סרבני מצפון

buffyv

New member
סרבני מצפון

יש דבר שלא מובן לי בתפיסת העולם שלהם , לסרב לשרת בצבא מטעמי מצפון זה בסדר ומקובל ודמוקרטי (כביכול) אבל חיילים של יש להם בעיה לפנות מתנחלים ממאחזים לא מקובל עליהם וזה מתקבל בעינהם כאקט לא דמוקרטי. לדעתי הסרוב לתרום למדינה זה דבר מאוד לא דמוקרטי ומכעיס אותי שנותנים לאנשים אלו במה בתקשורת . לא מגיע להם במה , הם צריכים לשבת את הזמן שהיו צריכים לתת לצבא בכלא. לתת במה לדבר כזה זה אומר שזה בסדר להפר חוק , לעודד עברינות . ימין קיצוני יצא מחוץ לחוק אז למה שמאל קיצוני לא יצא? הם גורמים לאותה מידה של נזק גם למדינה וגם לדמוקרטיה

ALMIGHTY

New member
המממ

הייתי אומר שפטריוטיות מזוהה יותר עם פאשיזם מאשר עם דמוקרטיה. ואני לא חושב שהם מסרבים לפנות מאחזים בגלל שזה אקט לא דמוקרטי, יותר בגלל שזה לא מוסרי.

CIKO L

New member
כל הכבוד אחי

אתה צודק אסור לסרב לצה"ל בשום מקרה

ALMIGHTY

New member
אסור לסרב?

מה אם המפקד שלך יורה לך "לירות בכל מי שעובר" ?

ב-ע-ל-י-ל

יש לסרב לפקודה בלתי חוקית בעליל המילה בעליל חשובה מאד שכן לפקודה בלתי חוקית "סתם" אסור לסרב!! רק אם היה בלתי חוקית בעליל "דגל שחור מתנוסס" מותר וצריך לסרב. סרוב לביצוע פקודה בלתי חוקית הוא סרוב פקודה לכל דבר

CIKO L

New member
גם אם המפקד אומר אסור לסרב

גם אם הוא אומר לירות בכולם

Azazel

New member
../images/Emo31.gif זו תיהיה פקודה בלתי חוקית

בעליל. תתבייש לך.

idoz

New member
יש לי מצב בשבילך

הערה: מבוסס על תרחיש דומה לסרט U571. מה אם תהיה מפקד בצוללת, ותראה אחד מהאויב שמבקש הצלה, האם תורה להכניסו למאסר בצוללת? נגיד וענית בחיוב, אם אותו אויב ירצח אחד ויפצע אחר וינסה להגיע לחדר הפיקוד כשהוא חמוש מה תורה לעשות לו לאחר התקיפה? הוצאה להורג או קשירה של כל חלקי הגוף? ונגיד וענית שיקשרו אותו בכל חלקי גופו, והצוללת שלך נמצאת מתחת למשחתת אוייב שסורקת את גלי הקול במים , אחד מאנשי הצוות שלך יגיד לך שמאותתים בקוד מורס מהצוללת שאתם בחיים ושיטביעו אתכם, מה תעשה לאויב הכלוא? שמת לב שאם אתה מנסה להיות הומני בסופו של דבר אתה הוא זה שנדפק?

EverMan

New member
הא ?

ממש לא. אני לא נדפק. כי בסופו של דבר- אני יותר טוב ממנו. ובנוסף - אני אזכה לתגמול בסוף - שאני אוכל לתחקר אותו ולקבל את כללללללל המידע שאני רוצה.

idoz

New member
לא תעשה לו כלום כשהוא יאותת לאוייב?

בזמן שאנשי הצוות שלך בסכנת חיים , בזמן שאתה מנסה להגיח מאחורי המשחתת שחושבת שאתה מלפניה האסיר מאותת בקוד מורס לא תהרוג אותו? תגיד לאיש צוות שלך לעצור אותו אבל לא להרוג אותו?! אין לך את המותרות שנקראת זמן!

EverMan

New member
איך הוא יאותת שאותה קשור

לכל הרוחות ?! מה הוא ?! סופרמן ?! נו באמת ... תבדיל בין סרטים למציאות. במציאות - עדיף שבוי מאשר מת.

idoz

New member
המשחתת סורקת תנודות במים

קוד מורס יוצר רטט במתכת של הצוללת שיוצר רטט קל במים והמשחתת יכולה להבין את קוד המורס.

EverMan

New member
חחחחח , יש סיבה שזה סרט

ולא מציאות חמוד. תתפלא - במציאות אף משחתת לא יכולה לזהות דפיקות של אדם בעומק של צוללת גרעינית ... גם אם הוא דופק עם פטיש בניין.

MxIxAx

New member
מדובר פה בזרמים שהם מחוץ

למפה הפוליטית הציונות. לפרק ת'ציונות.

למעלה