סרגוסים כן אוכלים בצק!!!!

אנטיאס

New member
סרגוסים כן אוכלים בצק!!!!

אני תפסתי בשבועות האחרונים סרגוסים בגודל של רבע קילו בעשרות עם בצק. אני מכין את הבצק עם מיים חמים תוספת קצת של סוכר והכי חשוב שמן בישול. ברגע שהשמן ניכנס לבצק הוא הופך את הבצק למטרה של טורפים. כי הטורפים זקוקים לשמן לקיום, וזו הסיבה שהם טורפים דגים אחרים .השמן עושה את הבצק למקור משיכה לסרגוסים או כל טורף אחר.
 
ושוב, התחלת יפה ואז אמירות ללא בסיס

שלום אנטיאס, כשאני עושה בצק מבושל או בצק דליל, תתפלא אבל אני לא משתמש בשום דבר מלבד קמח ומים. וכמו שסיפרתי, כבר תפסתי סרגוס חצי קילו על הבצק דליל שלי ועוד הרבה מאוד דגים גם על הבצק מבושל וגם על הבצק דליל שלי. ככה שהאמירה ש"הדגים הטורפים זקוקים לשמן לקיום" היא לחלוטין מופרכת, מה גם שלדג אין דרך לדעת אם שמת כף שמן בישול בבצק או לא.
 

rondadon

New member
ניר....כן ולא...

כן - לא חייבים לשים שמן.... לא - הדג נמשך יותר אם יש ריח של שמן.....
 
זה משהו שרציתי להוסיף -

שהכל כאן זה עניין של ריח, ולדעתי הריח יותר חזק ומושך כאשר הוא ללא שמן, אבל זה כבר החלטה של כל דייג מנסיונו ומחשבותיו... אבל החלטות כמו "שמן בישול הוא חיוני לקיומם של הטורפים" וכדו´ אני לא מוכן לקבל, שכן אין להם שום בסיס עובדתי.
 

joko7

New member
ניר ידידי- עניין השמן לעניות דעתי

הינו מהותי אבל אינני מדבר על בצק. תקופה ארוכה נהגתי להשתמש בחזה עוף בתור פתיון וכשטבלתי אותו בשמן של דגים מקופסת סרדינים הרגשתי את ההבדל. עשה לך נסיון:קשור ארבע קרסים על החוט הראשי בשני קרסים שים פתיון עם שמן ובשניים האחרים פתיון ללא שמן ותראה מה יעדיפו לאכול,אם בא לך אתה יכול לנסות את זה גם עם בצק,כל טוב ידידי.
 
לא מדובר על שמן דגים כלל וכלל -

אין ויכוח ששמן דגים מוסיף לאטרקטיביות של הפתיון, אך שמן בישול לא מוסיף עולם ומלואו לבצק. תאמינו לי שניסיתי בבצק שלי עם ובלי והחלטתי שהכי טוב (בשבילי) - בלי. אולי זה עוד ישתנה, אני בחור גמיש שאוהב בצק גמיש... טוב עזבו זה הלילה שמשפיע עליי...
לילה טוב ! (ולחשוב שאני קם עוד 4 שעות והולך לדוג בנמל יפו...)
 

אנטיאס

New member
נכון ששמן דגים הוא מעולה כתוספת

לבצק אך מחירו היקר מקשה את קנייתו. הרי ידוע ששמן דגים נימצא בריכוז גבוהה אצל הדגים הטורפים דווקא כי הם אוכלים דגים וכך אחוז שמן הדגים שבהם גבוהה במיוחד כמו הטונה-פלמידות, אנשים עם בעיות קולסטרול גבוהה ממליצים להם לאכול דגי ים כמו טונה והליבוט בגלל ריכוז השמן הגבוהה בדגים אלו.בעצם כל הטורפים מומלצים לאכילה.ברגע שיש שמן בבצק הטורפים נימשכים לדבר שומני. ניתן להשיג שמן דגים בחנויות טבע מחירו לגודל של בקבוק שמן רגיל מעל 60 שקל.
 
