סרבנית אוכל ועלייה איטית במשקל

גאיה100

New member
סרבנית אוכל ועלייה איטית במשקל

אני אמא לילדה בת שלושה וחצי חודשים. נולדה במשקל 3535 ק"ג וכיום 5530 ק"ג שמתפרשים על 64 ס"מ. עד עכשיו היא ינקה בלבד אבל לאחרונה התחלתי (ולא בהצלחה מרובה) לשלב בקבוק תחליף. בארבעה שבועות האחרונים הקקי שלה שינה צבע ומרקם, או מימיי, או עם ריר או סיבי ותמיד ירוק. אחרי ששללתי קשר לחיסון ראשון, לחיידק מתנחל (תרבית תקינה), ואי שינויים בדיאטה שמתי לב שגם קצב ההנקות שלה יורד וכשהיא כבר יונקת אז למשך זמן מאד קצר. במקביל גם שנת הלילה התהפכה, במקום 4-5 שעות שינה רציפות, שירה מתעוררת כרגע כל שעה-שעתיים (יונקת כמה דקות וחוזרת לישון). הרופא האחרון שבדק אותה קרא לקקי הירוק קקי של רעב (משמע לא מקבלת את החלב האחורי) והמליץ לשלב בקבוק תחליף. בטופס השחרור הוא כתב - בעיות אכילה המצב כרגע: בלילה, מתעוררת כל שעה-שעתיים, יונקת קצת וחוזרת לישון במהלך היום, יונקת 2-3 פעמים מלאות, מעבר לכך יכולות לעבור 6-8 שעות בלי שהיא מגלה סימני רעב כלומר אם אני מנסה להניק או לתת בקבוק בפרק הזמן הזה, היא מראה התנגדות של בכי, קימור גב והפניית הראש. כשהיא לוקחת את הבקבוק, המקסימום שהיא מצליחה לשתות זה 60-70 מ"ל. צבע הקקי חזר להיות חרדלי. לרוב אחרי ארוחה היא פולטת, לפעמים גם מקיאה. זהו. מבחינה התפתחותית הכל בסיידר תינוקת חייכנית ו"חיונית" כמו שאומרים אז מצד אחד היא עולה במשקל, לאט אבל עולה וחוץ מזה מישהו אמור לאכלס את האחוזונים הנמוכים אבל לא זה מה שמדאיג אותי יש לי הרגשה שהיא לא אוכלת מספיק כמצופה על פי גיל ומשקל שהיא יותר באי שקט לאחרונה, גם ביום וגם בלילה האם זו סתם תחושה של אמא לחוצה או שיש מקום לבדוק כיוון אחר??????????????????????. תודה מראש וסליחה על האורך

סיפור ארוך

ותשובה לא קלה הריר והצואה הירוקה יכולים לנבוע מאלרגיה לחלבון חלב פרה- במיוחד אם התחילו בזמן שהתחלת לתת תוספות (על בסיס חלב) כבר שנים לא ראיתי צואה של רעב- ודאי לא אצל אמהות מניקות ונותנות תוספות כשיש שלשול אלרגי עם ריר מרגישים נחס ולא רוצים לאכול לפעמים אפשר גם להקיא- לא רפלוקס אלא אלרגיה אני ממליץ לנסות הנקה בלבד למספר ימים ולנסות להפחית את מוצרי החלב בכלכלה שלך- ולראות איך יתפתח נושא ההקשתה והסרוב לאכול ואלוי כדאי לך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג לילדים כל טוב

גאיה100

New member
תודה והבהרה

במהלך תקופת הקקי הירוק לא שילבתי תחליפים, שירה ינקה בלבד. רק אחרי שלוה שבועות התחלתי לשלב תחליף על בסיס יומי. עברנו את מכשול הקקי הירוק (חזרנו לצבע חרדלי-צהוב) עברנו את מכשול ההתנגדות העקרונית לבקבוק כרגע עומדים מול מכשול האיך להגדיל את הכמות ששירה אוכלת כל יום?????!!!!
הנה לדוגמא מספר ההאכלות מאתמול בערב: 21:30 - יניקה של עשרים דקות, לאחר מכן שאבתי הצד ממנו ינקה וקיבלתי 80 מ"ל 1:30 - התעוררות ראשונה, נתתי את הבקבוק עם החלב השאוב + הנקה של כמה דקות 5:00 - התעוררות שנייה (לילה טוב עבר על כוחותינו!!!), יניקה קצרה (5-6 דקות) וחוזרים לישון 9:00 - התעוררות סופית, יניקה קצרה של 5-7 דקות, ללא התנגדויות אבל מתנתקת רבות מהשד ומראה חוסר התעניינות תוך מספר דקות מצב רוח מצויין, חייכנית ופעילה. ישנה שעה וחצי עד 14:30 מתעוררת, בוכה והפעם הצעתי בקבוק תחליף. אחרי 50 מ"ל מסיימת. נראית מרוצה. זה נורמלי??????????????????????????????????????????????????????? שוב, אני פחות מוטרדת מהמשקל, תינוקת רזה וארוכה? בסיידר, הפנמתי שיש גם כאלו אבל מה לגבי הכמויות שהיא אוכלת? זה פולני מדי מצדי לדאוג או שזה באמת מעט מדי? דרך אגב, אנחנו גרים בסקוטלנד. מי שראה אותה עד עכשיו אלו רופאים כלליים שאמורים להפנות אותנו לרופא ילדים רק במקרה שמזהים בעיה (שעד היום לא היצלחתי להבין מה הרף להגדרת "בעיה"). אני מנסה לחפש רופא גסטרו-ילדים באופן פרטי אך האם בנתיים יש לך כיוון-השערה- הצעות כיצד להגדיל את הצריכה היומית של שירה? מיליון תודות

סקוטלנד ויניקה

דוקא יש לי חבר באירלנד, אבל נראה לי שאת לא צריכה גסטרואנטרולוג הייתי מציע לך שתבקשי מהרופא הכללילראות רופא ילדים- וזה לא בדחיפות ובשביל השקט הנפשי- ותגיד שזה מה שמקובל בארצך הקטנה אני לא הייתי שואב מלבקבוק- רוב חלב האם מגיע ב 5-6 הדקות הראשונות והשאר זה למשחק ולקשר אם ילד אני לא ממש מבין למה את דואגת- והייתי נרגע- כל עוד יש עלייה במשקל על העקומה שלה אם תגיעו לארץ לביקור- אשמח לעזור אם תצטרכו כל טוב

למעלה