סרדיניה- דולצ'ה ויטה

oreldi

New member
סרדיניה- דולצ'ה ויטה

לדיווח המלא בבלוג פה גדול-סרדיניה

סרדיניה, כיכר קדומים 6, יפו, טל. 03-6832211. לא כשר

סרדיניה נפתחה בשנת 2012 ע"י השף רועי סופר בכיכר קדומים ביפו העתיקה. לאחר כשנתיים, עזב סופר את המסעדה ובמקומו רכש את המקום השף אייל סבן.
בתחילת דרכה תפריט המסעדה היה מחולק למחוזות באיטליה, כשמכל אחד מהם היו מספר מנות בתפריט. סבן שינה את התפריט, וכיום התפריט הוא איטלקי קלאסי וניתן למצוא בו פיצות, פסטות, ניוקי ועוד.
סרדיניה שוכנת במקום יפהפה ביפו העתיקה. המסעדה לא גדולה, ומכילה חלל אחד חיצוני (זה שבתמונה) ממנו רואים את הכיכר. החלל הפנימי הוא קטן, נמצא בו המטבח ואין בו מקומות ישיבה. האווירה היא רומנטית, והתחושה היא כמו בפיאצה שקטה ברומא. החיסרון היחיד היה הרעש המוגזם בתוך המסעדה, שנבע מכך שהמסעדה היתה מלאה (ואולי גם מאקוסטיקה לא מספיק טובה)

ביקרתי במקום באחד מערבי שבת האחרונים.

מה אכלנו?

ראשונות

  • פתחנו עם ארטישוק א-לה רומנה- ארטישוק צלוי, רוטב עגבניות, ריקוטה פרסקה וטפנד זיתים (37 שקל): מנה קלילה וטובה. הארטישוק היה מעט חמצמץ, הרוטב מתקתק והשילוב היה מוצלח. הגבינה היתה מתקתקה וטובה גם כן. כל הטעמים השתלבו היטב ולא השתלטו על הארטישוק המצוין.

  • כמו כן לקחנו ארנ'ציני- כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינת עיזים, חמאת עגבניות וסלט קטן (38 שקל): הארנצ'יני היה פריך מאוד, ממולא בגבינה טובה, היה בארנצ'יני שילוב של מלוח מתקתק. גם הרוטב חמאת עגבניות היה מתקתק וטעים, לא בטוח עד כמה הוא מתחבר לארנצ'יני אבל סך הכל זו היתה מנה מוצלחת. "הסלט הקטן" היה ארוגולה. לא ברור מה היה "סלט" בזה.

עיקריות:

  • פסטה עגבניות צלפים, זיתים וארוגולה (55 שקל): בתפריט מופיע ספגטי, אך עודכנו מראש שהפסטה תהיה מסוג "בלרינה". הפסטה היתה אל דנטה, אך המנה בכללותה היתה אנמית, והרוטב היה מעט חמצמץ ודי סתמי. יצוין גם שהזיתים היו מלוחים מאוד. פסטה סתמית, שאינה מצופה ממסעדה איטלקית טובה.

  • עיקרית נוספת היתה רביולי עיזים ושקדים- זוקיני, תרד, פסטו על קרם פלפל אדום ומסקרפונה (63): מנה נהדרת. הפסטה עשויה היטב, המילוי עשיר, טעים ומוצלח, שילוב של מתוק ומלוח. הרוטב היה מתקתק, לא מתוק מדי למרות המסקרפונה (לא ממש הרגשתי). מנה טובה וטעימה מאוד. ההערה היחידה קשורה לגודל המנה, שכללה 9-10 יחידות רביולי בלבד.

על קינוח ויתרנו.

שורה תחתונה: זו לא היתה הארוחה האיטלקית הכי טובה שהייתי בה, אבל ניכר היה שבסרדיניה יש יד טובה של שף. השירות היה נעים ולבבי, והשף סבן הסתובב במסעדה במהלך הערב. ניכר היה שלכל הצוות שם אכפת ממה שקורה. לא הכל עוד מלוטש שם, אבל יצאנו בתחושה שסרדיניה היא מסעדה איטלקית טובה, במקום כיפי, עם אוכל טוב, ושהיא עוד תשתפר ותהיה עוד יותר טובה.