הוספת שמן ודברים אחרים

אז כמה אתם נוהגים להוסיף? והאם אני צודק בהנחתי ששמן מקטין את ההתמוססות של הבצק במים? דודי הזכיר הוספה של גמברי טחון לבצק. האם זה תופס לכל סוגי הפתיון? (סבידה, קלמרי, שניצל, דגים שלמים וכד´)? מה לגבי שאריות שנשארות מפתיון, כגון ראשי גמברי? איברים פנימיים של דגים (אחרי ניקוי)? יש למישהו נסיון עם דברים כאלה? כמה שמים בבצק?
 
שמנים

רצוי לשים בבצק שמן מכופסאות שימורים (מקרל ,טונה) וזה עוזר... ניתן לקנות את זה אני חושב ליד שוק הכרמל מה שעבר תוקפם של הקופסאות שימורים... פשוט לשים את כל השמן או קצת ממנו איך שנוח לכם.
 

paluta

New member
לעשות סדר !!!!!!!!!!!!!!!!!

כל דג כשהוא רעב יאכל כל מה שמזדמן לו - גם אם הוא טורף הוא יבלע בצק זו עובדה שאין עוררין עליה דהיינו ישנם מצבים בים שהדגים רעבים והם יעוטו על כל מציאה החל ממסטיק שנלעס וכלה בסוכרית טופי (נוסה בהצלחה) במיוחד הסרגוס - אם יש להקה באיזור והם רעבים (מזג אויר סוער בדרך כלל מגביר את רעבונם) תוכלו לתפוש כמעט את כל הלהקה די מהר. א ב ל, בימים כתיקונם יש צורך לפתות דגים שמן הסתם לא היו ניגשים לכל פתיון ולכן חשוב לדעת אילו דגים נמצאים בסביבה בה אתם דגים ולהתאים פתיון בהתאם לסוגי הדגים שברצונכם לתפוש בקרס. שמן בישול כתוספת לבצק מועילה רק בשל העובדה שהבצק פחות דביק לאצבעות ובשל העובדה שהתערובת יוצאת יותר אלסטית זה הכל מבחינת הטקסטורה של הבצק (כמות מעטה ולא איזו כוס שמן כמובן ) לגבי ריח - כן גם לזה תפקיד חשוב אבל שמן דגים מתאים יותר ושמן שומשום שריחו אופיני אפילו טוב מזה (מ נ ס י ו ן) ודרך אגב לא לכל הדגים אברי ריח מפותחים. כל קומבינה אחרת יכולה לעזור באותה מידה שהיא יכולה לקלקל הכל תלוי מה הדגים חושבים על כך ביום הספציפי שאתם דגים בו ולסיום לחסכנים שבינינו נסו לבשל מקרוני עם חור באמצע (מקרוני מס 7 ) חצי מהזמן הנדרש , חיתכו לחתיכות באורך 3 - 4 ס"מ והשחילו על הקרס כפי שהייתם משחילים תולעת - זה עובד טוב עד טוב מאוד כתחליף לתולעים ולאוהבי הבצק - ניסתם פעם להוסיף תרכיז מיץ פטל ? - גם זה עובד ויש כאלו שמוסיפים ערק וויסקי ומה לא (דרך אגב מעט אלכוהול בתערובת משמרת את הבצק הזה באחסנה במקרר לאורך זמו רב יותר) מסקנה ממה שכתבתי לעיל - כל קומבינה תעבוד ובתנאי שהדגים הנכונים נמצאים באיזור הדייג שלכם. - וכעזר נוסף לעניין: הרי מה אלו כל פתיונות הדמה והזרזרות והפלסטיקים והגומיות והנוצות והנוצצים והפילוטה והריסוס ותותח הדייג והטיסנים
? - האם לא על מנת לפתות את הדגים ??!! בהצלחה לכולם גם לאלו שלא שמים פתיון קונבנציאונאלי
 
וויסקי וערק ? בטח הדג בא מרצונו ככה

נשכר אותם למוות עד שירצו להיתפס....
חחחחח ! בטח אין מאבק עם דג שיכור...
 
אתם רואים? על זה בדיוק דיברתי

במקום לישתות הבנאדם שופך את הערק לים. מבזבז אותו על הדגים כפויי הטובה האלה. אבל לעניין - שמן שומשום אמרת? נשמע מעניין מאוד. יש שני סוגים - אחד עם ריח וטעם של טחינה (סוג הזבל של תלמה) והסוג המשובח שעשוי משומשום קלוי ומשמש לאוכל סיני. עם איזה מהם יש לך את הנסיון החיובי? יעני, הדגים שיש לנו כאן, זה דגים פושטים שאוכלים טחינה ופלאפל, או צפונים שרגילים לאוכל סיני? נראה לי שמחר אני הולך על זה שמן שומשום.
 

joko7

New member
חחחחחחח יוביוב../images/Emo8.gif אל תשכח לפזר להם

גם בוטנים ופיסטוק חלבי
אולי הם ירצו גם זוג מקלות אכילה וקצת סחוג
????????
 
