אני די מתפלא על שאלתך רון - סרדינים משימורים עוברים תהליך של עיקור דהיינו שהייה בטמפרטורה של 120 מעלות ולכן הם מבושלים ומתפרקים (מתי לאחרונה פתחת קופסת שימורי דגים ?)- לא תוכל לתקוע בהם קרס וכיו"ב כן אפשר עם דג משומר כגון המקרל (סקומברי) ודומיו - יש לחתוך חתיכה עם העור של הדג ולנעוץ את העור בקרס שכן העור נתפש ואילו הבשר תלוי ומוכן לאכילה על ידי הדגים אבל לא בזרזור אלא כפתיון רגיל
אם אתה דג עם בצק (מה שלא נראה לי נכון לגביך) אפשר להוסיף את שמן הסרדינים או אפילו את הסרדינים עצמם (לאחר שקוצצו ונמעכו כראוי) לבצק, זה מוסיף ריח שמושך דגים.
רון שלום יש חברה שמערבבים סרדינים אם הבצק אבל לאיך שהבנתי שאתה דג אז יש במעדניות סרדינים במלח תוצרת חוץ אפשר לקנות אותם בזול כאשר תאריך השיווק עבר בת"א פח שש קילו בערך 120ש"ח הם מצויינים לפילוטה או שלמים על החכה כמו בשרק או בחתיכות .אבל הכי טוב זה לעשות פילוטה