סרגוס

לוייתן

New member
סרגוס

שלום סרגוס איך אני מכין את הציוד לדייג בבורות אתה יכול להסביר בבקשה אולי יש לך תמונה? תודה מראש

helpmeplz

New member
קרא את זה

לדיג בורות משתמשים בחוטים עבים בדרך כלל מחשש לשפשוף בסלעים, אתה לא משתמש בחכה אלא רק בסליל (מומלץ 0.50) משקולת של 20 גרם תתאים מאוד (היא צריכה להשאיר את החוט מתוח, חוט ללא זיכרון יהיה מעולה) אתה משתמש בפתיונות כגון: חתיכות גמברי גדולים, סבידה, קלמארי, פילה של דגים, וכל פיתיון בשרי. אם ברצונך לדוג בורים בבורות תשתמש בבצק (בורים תוכל לתפוס בים בכמויות גדולות יותר אז...). אם ברצונך לדוג בורי תשתמש בקרסים קטנים יותר, בדרך כלל משתמשים בקרס מספר 1-4 (אפשר יותר גדולים, אפשר יותר קטנים...) אם אתה דואג איך להרגיש את האכילות אל תדאג, כל עוד החוט מתוח תרגיש אותם טוב מאוד... זהו, לא מסובך, עכשיו נשאר רק למצוא בורות שמגיעים לעומק ככל האפשר...

helpmeplz

New member
בעיקרון כן אבל...

נדיר לתפוס אותם בבורות, הם חיים יותר בים הפתוח...

לוייתן

New member
אני יודע מניסיון אישי

אני תפסתי שני בורים גדולים של 300 גרם עם מלכודת של פיתה צפה אבל אני רוצה לעבור לדייג בבורות ולתפוס יותר בורין גדולים ועוד דגים אחרים כמו לוקוס וכו´...

helpmeplz

New member
תראה...

בורי תופסים עם בצק, נדיר למצוא בורי בבורות, פיתה צפה או לחם צף תתפוס את הבורים הכי גדולים... בבורות עדיף להשתהש בפיתיון "בשרי"

helpmeplz

New member
אתה גם יכול לשים בננות קטנות שלמות

או פילה בננות, פילה בורים קטנים, סבידה, גמברי, קלמארי ועוד ועוד... בוא נגיד אתה משתמש בקרס מספר 1, אתה חותך ריבוע שטוח של הפיתיון, ונועץ אותו מספר פעמים בקרס כדי שיתפס חזק..

סרגוס

New member
דייג בבורות

הערה: אני כבר פעם שנייה מנסה לעלות סירטות ואני לא מצליח אורי תעשה משהו... והקובץ פחות מ250 קילו בייט וזה כותב לי שגייה! אז אני מתנצל שאני לא יכול לעלות את הסירטות אני ינסה להסביר לך. כעיקרון משה דור הסיר לך זה היה די נכון אבל מה, לא צריך חוט 0.50 מה אתם רוצים לתפוש? לוקוס 8 קילו?(גם אני רוצה לתפוש כזה) אז אתה צריך לקחת חוט 0.35 שיכול לשאת איזה 8 קילו להניס לתוכו משקולת צרה איזה 10-20 גרם לקשור כך שלא תוכל לצאת ולמעטה לקשור קרס מס´ 4 רצוי וממולץ נורווגי על חוט 0.30 הפיתיון הממולץ הוא גמברי כאשר עם יש לך גמברי בינונית אז תחתוך חצי וכסה את כל הקרס. תלך למזח או שובר גלים הכי רחוק מהחוף תמצא בור צר ועמוק הכי עמוק! ותשכיל ותחכה זה יכול לבוא אחרי דקה וזה גם יכול לבוא אחרי שעה או בכלל לא אז רצוי הרבה סבלנות ולפעמים להחליף בורות. בדרך כלל הדגים הנתפסים הם: סרגוסים גדולים 200 גרם ומעלה ולוקוסים ואפילו גדוים מעל קילו אז בהצלחה ואני אומר לך ידידי קצת סבלנות ומקום טוב אז החצלחה מובטחת ב-ה-צ-ל-ח-ה!!! אני ינסה לצרף תמונה......

סרגוס

New member
קישור

קישור קטן שיכול לעלות קצת את המורל אני מקווה שיעזור לך

rondadon

New member
למה 0.50???

כי זה ס-ל-ע-י-ם!!! מה קרה לך??? עם איזה חוט את זורק רולר עם משקולת??? חוט דק ישתפשף מהר ויקרע.... מה שאני ראית מדיג בורות בראש הנקרה, זה בורי קטנטן (בערך 5-6 ס"מ) על קרס 3 עם תלאי 0.40 באורך 40 ס"מ, משקולת 50 גרם וחוט ראשי 0.60...הדייג הוריד לבור, העמיק מקל וקשר את החוט עם נילון קטן, ככה שאם מושך אתה רואה את הנילון זז... הוא הוריד בכמה מקומות ובסוף תפס לוקוס חמוד של קילו...הוא המשיך לדוג אבל אני כבר הלכתי...

helpmeplz

New member
סרגוס תראה...

למה צריך חוט 0.35 מיוחד? חוט 0.50 הוא זול, משתפשף פחות, אבל עדיין משתפשף... לדיג בורות תצטרך הרבה פעמים לחתוך את החוט שהשתמשת בגלל שיפשוף בסלע... ככל שהחוט עבה יותר הוא יחזיק יותר זמן, מה שרון הסביר נכון, תלאי 0.40 וראשי 0.60 אפשר גם ראשי 0.50... באתר רשת הדייג הם כותבים שצריך חוט 1 מילימטר (שזה לא מומלץ... רק במידה והלוקוס למשל יפתח את הזימים שלו..).

סרגוס

New member
תיראו חברה...........

אני משתמש ברולר בחוט 0.30 אבל הוא חזק ובדייג בבורות מספיק 35 מקסימום 40 אני למשל תפשתי את הסרגוס ולוקוס על החוט הזה והוא מספיק חזק ועם אתם תהיו זהירים אז החוט לא ישתפשף ומי אמר שזה מיוחד? חוט 0.35 שיכול לשאת 7.5 קילו עולה בין 5 ל10 ש"ח

אוריא

New member
אורי תעשה משהו......./images/Emo96.gif

ממה שכתבת אני לא בטוח שאתה רוצה להעלות שרטוט או סירטון. אבל בכל מקרה סוגי הקבצים שאפשר להעלות לפורום הם: קבצי תמונות: gif,jpg,bmp,swf,png,tif קבצי קול: mp3,mid,wav קבצי סרטים: divx,mpeg אל תתפוס אותי במילה בקשר לסוגים האלה כי עוד לא קיבלתי תשובה פורמלית מתפוז. תבלה.

למעלה