סרדיניה (יש אי כזה בים התיכון) +רומא
אחרי שכתבו כאן על מסעדות בקפריסין וסיציליה הגיע גם תורה של סרדיניה
שבוע באי המקסים הזה שמשתייך לאיטליה שהאוכל בו הוא אומנם "איטלקי"
אבל יש בו השפעות ספרדיות (בעיקר בחלק המערבי) וגפ אדפטציות מקומיות
מהיותו אי האוכל לאורך החופים הינו בעיקר דגים פירות ים ופסטה כמובן
אך במרכז האי הדגש הוא על בשר בשר בשר והם אוכלים מגוון רחב
בקר, חזירים וגם כבשים ועיזים אבל גם מגישים בשר סוסים
ואפילו ראיתי באחת המסעדות סטייק חמור
הפסטה המקומית דומה בצורתה לפתיתים שלנו ומוגשת עם מגוון רטבים
הרבה גבינות בעיקר פקורינו מצויינת
היין המקומי סביר האדום בינוני אבל הלבן מתעלה לעיתים יש להם ענב מקומי
וורנאצ'ה ממנו מפיקים יין מצויין
הרבה מאד מסעדות ממוקמות ליד ומעל לחופים וכיף לשבת בהם ולנשנש
בקליארי (עיר הבירה) נמצא השוק המקורה הגדול באיטליה וכדאי מאד לבקר בו (רצוי בשבת)
הקומה הראשונה מוקדשת לפירות ירקות ובשר שפע מסחרר טרי ונהדר כולל שבלולים
מסוגים שונים ובשרים כולל בשר סוסים
קומת המרתף מוקדשת כולה לדגים פירות ים וכד' גם שם השפע אדיר ומגוון
כזה טרם ראיתי ולא מעט דגים שלא היכרתי ראיתי שם לראשונה
צדפות ארגמן למשל (בדוכנים ניתן לקבל לטעימה צדפה עם מיץ לימון במחיר מצחיק)
ככלל המחירים בכל האי נמוכים משמעותית מהמחירים ביבשת
וארוחה טובה כולל קראף יין הבית לא תעלה על 80 אירו
מצ"ב כרטיסי ביקור למסעדות ותמונות מהשוק
אחרי שכתבו כאן על מסעדות בקפריסין וסיציליה הגיע גם תורה של סרדיניה
שבוע באי המקסים הזה שמשתייך לאיטליה שהאוכל בו הוא אומנם "איטלקי"
אבל יש בו השפעות ספרדיות (בעיקר בחלק המערבי) וגפ אדפטציות מקומיות
מהיותו אי האוכל לאורך החופים הינו בעיקר דגים פירות ים ופסטה כמובן
אך במרכז האי הדגש הוא על בשר בשר בשר והם אוכלים מגוון רחב
בקר, חזירים וגם כבשים ועיזים אבל גם מגישים בשר סוסים
ואפילו ראיתי באחת המסעדות סטייק חמור
הפסטה המקומית דומה בצורתה לפתיתים שלנו ומוגשת עם מגוון רטבים
הרבה גבינות בעיקר פקורינו מצויינת
היין המקומי סביר האדום בינוני אבל הלבן מתעלה לעיתים יש להם ענב מקומי
וורנאצ'ה ממנו מפיקים יין מצויין
הרבה מאד מסעדות ממוקמות ליד ומעל לחופים וכיף לשבת בהם ולנשנש
בקליארי (עיר הבירה) נמצא השוק המקורה הגדול באיטליה וכדאי מאד לבקר בו (רצוי בשבת)
הקומה הראשונה מוקדשת לפירות ירקות ובשר שפע מסחרר טרי ונהדר כולל שבלולים
מסוגים שונים ובשרים כולל בשר סוסים
קומת המרתף מוקדשת כולה לדגים פירות ים וכד' גם שם השפע אדיר ומגוון
כזה טרם ראיתי ולא מעט דגים שלא היכרתי ראיתי שם לראשונה
צדפות ארגמן למשל (בדוכנים ניתן לקבל לטעימה צדפה עם מיץ לימון במחיר מצחיק)
ככלל המחירים בכל האי נמוכים משמעותית מהמחירים ביבשת
וארוחה טובה כולל קראף יין הבית לא תעלה על 80 אירו
מצ"ב כרטיסי ביקור למסעדות ותמונות מהשוק