 

החתולית

New member
על הדיווח

חייבת ללכת לאכול בסרדיניה ארוחה מלאה. הייתי שם באירוע יין ואהבתי כל מה שהגישו לנו.
&nbsp
אני חושבת שמנה של 9-10 רביולי היא די בגודל המקובל במסעדות. נוהגים לחשב 100-130 גר' פסטה לפני בישול, אם אני זוכרת נכון.
 

oreldi

New member
מקום טוב ומומלץ

נהנינו מהגישה והאכפתיות לא פחות מהאוכל.
לגבי הרביולי- זו לא היתה מנה קטנה , אך מנת הרביולי שקיבלתי במקומות אחרים כמו אמורה מיו, פסטה מיה היתה מעט יותר גדולה, (12-13 רביולי)
 
זה לא עניין של מספר אלא של משקל כפי שאמרה חתולית

ואלה נראים גדולים.
מה שלא ברור לי איפה ה'עיזים'...הרח המילוי הוא עם מסקרפונה ולא עם גבינת עיזים.

לאחרונה כולם מדווחים על מנות ארטישוק חמוצות. גם ניב גלבוע בדיווח על לוקה. ברור שיהיה חמוץ - אלו ארטישוקים מיובאים משומרים בתחמיץ ולא טריים המבושלים במקום! אז יש לקחת זאת בחשבון כשמזמינים.

תודה על הדיווח. מנת הרביולי [עיזים או לא] משכה את עיני.
 

oreldi

New member
חמצמץ זה בסדר גמור

רוב הארטישוק שאכלתי היו חמוצים. לא ציינתי זאת כמשהו רע.
לא הבנתי מה לא ברור לגבי העיזים
 

bruno01

New member
ארטישוקים מוחמצים זה... חמוץ


ולא שהם לא טעימים, אני מאוד מחבב אותם. אבל ככה הם
 

bruno01

New member
ברור. כתבת את זה בשביל לתאר את השילוב עם המתיקות של הגבינה.

נראה לי שרותרות כתבה את זה רק בתור התייחסות למי שלא מבין למה זה חמוץ, כמו ניב גלבוע למשל.
טוב, באותה ביקורת הוא גם לא הבין איך ייתכן שיש ספק חיצוני של פסטה טרייה, כמו בהמון מקומות, אז אני כבר לא מתפלא על כלום.

בסיבוב הקודם של סרדיניה היו לי המון ציפיות בגלל רועי סופר, אבל די התאכזבתי. הסיבוב המחודש נשמע מוצלח למדי.
 
גם ניב גלבוע שעיקם את פיו וטען נגד 'היד

של הטבח' אבל לא רק. גם בדיווחים פה בפורום, מאז שהחלו להשתמש בהם בכמויות כאילו היו חציל או סלק [טרנדים] הרבה פעמים היו תלונות על חמיצות...
 

oreldi

New member
אכן

ולגבי ניב גלבוע- לא צריך להרחיב. הביקורות שלו מגוחכות, שטחיות ומהפרצוף הלא מרוצה שלו צריך לעשות קליפ...זה ימכור הרבה
 
עכשיו הבנתי. שמת מקף במקום פסיק אחרי המילה שקדים

וזה מה שבלבל אותי. חשבתי שהשם הוא רביולי עיזים ושקדים, ואחרי המקף פירוט המנה ובפירוט ראיתי מסקרפונה...SORRY.
 

salo22

New member
תודה רבה על עוד דיווח יפה


נשמע קצת "היה טוב אבל בהחלט ראוי לשיפור", אם אני מבין נכון אחרי יציאת סופר סרדיניה היא בעצם אהבה של מישהו שלא מראש מהתחום, אם ככה בהחלט מקווה שהבחור והמקום גם יקחו ביקורת כמו שלך לתשומת ליבם ובכל מקרה ישתפרו ובעיקר ילמדו ויחדדו באופן כללי, ונאחל בהחלט שיצליחו ויהפכו למסעדה "קבועה" ויציבה ברשימות הפורום, יש בהחלט מעט מידי כאלו.
 

oreldi

New member
תודה, בהחלט מסעדה ראויה

לא היה מושלם אבל כן נהנינו, נראה שיש שם יד טובה במטבח.
בחיפוש באינטרנט ראיתי את סבן שהיה פעם
היום הוא נראה קצת אחרת...
 

יצורה

New member
חבל שויתרתם על קינוח


כי אייל סבן, נוסף על היותו שף מוכשר, הוא גם קונדיטור (גילוי נאות - הוא גם חבר :))
 
למעלה