פיש & צ´יפס (אוף טופיק)

לשפוך את העראק לים מזכיר לי משהו שראיתי פעם בילדותי הרחוקה בטלויזיה הבריטית: היתה שם תכנית סאטירה שנקראה "The Goodies" (לדעתי אלו היו אבותיהם הרוחניים של המונטי-פייטון) ובפרק האמור הם הביאו את הטיעונים הלוגיים הבאים: 1. אנגלים אוהבים פיש & צ´יפס 2. הים מלא דגים 3. צריך למלא את הים בחתיכות תפוחי-אדמה בצורת צ´יפס ואז כשירצו לאכול פיש & צ´יפס פשוט יכניסו רשת למים ואת כל הקומבינה שישלפו ישר למחבת. בתוכנית עצמה הם שמו אוהלים ליד הים ואנשים עמדו שם, קילפו תפוחי אדמה, חתכו אותם לצ´יפסים ו-הופ למים. אימפריה.
 

shaharp

New member
קרסים קרסים

אני ממש שמחה שסוף סוף אתם מאמינים לי שאפשר להוציא הכל עם בצק מסטיק ועידכון השמן הוא בס"כ זה שהבצק יתלפף יותר טוב על הכרס ולא ילכלך את הידים. אני לא יודעת אם זה מוסיף לדגים אבל מה אכפת לי כל זמן שמוציאים דגים ולא משנה מה אז שנהנה. מחר אני הולכת לדוג אחרי הסערה ואני מחכה לחגיגה הלוואי ממני האישה הדייגת
 

joko7

New member
אני עדיין נורא ספקן לגבייך,לא קונה

כל מה שמוכרים לי,נקודה,,אותי צריך לשכנע עם הוכחות בשטח לא עם סיפורים,,,תירוצים יש הרבה,תשובה יש רק אחת
 
הוכחה נוספת (דו"ח מנמל יפו, היום) -

אני כותב כעת מבית ספרי. קמתי היום מוקדם והלכתי לדוג עם 2 חברים בנמל יפו. בתחילה דגנו ליד בניין צופי הים, על המפרצון הקטן. במהרה הבנו שזה לא זה ועברנו למזח של הנמל והחלטנו לדוג לכיוון הים. הגלים היו גבוהים אך כמעט שלא נגעו בנו (חוץ מגל אחד שהרטיב אותי מאוד) היות ודגנו עם בולונז (שלושתנו) ולכן יכולנו לעמוד רחוק מהים. ולעניין - עד שהלכתי (נאלצתי ללכת מוקדם, כבכל יום רביעי, היות ואני מתחיל ללמוד ב 10:00) הוצאנו 7 סרגוסים, 1 מהם חבר שלי הוציא, 2 אני הוצאתי ו-4 אדם הוציא. כל מה שהוצאנו עד לאותו זמן היו סרגוסים, ועל פתיון בצק מבושל בלבד ! וסרגוסים יפים בהחלט. ושוב אני אומר - שמן בישול לא מושך טורפים ולא בטיח, שמן דגים בוודאי שכן מכיוון שהוא מעניק לבצק ריח וטעם של דג.
 
עדכון על מה שקרה אחרי שהלכתי -

חבריי הוציאו עוד כ-18 כרסים (אוח, כל כך חבל שלא נשארתי) ואחר כך מכרו את הדגים. ולהזכירכם, הכל על בצק מבושל ! אז אל נא תפזרו "עובדות" שווא כאלה להבא, לפני שאתם בודקים את מה שאתם אומרים.
 
אוהד ידידי, הסערה כבר בשלבי סיום -

היום הסערה הייתה כבר בשלבי גסיסה והגלים הגבוהים באו רק מדי כ-10 דקות. אבל מחר, מחר הולך להיות יום מדהים. מאוד מקווה שאוכל לדוג.
 
למעלה