סרדינים

Ari Dan

New member
סרדינים

לכל המתעניינים (והמתעצבנים
) בנושא אומגה 3, להלן סיכום הבדיקה בנושא, אין להסתמך על כך כהמלצה, אלא כידע כללי בלתי מחייב בלבד : ע"מ לצרוך 2 גרם נטו של EPA ו DHA (הכמות המומלצת לאדם בוגר שתזונתו מערבית ללא בעיות מיוחדות) : א. אכילת דגים - לא מבטיח דבר, לדגי הבריכה יש בעיה באמינות האומגה 3, לא אתכלם מאכילים, אי אפשר לדעת, וכן יש בעיה של מתכות כבדות. ב. אכילת פשתן - לפשתן יתרונות רבים, אך רוב המקורות מראים כי לגוף האדם יש בעיה להמיר ALA ל EPA ו DHA, ההמרה היא האחוז נמוך מאוד, ולכן יש לאכול כמות גדולה של פשתן כל יום, לא ריאלי. (אגב,זאת למרות שהמצגת שהעלה גיא (שהוא גם סוכן מכירות של קפסולות, להבנתי...) לא מרשימה ולא משכנעת בעליל) ג. צריכת שמן דגים מבקבוקונים - יקר יחסית, אבל הבעיה העיקרית היא שהשמן לא יציב ובעייתי בשמירה על רכיבו בחשיפה לאור, חום וכו', ובהחלט יתכן שעד שהוא הגיע אליכם למקרר, רוב הערכים נהרסו (והשאר יהרסו בהמשך
) ד. קפסולות שמן דגים - אופציה טובה, קלה, לא רגישה, נטולת מתכות כבדות. ה. צריכת 100 גרם סרדינים ביום, יש לבדוק ספציפית את סוג הסרדינים (החברה המייצרת), יש מספר חברות בדדות (לא אציין שמות ע"מ לא להחשד בפרסומת) המייצרות סרדינים המכילים מספיק אומגה 3 ב 100 גרם, אין בעיה מתכות כבדות, זמין ויעיל. סופ"ש נעים.
 

Ari Dan

New member
להלן מידע בנוגע לכספית :

נכתב ע"י רופאה ובסוף המאמאר רשימת מקורות מלאה : http://www.dyada.co.il/category/quicksilver_infection "יש להדגיש שתי נקודות חשובות. האחת – רמות כספית תלויות במיקומו של הדג בשרשרת המזון. בכל שלב של שרשרת המזון, רמת הכספית מוכפלת במקדם מסוים. מכאן נובע שדגים קטנים כמו אנשובי, סרדינים, מקרלים, הטונה הקטנה והבהירה ודגים קטנים אחרים יכולים להחשב בטוחים במובנים של תכולת כספית. דגים אלה הם גם הטובים ביותר במונחים של שרשראות ארוכות של חומצות שומניות רב בלתי רוויות מסוג אומגה שלוש, תוכלת חלבונים ומינרלים. רמות הכספית בדגים אלה, אם ניתן לעקוב אחריהן, אינן עולות על חלקיק קטן של אחד חלקי מיליון. הדגים בעלי תכולת הכספית הגבוהה ביותר (בסביבות אחד חלקי מיליון) משתייכים לקצה השני של שרשת המזון – כגון דגי חרב, מקרלים גדולים וכרישים."
 

razgalili

New member
סרדינים

למרות שסרדינים מכילים כמויות קטנות משמעותית של מתכות כבדות, עדיין צריכה גבוהה שלהם יכולה להביא לחשיפה גבוהה משמעותית מזו שתקבל משמן דגים שעבר סינון. יש גם את האופציה של שמן קריל. קריל הם סוג של פלנקטון עשיר במיוחד בחומצות שומן ובאנטי אוקסידנטים.
 

Ari Dan

New member
תודה, אבל ע"פ הכתוב :

"הכספית בדגים אלה, אם ניתן לעקוב אחריהן, אינן עולות על חלקיק קטן של אחד חלקי מיליון" נראה שגם אכילה יום יומית של סרדינים לא יכולה להגיע לסף בעייתי, לא ?
 

razgalili

New member
ההבדל בין סרדינים לבין שמן דגים

הוא מידת הביטחון שיש לך באיכות של מה שאתה אוכל. האמירה שבסרדינים יש אחוז קטן של כספית איננה נכונה תמיד, כל דג, מכל מקום באוקינוס, בכל זמן. לדוגמה אני לעולם לא הייתי מוכן לאכול דג שגדל ליד השפכים של מפעלי הזיקוק בחיפה. שמן דגים עובר בדיקות שמבטיחות את כמות הכספית, PCB ורעלים אחרים שיש בו. פשוט יותר בטוח.
 
סרדינים

ההסתייגות "אם ניתן לעקוב" היא קריטית לדעתי. כי לא באמת ניתן אלא אם כן אתה בוחן כל דג. לעומת זאת אומגה 3 עוברת בדיקות קפדניות. בכל מקרה לא הייתי מציעה לאכול יומיומית. מדי פעם - אני מניחה שלא נורא (בעצמי נמנעת לגמרי, אבל אני אם מיניקה וההימנעות מדגים היא גם רגשית ולא רק רציונלית אצלי).
 
למעלה