סרבנות

EmGee

New member
סרבנות

סרבנות, מה היא? סרבנות זה אי הסכמה לעשות מעשה הנוגד לצו המצפון. רק רציתי להבהיר את זה דבר ראשון. אני מאמין שכל מי שמגגדיר את עצמו בתור סרבן הוא אדם בעל מערכת מוסר גבוהה, או לפחות מתיימר להיות כזה. אדם שחשוב לו למזער את העוני, הסבל והאפליה של הסובבים אותו ולעיתים גם גם שלו עצמו. רק דבר אחד מתקשה להבין, איך אנשים שמגדירים את עצמם בתור מי שנלחם בכל הרע בעולם (או לפחות במדדינה שלנו) יכול לאמץ לחלקו את ערכי הבורות, פרזיטיות, התנשאות ואליטסטיות
נכון, צהל הוא צבא שכובש, צבא שמשפיל את שכנינו הערבים, רוצח בדם קר חפים מפשע, הורס בתים, גורם לעוני ודוחק ברמות שלא יתוארו. על זה אין כל ויכוח, גם ראשון הגנרלים ואחרון המג"בניקים יסכים על זה. אבל גם מלך הפצפיסטים יסכים איתי שצהל הוא החומה שמחזיקה אותנו מעל האדמה. גיל נעמתי וחבריו או שחיים בהכחשה או שהם שליחים של אבו עומאר זצ"ל. אין ספק בצורך קיומו של צה"ל כצבא השומר על חיי אזרחי מדינת ישראל ותושביה. אין ספק בחשיבות של צהל. מי שמטיל בכך ספק מתכחש לקיומו וממציא לעצמו תירוצים אידיאולוגים ללמה הוא פרזיט.

lior05

New member
תגובה

אתה אומר דבר והיפוכו. מצד אחד אתה מעריך את הסרבנים ומהצד השני מגנה אותם. על אלו ערכי בורות אתה מדבר. קודם כל, בו נבטל את נקודת הפתיחה שלך: בורות היא לא ערך. היא תכונה של שונים ואנשים נבדלים בתכונות שלהם זה מזה. אני לא יודע אם יצא לך לשוחח עם אדם שתומך בסירוב מצפוני. אני מאמין שכאשר תעשה את זה יווכח לך שרוב הסרבנים מזינים את דעתם ובודקים אותה אל מול המציאות מידי יום. נורא קל לומר שהסרבנים הם פרזיטים. כשאנשים עושים את זה הם לא מתייחסים לבעיה שמעלים הסרבנים ודוחקים אותם מחוץ לשיח הפוליטי בטענת פרזיטיות והשתמטות. פרזיטיות עוד לא הוכחה כגרועה יותר מביצוע פשעי מלחמה. אני לא כל כך מסכים לטענה שלך שכל חיילי צה"ל מקבלים על עצמם את הדעה שצה"ל הוא צבע כובש ולא מוסרי. צה"ל כבר מזמן לא החומה שמחזיקה אותנו מעל האדמה. צה"ל הוא צבא כובש, הורס ומדכא, הוא צבא שכרגע מעכב את השלום ולרוב לא מגן עליך ועליי אלה על קבוצות המתנחלים בגדה וברצועה. יש חשיבות לצה"ל כצבא מגן אשר מגן על המדינה בגבולות ברורים מבלי לרמוס זכויות של מיליוני אנשים. בקשר לשיח הסרבני המתנשא אני נאלץ להסכים איתך, אני חושב שזה אחד הדברים שמעכבים את החדירה של תנועת הסרבנות הישראלית לשורשיה של החברה בישראל.

EmGee

New member
יצא לי לשוחח עם סרבנים

אני לא מעריך את הסרבנים, אפילו לא מעט. סרבנים (אני מתכוון למי שמסרב לשרת בצהל) הם אנשים שמחפשים אידיאולוגיה לנסיון שלהם לחיות כפרזיטים מבלי להחשב כאלה. אם היום צהל מפורק אז לא יהיה כאן יותר טוב, סביר להניח שנשחק דוקים עם כל המלאכים של ג'ה יותר מהר ממה שאנחנו מתכננים. מי שלא מסכים בזה הוא או טיפש/אידיוט/אינפנטיל/בור/מנותק מהמציאות/פסיכופט (מחק את המיותר) או גיס חמישי. לכן למי ששולל את קיומו של צהל ואינו מוכן לקחת חלק בפשעיו יש 3 אופציות: 1. להתגייס ולעשות פשעים נגד ערבים וכאלה. 2. להשתמט אבל להמשיך לחיות במדינה. כלומר לראות את העם משקיע את מיטבו בעבודה מסוימת ולעמוד מהצד לצעוק שהוא מטומטם ובאותו זמן ללמוד אוניברסיטה ולקבל משכורת של 30,000 בחודש כשחייל מסכן שמקריב את החיים שלו למען המדינה מקבל בקושי 700. 3. לעזוב את המדינה. מי שלא מסוגל להיות בצבא צריך להקשיב ללב שלו ולבחור ב3. מי שיכול שיבחר ב1. מי שבוחר ב2 צריך לשבת בכלא כל חייו.

יש כ"כ הרבה יותר אופציות!

