

מצידי שאף אחד לא יסכים איתי

אבל ברגע שאנשים מתחילים לצעוק ולנזוף עליי על כך זוהי החוצפה . והחוצה הזאת מאפיינת את הישראלי המצוי . מה שאני עושה או לא עושה זה בכלל לא הנקודה כאן , גם אם אדם לא מסכים עם דעותיי ואפילו מתנגד להן נחרצות לא צועקים . אחרי זה בוכים שחושבים שבאירופה אנחנו עם אלים , אז הם לא חושבים אנחנו באמת כאלו ! את טוענת כי אי ההסכמה שלי לשרת פוגעת לך בתור אזרחית בזכות לחיים . תראי , אני לא אכנס איתך לכל הוויכוח הזה מכוון שאני צופה מראש שתדבקי בעמדתך אבל רק אומר לך שהגיע הזמן לצאת ממשבצת האזרחית הקטנה עם הזכויות העלק פגועות , לפקוח את העיניים ולהסתכל אל שכנייך ואז לחשוב שנית אם את אזרחית פגועה . כל ישראלי שפוי או ריאלי ובכלל כל אדם לא צועק על דבר כזה , פשוט לא . אני מאוד דובקת בעמדותיי , ויודעת שבחיים לא אתנדב לצבא ההריגה לישראל אך פשוט התגובות ברחוב כל כך מעליבות כל כך קשות לפעמים ... לאט לאט צומחים בי מעיין רגשות אשם והמון תהיות וגם פשוט נמאס לי להתעמת עם אנשים לגביי זה... נתקלתם/ן במצב דומה ? מה עשיתם/ן ?

ולהשתמט זה לא חוצפה???

זה האמא של כל החוצפות, לברוח משירות בזמן שחברים שלך, אחים שלך, בני העם שלך נהרגים כדי שתוכלי לשבת פה בפורום ולקטר. מילא לעשות שנת שירות במקום, אבל לא לעשות כלום? ביזיון.

מאמי, אני פה כדי לשמוע.

אם לא בא לך להסביר את מה שאת חושבת- זאת בעייה שלך,והפסד שלך. החוצפה היישראלית-זה נושא מאוד מורכב וידוע.לצערי זאת תרבות ישראלית. אבל זה שהשכנים שלך צועקים עליך או אומרים לך משהו שהוא כ"כ מעליב וכ"כ קשה לא קשור לחוצפה היישראלית. זה קשור לעמדות, וליחס שיש בחברה כלפי אנשים כמוך-כלפי משתמטים. ואת לא יכולה לצפות ליחס אוהד,מבין,ותומך. פשוט לא! מה עוד? לא מבקשים ממך להתנדב לצה"ל. מצווים עליך במסגרת החוק להתגייס. זה שאת בוחרת לא לעשות את זה, זאת לא רק בעיה שלך- אלא גם בעיה של החברה כולה איתך. מלבד זאת- אני לא מבינה איך אנשים כמוך בוחרים להסתכל קודם כל על שכנינו האהובים, להסתכל על המצב שלהם. אני אגיד לך משהו- גם לי נמאס מהמצב במדינה ואני לא מאמינה שיש מישהו שלא נמאס לו, אבל זאת לא סיבה לא ללכת לצבא. ועוד משהו- "צבא ההריגה לישראל"? איך את מדברת? אומנם הצבא שלנו גם הורג, אבל לא הורג סתם! היד לא קלה על ההדק. לכל ירי יש סיבה. את חושבת שמישהו נהנה להרוג? את חושבת שילד בן 18,19,20 נהנה לכוון נשק ולירות על אנשים שמסמנים אותו כמטרה,שזורקים עליו אבנים, שמתחפשים ומסתירים מתחת הבגדים שלהם מטענים? אנחנו נמצאים במציאות קשה, ואת- במקום להסתכל על מה שקורה בעם שלך, במקום לתמוך במדינה שלך- מעדיפה להסתכל תמיד על הדברים הרעים, ולקרוא לצה"ל -צבא הריגה לישראל. בגלל שממש הזדעזעתי ממה שאמת. מאיך שכינית את צה"ל, אני חייבת לציין עוד כמה דברים. מה לעזזאל את חושבת שהיינו עושים במדינה הזאת בלי צבא? בלי אנשים בצבא? את חושבת שהיינו ממשיכים להתקיים פה? ממש לא! את לא היית יכולה לשבת בבית שלך, על המחשב שלך, ולכתוב לי דברים בפורום, מהסיבה הפשוטה שבכלל לא הייתה מדינת ישראל. בקיצור, לפני שאת מבלבלת את המוח על "צבא ההריגה לישראל" תחשבי. אהה, ו-את מוזמנת להגיב לדברים שלי , במקום להתחבא מאחורי התירוץ של "תראי , אני לא אכנס איתך לכל הוויכוח הזה מכוון שאני צופה מראש שתדבקי בעמדתך אבל רק אומר לך שהגיע הזמן לצאת ממשבצת האזרחית הקטנה " ושוב אני אומרת, עצם אי ההסכמה שלך להתגייס לצה"ל פוגע לי בזכות לחיים.. זכות שחשיבותה במדינה דמוקרטית עולה על הזכות לחופש המצפון,שאת ואנשים כמוך מסתתרים מאחריו.

