סרוגייט הנושא הענק של השבוע

סרוגייט הנושא הענק של השבוע

אחרי שקראתי את כל השאלות והתגובות בנושא נשאר לי מעט מאוד להוסיף ובכל זאת אני רוצה להתיחס לנושא שאני נדרשת חדשות לבקרים לענות לו בפורומים מקצועיים וגם פופולאריים. לפני כחודשיים שוחחתי עם קולגה פסיכולוגית קלינית שמטופלת שלה הופנתה אלינו לצורך טיפול עם סרוגייט לאחר נסיון התאבדות בהיותה בסוף שנות ה - 30 שלה והיא עדיין בבתוליה. אותה קולגה אמרה לי בסוף הטיפול המוצלח עם אותה אישה מקסימה שהיא לא יודעת איך היא תוכל לספר לחבריה/הקולגות הפסיכולוגים על הטיפול המוצלח הזה ועל מה שהוא עשה למטופלת שלה ששום טיפול פסיכולוגי לאורך שנים לא היה משיג וכל זאת במספר חודשים בלבד. אז מה שאני מנסה להעביר פה הוא שאותי הגדרות לא כל כך מטרידות, ומוסרניות ןצדקנות די דוחות אותי כי בעיני כאשת מקצוע וכאישה שמגדירה את עצמה כמוסרית להשאיר אנשים בבדידות חברתית עם תחושה של נכות אישית ואינטימית זה ממש פשע וממש התנהגות לא מוסרית כשיש דרך לעזור להם/ן. זה בדיוק כמו שחברת תרופות לא תוציא תרופה לשוק כי היא עדיין לא רשמה עליה פטנט, או כמו שישלחו חולה מחדר מיון כי אין לו ביטוח. העובדה היא שיש המון אנשים שיש להם/ן קושי ביצירת קשר רגשי/ מיני. אפשר לעזור לכל האנשים האלה יחסית בפרק זמן קצר - ומי שעושה את העבודה הזו הן/ם הסרוגייט ביחד עם המטפלים המיניים שעובדים איתם. לנסות להטיל דופי בסרוגייט או באנשים/נשים הזקוקים להם נראה לי ממש לא במקום - לא בלהציג אותם כנערות/נערי ליווי ולא בלהציג אותם כמכוערים שאין מי שהיה רוצה ליצור איתם קשר - זה פשוט לא נכון. בין המטופלות/ים יש הרבה שאיש/ה לא היה מעלה בדעתו שהם חסרי נסיון מיני, וזה חלק מהבעיה שלהם! שהם נראים ממש ככלנו, מתנהגים ממש ככולנו מצליחים ונכשלים ממש ככולנו. סרוגייט היא/וא פשוט חונך/ת - כמו שאנחנו יכולים בקלות רבה לקבל את זה שרופאים צריכים תקופה של סטאז´ עו"ד צריכים תקופה של התמחות בה אנשי מקצוע מלמדים אותם, מתקנים אותם, צופים בהם, מתערבים להם במה שהם עושים, מעודדים אותם ברגעיהם הקשים עד שהם רוכשים נסיון ובטחון המאפשר להם להתחיל לעבוד לבד, כך גם מטופל/ת שיש לו/ה קושי כלשהו בתפקוד המיני - זקוקים לאותה הדרכה והכוונה הניתנת: במקום בו הדברים מתרחשים, תוך כדי ההתרחשות, במהלך הדברים, - הסרוגייט נותנים דוגמא אישית הם מודל למטופל/ת איך מתנהגים במצב זה או אחר, הם מאפשרים למטופל או המטופלת להצטרף - מעודדים או מתקנים לפי הצורך. כשמורה עושה את אותו דבר בכל תחום שהו זה מקובל אפילו רצוי ומובן מאליו, אבל כשההדרכה היא בתחום כל כך חשוב כמו חיינו המיניים, תחום כל כך פרטי שלחלק מאיתנו קשה ללמוד אותו לבד, ורבים מאיתנו סובלים לכן מלמידה לא נכונה - אז הצדקנים שביננו נזעקים. כל שיש לי לאמר חבל שכך!אני מצפה להרבה יותר רגישות! שאלות עיניניות - OK, התיחסות מכבדת ומכובדת מצוין, אבל העלבות לא בבית ספרנו! אם עדיין יש רצון למשהו מחברי הפורום לשאול אותי בעיניין בשמחה ואולי הנושא מוצה.

כששאלתי את השאלות בנושא סרוגייט

לא תארתי לעצמי כמה תשובות יהיו מטפלים ומטופלים מבינים וסקרנים כולם התייחסו כמיטב הבנתם שאלו שאלות סיפרו ושיתפו כל הכבוד! (אגב ספרתי 76 תגובות) פורום צעיר - אבל רציני ומכובד! ב ה צ ל ח ה !!!

כל מילה זהב צרוף

שלומלום לך, אהלן איך היה בחופש? כל מילה שלך זהב צרוף. עיסוק הסרוגייט אכן מרתק והוא בהחלט עבודת קודש שיכולה ליצור תוצאות מדהימות בחייהם של אנשים. אחד מהשיתופים המרגשים ששמעתי היה בפורום וואלה בו שיתפה אותנו "שולי כ" כמה פעמים על הטיפול אותו היא עברה אצל ד"ר אלוני עקב בעיה קשה של וגיניזמוס שבזכותו היא לראשונה הצליחה ליצור זוגיות שהובילה לנישואין וכבר יש להם ילד. ואם תוצאות אי אפשר להתווכח. הנה אחת מהתגובות שלה. שלומלום

למעלה