חבל שלא מציגים אותם לאנשים לפני שהם מקבלים החלטה חשובה כ"כ כמו לסכן את חייהם:(

eviv

New member
אני לא פצפיסט,

בשאלון לפני כמה ימים שאלו אותי האם הייתי מוכן לסכן את חיי למען החברה, עניתי שכן. אחרי זה שאלו אותי האם אתה מוכן לשרת בצה"ל, אמרתי לא. וזו בידיוק הנקודה, אני ממש לא חושב שצה"ל כיום מגן על החברה הישראלית. צה"ל מצוי בתוך השטחים ו"מגייס" עוד אנשים שיבחרו לרצוח אזרחים ישראלים בדם קר.

The Bugi

New member
צה"ל מגייס אותם?

ואני חשבתי שאלה ברגותי וחבריו, אלא שדם מאות ישראלים על ידיהם. מוזר.

fireman

New member
ומי שלא סרבן אין לו מוסר?

אולי מי שסרבן אין לו מוסר? אני בטוח שלא היית רוצה שיכתבו את זה ואני בטוח שלא היה נעים לך אם היו כותבים את זה....אז בבקשה ממך. צה"ל כשמו כן הוא צבא ההגנה לישראל, תרצה או לא, אתה חי בבועה שלך היום בשקט בגלל שהצבא ה"כובש" הזה מגן עליך ודואג שאיזה חיזבלון לא יחליט להתפוצץ ליד הבועה שלך ויוציא ממנה את כל האויר.... הערבים כופים את המצב הזה על עצמם, הפלשטינים הם לא עם ואין להם אומץ אחרת היו עוקרים את אנשי הטרור מתוכם בעצמם ופותרים את עצמם מנוכחות צה"ל בשטחים, כל עוד הם ימשיכו לתת לחיזבלונים לירות קסאמים מהגינות שלהם וימשיכו לשלוח את הילדים שלהם לרוץ מסביב לחמושים בשביל שהצבא לא ירה עליהם הנוכחות הצבאית תמשיך להיות שם והם ימשיכו להיות מחוסלים באופן שיטתי ומדוייק עד כמה שאפשר, כל אותם חפים מפשע מציבים את עצמם בעמדות (פיזית) שיביאו למותם, כנראה זה מודל חדש של שוהאדה.... העוני והדוחק נובע מהגידול הגמוגרפי חסר המעצורים שלהם, כל ערביה משריצה תינוקות כמו 10 נשים ישראליות מבלי לחשוב איך הם הולכים לקיים אותם, להאכיל אותם ושלא נחשוב על אפילו חלילה לומר לחנך אותם. כל נער בהגיעו לגיל 18 צריך לתת את המעט שבשירות הצבאי ובתרומה למדינה, והלוואי שכל צבאות עולם היו מוסריים כמו צה"ל....

ביפו

New member
סרבנות זה גם-

שאתה לא רוצה לאכול את - מה ששמים לך בתלחת שלך ומגישים לך לפה. שאינך מסכים לדפוק את המכוערת של הכיתה /הביצפר/החוג הסילוני שלך(אתה הרי "טייס באגו טריפ" לכאורה). סרבנות זה לא רק אופי - זה גם עמידה על עקרונות לא לך, ן"מחלת אמירת לא לכל צה ולי שנותנים לך". סרבנות פןליטית/סרבנות לפינוי הבית והמולדת ב"שטחים שישראל כבשה במלחמה שנעפתה עליה"/סרבנות לאמירת "יסמניות למנהיג" שהפך את תורתו ויוצא למסע של הפרדה וגדר - שלדבריו ולדברי מומחיו "אינה אמורה לעצור את הטרור - רק אמורנה ךא]שר לנו לשמור על הערים שלנו בפחות מתים ופצועים- נכים" - כל אלו ביטויים וכרכים יהוןדיים שאינם לרוחך. אין לי מונופןל על השלום. גם לא על המלחמה, בטח שלא על סרבנותך שלך להכיר באזרחי ישראל כאזרחים שווים במדינת ישראל. בין אם מולדו ו/או גרים "מעבר לקן הירןק".בין יהודים,מוסלמים,עדי יהווה,בדואים,דרוזים או עןלים חדשים. דם זן- סרבנות. זו בדיוק סרבנות שאיני רוצה להשלים עימה, ואיני חושב שעלי לתמוך בה, ואפילו שאוכל להקשיב, לקרוא ולהבין מאין היא נובעת לך - איני יכול לקבל אותה כלגיטימית במדינת ישראל. נפגעת, ממה שאני אומר ומביע כאן? למה לא? הרי בהומור הביקורתי שלי - עשיתי בדיוק מה שעשית לדרבני פינוי הישובים שמעבר לקו הירוק- שהוא אפילו לא גבול מוכר על ידי מדינות ערב הקיימות סביבנו - ושבגלל אי הכרתן בו התחוללה מלחמת ששת הימים ומלחמת יום כיפור והאינטיפאדה והטרור הפלסטיני... ומה לך כי תדבר סרב כד כדח הסתה כנגד אזרחי מדינת ישראל דווקא הערב? הרי לא אתה חבר המרכז של הליכוד, והערב זה בדיוק לא הזמן - ןדמגוגיה של בחירות מפלגתיות. יבחרו - רק חברי הליכוד במעמד של חברי מרכז, ורק הם - בין אם תסרב או תאשר את החלטתם. ולסיכום: לא כל מי שמשתדל להוכיח לי שהוא טיפש - ישנה את סרבנותי להפריד בין אזרל ישראלי למשנהן - אפילו אם תצליח להוכיח לי שאכן הוא כזה. לא חדצדדי ולא דוצדדי ולא ב"מאך 3 של ג'ילט" - לא אתן לך לגלח את זקני שלי.

למעלה