סרגלים

nuron2

New member
סרגלים

יש לי סרגלים מעוקלים פשוטים. הם לא נוחים לשרטות. אני רוצה לקנות את הסרגלים המקצועיים. יש סרגל עקומה ארוך 60 ס"מ. זה נראה לי טוב. מה זה סרגל פורמסטר וסרגל אריסטו? כמה הם חשובים? תודה

אז ככה

סרגל העקלתון - נחוץ. עדיף ממתכת ולא מפלסטיק. משהו בעקומה בגרסת הפלסטיק לא נכון. אריסטו הוא הסרגל שאני משתמשת בו הכי הרבה. פורם מאסטר לא נוח לי בכלל, אבל יש כאלה שלא זזים בלעדיו. בכל מקרה זה או אריסטו או השני. הם ממלאים אותה פונקציה. עוד שני סרגלים שימושיים אצלי מאד - סרגל אלומיניום ישר באורך 115 ס"מ, לסימון קו ישר במכנסיים, למשל, ולכל הקוים הארוכים הישרים כמו בשמלות וחצאיות ארוכות. סרגל דירוג - סרגל מתומן קטן עם סימונים במרחקים של 1, 1.25, 1.5, 2, 3, 5 ו6 מילימטרים. הוא משמש אותי לתוספות תפרים, ודירוגים

תלוי מה עושים ובהרגלים

זה ענין של הרגל, אני אוהבת להשתמש בהרבה סרגלים לא יודעת למה את מתכוונת עקומה? פורם מסטר -טוב אם נתקעים על אי בודד, והוא עושה הרבה יותר מאשר אריסטו, יש לו אפילו מחוגה מובנית אם עושים כובעים וכאלה, שימי לב שבגרסאות החדשות שינוי את העקומה שלו, אפשר לצייר איתו גם בית שחי וירכיים ויש לו עקומה לצאוורונים, וכמובן טוב מאוד לתוספות תפרים בעיני, אבל אני יודעת שבתעשיה משתמשים יותר למטרה זו בסרגל דירוג כי הוא יותר מדוייק. יש לו סרגל אח שנקרא פאטרן מסטר, אני פחות אוהבת אותו בננה- סרגל ארוך עם עקומה מתונה כ 60 סמ' מגיע גם במתכת וגם בפלסטיק. מעדיפה את הפלסטיק (היה לי מתכת והחלפתי), הייתרון בפלסטיק הוא תוספקות תפרים ושאפשר לראות מה יש למטה, עוזר מאוד למכנסים וחצאיות וקווי פרינסס טיפה/דימעה- סרגל בצורת טיפה לא סימרית, נח מאוד לבתי שחי פתחי צאוור, גם שקוף וגם עם תוספות תפרים סרכל כליה- משהו חדש יחסית שיצא לפני שנה או שנתים, דומה לטיפה אבל קניתי כי התפתיתי, סתם כיף לפעמים בעיקר לבגדי ילדים סרגל ארוך, יש לי של מטר, לא ראיתי של יותר, ולפעמים חסר לי, מאוד חשוב לשרטוט מכנסים, יש לי מתכת אבל ראיתי שיש שקוף, ויום אחד אקנה לי, יותר בטיחותי וקל משקל סרגל L, יש מתכת ויש פלסטיק, אני כרגיל מעדיפה פלסטיק שיש בו גם חלוקה מענינת שבטוח אפשר לנצל למשהו אבל עדיין אין לי כזה סרגל אריסטו, נח מאוד לתוספות תפרים כי יש לו ידית, בעיקר עם עובדים עם דוגמאות קטנות ומעוקלות. יש לי גם אחד ממש קטנטן ליד המכונת תפירה למצא נקודות פינה אבודות סרגל גמיש- מאוד מלהיב אבל לא מאוד שימושי, למרות שכמה פעמים ששימש אותי היה מאוד נח, לייצר עיגולים בהקיף ידוע בלי צורך לצייר גזרה על נייר וכו' סרגל דירוג- לדירוג ותוספות תפרים בעיקר של סריגים- כי אין תוספת של רגל מכונה באריסטו וכו' סרט מידה איכותי- סרט מידה שיש לו סנטימטרים בשני הצדדים מנוגד לכיוון לסירוגין שבקצה יש לו סיומת מתכת עם חור- נח לשרטוט רדיוסים יש עוד הרבה סרגלים

שש שבע

New member
סרגל של יותר ממטר

אני פשוט קניתי לייסט מנגריה, כזה ששמים בצידי משקופים, אני צריכה את זה לשמלות, והלייסט הזה פתר לי את הבעיה. כמה? כמה שקלים למטר

נכון.

הסרגל 115 שלי הוא פס אלומיניום ברוחב 3 ס"מ ובגובה 5 מ"מ. לא גמיש כמו הסרגלים מהנירוסטה, וזה רק לטובה. יותר זול, יותר נוח לעבודה.

nuron2

New member
תודה לכן על ההסבר המפורט

עזרתן לי מאוד. אתן יודעות באיזה סוג של חנויות יש סרגלים מהסוג הזה. בחנות של סדקית לא היה לם וגם בחונות של כלי כתיבה לא היה. ראיתי שיש לקנות באנטרנט, אבל אני מעדיפה שלא. אולי אתן מכירות חנויות בסביבת רחובות? תודה

מעט מאוד חנויות בארץ מחזיקות אותם

יש במרכז התפירה בנחלה 61 בארט סט ברח' שמואל הנגיד בירושלים ברח' החבצלת בירושלי יש את הpattern master ויש בעוד כמה מקומות בודדים ליד רחובות לדעתי אין בכלל המחיר בכל הארץ זהה כיוון שיש עליהם פטנט וזכויות כך שאין כל בעיה להזמין באינטרנט, למעשה זה מאוד יעיל

למעלה