gilka

New member
אוי מסכנה

צועקים עלייך ברחוב? מסכנה. יהודים מתים באוטובוסים? זה לא חשוב. גורמים לך להרגיש רע? מסכנה יורים על יהודים במסעדות? שימותו! החוצפה הישראלית מעצבנת אותך? רחמים. חיילים מתים בעודם שומרים עלייך? בני *ונות. בקיצור, את ממש ממש צריכה לשים את הבעיות שלך בפרופורציות. ובדחיפות. אנשים כאן מתים. ואם את לא תביני את זה בקרוב, את תביני את זה בסוף בעל כורכך, כשזה יתקרב אלייך. כי זה מתקרב לכולם. ואז את תצטערי שלא עשית משהו קודם...

רגשות אשמה

לא. בלי קשר להתנגדות שלי לממסד הצבאי, לא נראה לי ש"אשמה" מתאימה לתיאור התחושה. זה מאוד עצוב לי, ואני מאוד מצטער, שאלפים של צעירים מתו בשביל להגן על האינטרסים של קבוצה מצומצמת של בעלי הון ומחרחרי מלחמה. מי שצריך להרגיש אשמה הוא מי שאחראי לכל זה. אלא שהם לרוב מורחים את עצמם, וחיים טוב-טוב (ועם משכורת שמנה, ואוטו חדש שמתחלף כל שנתיים) על הדם של ילדים אחרים. מנחם בגין, אגב, חריג מאוד בנוף הזה. האשמה שאכלה אותו אחרי ששרון ורפול רצחו בשמו אלפים גרמה לו להסתגר בביתו. זה, בתוספת הסכם השלום עם מצרים והיחס החם למזרחיים, גורם לי לאהוב אותו הרבה יותר מרוב המפא"יניקים. אבל סטיתי מהנושא. לגבי "ביטחון", כבר עניתי לפני כמה דקות במקום אחר כאן. בקיצור, דעתי היא שצבא לא יכול להעניק ביטחון. רק חברה בריאה, שיוויונית, אחוותית, רודפת שלום, רק כזאת מעניקה ביטחון. וכן, אני מכיר את הקטע הזה של צעקות, שלרוב מגיעות מאותן האוזניים הערלות. זה דיי מגעיל, ודיי נמאס. אבל כשחושבים על זה, זה רק עוד סימפטום לבעיה הגדולה יותר של אלימות בחברה. אם את רוצה להרחיב בנושאים כאלה, ולפגוש עוד חבר'ה שגם מתלבטים כמוך (חלק מתכוונים להתגייס, חלק מתלבטים, חלק מתכוונים לסרב: כולם מוזמנים), את מוזמנת לכתוב ל noar at newprofile.org

תגיד... חוץ מססמאות ריקות מתוכן...

יש גם תשובה עם מהות שמסתתרת שם איפשהו?... אחרי שמסיימים עם מלמול המנטרות המוכרות: יש גם איזשהם צעדים אופרטיבים שאתם מציעים לעשות? אני מתכוון לכאלה ש: א) לא יביאו לכליה מוחלטת של תושבי הארץ תוך שבועות ספורים. ב) לא כוללים הנחות מוקדמות כמו: "הערבים יראו שאנחנו נחמדים, אז הם יפסיקו עם כל סוג של אלימות"...

למעלה